Pågående projekt

AMERIKAN LaFRANCE Eagle, Fire pumper, Del 1

2007-01-07 02:24 #0 av: StefanW

Trumpeters modell i skala 1.25 börjar ta form. Snart är underdelen färdig monterad. 60 delar av 360 är nu på plats. Av motorn är det bara en attrapp av underdelen som finns, någon överdel kommer inte att synas när hela modellen är klar.

Ramen med balkar är gjuten i en del vilket var bra för då minskar man risken av att det skall bli skevt, dock var det en hel del som skulle monteras på balkarna. Eftersom det mesta skall vara svart så väntar jag med målningen intill dess att så mycket som möjligt är monterat av underredet.

På bilderna saknas bara främre och bakre kardan och avgas systemet. Pumpen skall vara i silver, så den får vänta på att komma på plats. Ändröret på avgas systemet var helgjutet, så den skall borras upp så det ser bättre ut och dämparna har en lite gjutskarvar som skall slipas ner, annars var det överlag väldigt fina gjutningar (inte en massa gjutskägg som man kan finna på andra billiga modeller).

 

Filen har inte behövt jobba allt för intensivt nu till en början. Varje gjutram låg i egna påsar och hytten låg prydligt i ett eget fack i kartongen, så det finns inga repor efter transporten, sådant gör en annan väldigt glad. Med i kartongen låg det också ett ark med etsdetaljer, snygga men frågan är om alla är nödvändiga. Det kommer att visa sig längre fram under bygget.

Fortsättning följer...

 

//Stefan

 

Relaterade länkar

Av: StefanW

Datum för publicering

  • 2007-01-07

Stefan - Modellbyggare

 

Anmäl
2007-02-05 03:10 #1 av: pebben

hur går det med målningen av chassit ?

//ronny

Anmäl
2007-02-05 10:13 #2 av: StefanW

Eftersom det gick åt pipsvängen med målningen så har det tagit tid att få bort all färg som kommit på! Många bad blev det! Förhoppningsvis så kommer hjulen på ikväll och då läggr jag ut bilder på det.

Stefan - Modellbyggare

 

Anmäl
2007-02-06 01:48 #3 av: StefanW

Nu kommer bilden! Det tog sin lilla tid, men det var det värt. Har även grundat lite andra delar och gjort nästan slut på all Vallejo färg jag köpte senast. Justeringar blir det, axeltappen var mindre än cenrumhålet på fäljarna...suck...kommer att skimsa upp det, för jag vill att hjulen skall gå att snurra utan att han blir vinglig...

Stefan - Modellbyggare

 

Anmäl
2007-02-06 04:03 #4 av: pebben

se där ja det blev väl inte så tokigt!Fot i munnnen

//ronny

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.