Etikettföreningar-i-sverige
Läst 514 ggr
JaGa
2020-01-31, 13:53

IPMS Uppsala februarimötet...!

Äntligen så är det dags igen…Tummen upp

IPMS Uppsala välkomnar alla intresserade till byggmötet nu på söndag den  2:a februari.

Som vanligt träffas vi mellan kl.12:00-17:00 och adressen är som tidigare källparksgatan 7 (kvarterslokalen).
Café ”Plastic Fantastic” har också öppet till facila priser!

(Bilden är från Johan Hammars bygge som han vann IPMS Uppsalas byggutmaning 2019 med. Modellen föreställer en Tomcat på en flygplanshiss på USS Enterprise som görs redo för start. Modellen är från Tamiya i skala 1/48 (övriga fordon och figurer är ett hopplock från olika modellsatser).

Frågor? Ring mig på 0730 560475 eller skicka mail: jan.gaude@gmail.com

Mvh / Janne

http://ipmsuppsala.se/

Mvh / Janne http://ipmsuppsala.se/
JaGa
2020-01-31, 14:10
#1

Och här har vi temat för 2020 års byggutmaning vi har här bland  våra medlemmar i IPMS Uppsala…🙂

2020 års byggutmaning har temat Kalla kriget i Europa. Alla är välkomna att bidra och utmaningen kommer att avgöras på första byggmötet 2021 den 3/1 då man tar med sig sitt/sina alster och alla får rösta på sina favoriter. 

Temat innebär att det man bygger skall ha anknytning till kalla kriget och varit aktivt i Europa någon gång under perioden 1946-1989. Vad man bygger står dig fritt, det kan vara ett flygplan, en stridvagn, en luftballong, en bit av muren eller vad som helst, så länge du kan påvisa anknytningen. Skala etc. väljer du själv. Skala 1:1 undanbedes dock av utrymmesskäl. 

Detta år så kommer vi att dela ut ett hederspris (utom den vanliga utmaningen) till någon som valt ett annorlunda objekt för sin modell. Om man eftersträvar detta hederspris så är tipset att välja något annat än t.ex. ett flygplan.

Bygg på och lycka till!

Detta gäller:

  • Det du bygger ska ha anknytning till Kalla kriget i Europa 1946-1989 (till Europa räknar vi även Nordsjön, Atlandkusten, Medelhavet, Svarta havet och Östersjön märk väl).
  • Det finns inga begränsningar på vad du bygger så länge du kan påvisa anknytningen ovan
  • Du väljer skala själv
  • Det finns inga begränsningar på hur många bidrag du får ställa upp med (så läng de inte utgör mer än hälften av inlämnade bidrag ;-) )
  • Det kommer att utdelas ett 1:a, ett 2:a och ett 3:dje pris. Man kan bara vinna ett pris, d.v.s vinner man 1:a pris och även 2:a pris så går 2:a priset till 3:an etc.
  • Det kommer att delas ut ett hederspris till någon som valt ett annorlunda objekt för utmaningen. Dock får man inte vunnit något av ovan priser för samma objekt. Detta utdelas av förra årets förstaprisvinnare, enväldigt.
Mvh / Janne http://ipmsuppsala.se/
JaGa
2020-02-02, 18:15
#2

Då var vårt byggmöte avklarat för februari. Det var ett välbesökt möte med 19 personer som inte hade något bättre för sig än att häcka inomhus denna soliga och härliga dag…😎 Hannants-tomten kom också på besök med fina klappar…😃 Tårta bjöds det på utav Torbjörn, som fyllde år….😋 Det filades både till vår byggutmaning och den kommande ModellExpo 08-Open i april. https://www.ipmsstockholm.se/home/08-open/

Mvh / Janne http://ipmsuppsala.se/
Upp till toppen