Tidskrifter / Referenslitteratur

En ny britisk modelltidning - Airfix Model World

2010-09-12 15:07 #0 av: ElLobo

Det brittiska tidningshuset Key Publishing är i färd med att lansera en ny modelltidning, Airfix Model World.

Airfix-Model-World-Logo.jpg

 

Många av er kanske redan har läst den här nyheten men för de som inte har gjort det så kommer den här.

 

Key Publishing är i färd med att lansera en ny modelltidning, med bistånd och tillstånd från Airfix.

Namnet på tidningen kommer att vara Airfix Model World.

 

Det brittiska tidningförlaget Key Publishing Ltd. är sedan tidigare utgivare av bland annat Air International, FlyPast, Airliner World, Aviation News och AirForces Monthly.

"We are absolutely delighted to have formed this partnership with Airfix in order to launch Airfix Model World. Airfix is a massively strong brand with a great history and following and we are relishing the opportunity to bring something very fresh and vibrant into the market", säger Adrian Cox, VD för Key Publishing.

"We are very excited about the launch of Airfix Model World which further expands the Airfix brand into the magazine marketplace.", säger Darrell Burge, marknadschef på Airfix, och fortsätter "I am confident that with the strength of the Airfix brand combined with Key's publishing expertise, we will have an absolute winner on our hands."

 

Airfix Model World ska täcka allt inom modellbygge men kommer av naturliga skäl att fokusera på flyg (som är den största grenen inom hobbyn).

Det första numret av Airfix Model World kommer ut den 4 november, och tidningen ska sedan ges ut en gång i månaden och omfatta 100 sidor. Tidningen kommer i Storbritannien att ha ett lösnummerpris av GBP 3.99.

 

 

 

Många kommer väl liksom jag ihåg barndomens Airfix Magazine (som gavs ut 1960-1993), och hur mycket tips och annat man fick då.

Nu får man hoppas att den här tidningen även den kan ge trevliga läsupplevelser. Samt att den berättar om nyheter även utanför Airfix (liksom Tamiya Magazine gör med Tamiya).

Och att det här verkligen slår väl ut.

 

 

Key Publishing    

Airfix    

 

ScaleModelNews     

Scale Canadian      

 

Anmäl
2010-09-12 17:43 #1 av: Azgaron

Låter spännande! Hoppas man får tillfälle att kolla nåt nummer.

 

Anmäl
2010-09-12 17:49 #2 av: J35B

Härligt! Den ser vi fram emot!

Anmäl
2010-09-13 10:20 #3 av: pentti01

Var kan man få tag på nämda Tamiya Magazine ?

//Pentti

Anmäl
2010-09-13 10:36 #4 av: StefanW

#3 Om den inte finns hos någon tidningsförsäljare i närheten så kan du beställa hos Hobbybokhandeln (även äldre nr) eller press-stop

Stefan - Modellbyggare

 

Anmäl
2010-09-13 10:39 #5 av: WildeSau

#3 Här är en lista på din närmaste handlare.

Interpress

Tamiya Magazine

Sedan finns den direkt från Tamiya

eller från Sverige.

Tidningskungen

Tidningsbutiken

Anmäl
2010-09-13 23:43 #6 av: pentti01

#5 Tack för länkarna. Trodde väl aldrig att Tamiya magazine skulle finnas tillgänglig i mitt "hobby-öken" stad,härikring finns nästan ingenting att tillgå utan att beställa via internet..Rynkar på näsan

//Pentti.

Anmäl
2010-11-14 21:55 #7 av: ElLobo

Då har det första numret av Airfix Model World kommit ut och börjar bli omnämnt på nätet.

AMW hemsida

AMW December 2010

Scale Model News

 

 

Är det någon här som har hunnit se tidningen ännu och har någon kommentar?

 

 

 

Anmäl
2010-11-23 23:42 #8 av: JaguarMkVII

Jag bläddrade i ett nummer i går och var uppriktigt sagt inte så imponerad. Den påminner om Finescale Modeler i och med att den vänder sej till nybörjarna vilket i sej inte är fel. Det jag dock reagerade på var att många av byggena låg på ungefär samma nivå som mina egna, dvs inte så värst mycket att skryta över. Läser man Tamiya Magazine och Model Military så är standarden över lag väldigt hög på alla byggen och det är det jag vill ha i en tidning. Jag köper den och har den som inspirationskälla. Vi får se, jag kanske köper den på hemvägen och läser mer noggrannt.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.