Allmänt

Etylacetat som lim.

2018-09-14 18:39 #0 av: Modellkaramell

Någon som använder detta eller avråder?
Finns det något annat som inte är så odrygt som de små glasflaskorna?

Anmäl
2018-09-14 19:01 #1 av: Janne Nilsson

Jag använder uteslutande Etylacetat som lim för polystyrene. Brukar lösa upp Humbrols Filler med det och spackla med pensel.

Ja, det är flyktigt så man bör ha i små burkar, helst med liten hals och skruva på locket. Tidigare var det dessutom det som var överlägset ofarligt jämfört med andra lim. Nu finns det likvärdiga alternativ i handeln, några med mindre viskositet.

Förut kunde man köpa Etylacetat på apoteket i 1L flaskor nu är man i regel hänvisad till lokala färgaffären som sällan säljer mindre än 5L åt gången och ibland vill de att man köper deras minimikvantitet, 15L.

Janne Nilsson

"Bet Kinder bet, morgen kommt der Schwede.

Der Schwede der kommt mit dem morgenstern,

Er frist die kleine Kinder gern."

Anmäl
2018-09-14 19:17 #2 av: Decaius

Jag har köpt gripens lila remover. Vet inte om det innehåller nån tillsats men det är i princip ren etylacetat. Funkar bra.

Anmäl
2018-09-15 01:23 #3 av: Modellkaramell

Tack för svaren, ska prova med removern och funkar det ska jag hälla över i de små glasflaskorna jag har med pensel i skruvlocket, Italeri och Tamiya är det som har det. Ska bara få fatt i en liten tratt nu med 4-5 mm pip, bör finnas i välsorterad butik som säljer t.ex. Wilesco (ångmaskiner ni vet) kommer ihåg att jag hade en röd liten tratt till min D10:a.)
Eller typ butik med dockskåp och småflicksgrejer.
Ska prova removern först, den är lagom att "tratta" över bokstavligen.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.