OT - Off Topic

Filmtips

2016-10-09 23:25 #0 av: wooderson

Såg precis en film på Netflix
Belägringen av jadotville, helt klart sevärd. Kan rekommenderas, handlar om irländsk FN trupp i Kongo

Alla borde bygga en Tiger någon gång.

Anmäl
2016-10-10 11:26 #1 av: MarkusN

Tack för tipset! Känns ibland som att jag spenderar mera tid på Netflix att planlöst leta runt efter något att titta på, än att faktiskt titta på något... :-)

Anmäl
2016-10-10 12:03 #2 av: wooderson

#1 det känner man igen.
Kan också tipsa om filmen riphagen, även den Netflix holländsk film om ww2

Alla borde bygga en Tiger någon gång.

Anmäl
2016-11-08 00:33 #3 av: Roca

Får tacka för tipset! En riktigt bra film är det, Belägringen av Jadotville. Hittade den på Youtube nu häromdagen Glad. Och som effekt av att ha tittat igenom den två gånger på raken är jag nu helt insnöad (igen) på Kongokrisen och även på mercenaries i Afrika..killen som leder de katangesiska gendarmerna mot "A" Company i filmen, René (Roger) Faulques hade ju i verkligheten en riktigt hyfsad meritlista och var nog en svår motståndare för de oerfarna irländarna (fast i verkligheten var han inte vid fronten just vid Jadotville, men i Kongo/Katanga var han, på högre nivå) - först tjänstgjorde han i franska motståndsrörelsen + fria franska styrkorna från -44, officersutbildning efter kriget, främlingslegionen, i aktion i Indokina och Algeriet under femtiotalet, sedan ledig (!) från legionen för att kunna delta som legosoldat i Kongo i början på sextiotalet och bara för att toppa det hela så var han även delaktig som legosoldat i Biafra i slutet av sextiotalet. Hu!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.