Fotogalleri

Panzer IV

2018-08-26 19:15 #0 av: Little_Tank

Mitt senaste färdiga bygge är den här Panzer IV från Italeri och har skalan 1/72, vagnen var ganska lättbyggd fram tills jag skulle limma fast dom extra pansarplåtarna. Jag fick justera positionerna där stagen till plåtarna skulle sitta då ett stag hamnade där domkraften satt på vagnen och ett annat över en "metalkäpp" Men till slut hamnade plåtarna på sin plats, jag grundade vagnen med Vallejo surfice primer för att sedan spruta på huvudfärgen dark yellow (Vallejo air). Sen var det dags för kamouflaget och till detta använde jag camouflage green (Vallejo air) och armour brown (Vallejo air) Jag spädde ut färgerna med lite vatten och sprutade kamouflaget på fri hand utan maskering, sedan tog jag vit lim som jag blandade med pigment från Mig för att bygga upp och simulera lager av lera på vagnens och sidoplåtarnas  alla nedersta kanter. Sedan blev det några oljewasher som jag själv blandade med Humbrol oljefärg och Humbrol thinner, sen gjordes chippning för att simulera repor och rinningar i olika storlekar och kulörer. Avslutningsvis så fick vagnens band och sidoplåtarnas nedre kanter ytterligare pigment på sig men den här gången så torrborstade jag kanterna. Jag ska väl också säga att antennen gjordes av överbliven gjutstam som jag värmde upp över ett värmeljus och drog sakta isär till önskad dimension. Antennens fäste scratchbyggde jag av gjutstam som jag sedan borrade ett hål i för att antennen ska sitta stadigt, egentligen ska antennen sitta på långsidan av vagnen om man tittar på referensfotonen som finns på nätet. 

Anmäl
2018-08-26 19:17 #1 av: Little_Tank

...

Glömde skriva att alla detaljer penselmålades med Humbrol oljefärg.
Anmäl
2018-08-26 19:21 #2 av: Little_Tank

...

Anmäl
2018-08-26 19:29 #3 av: Little_Tank

Sista fotot, jag önskar samtliga en fortsatt trevlig söndagskväll. Nu tar jag en timeout från denna underbara hobby då jag har en hel del personliga saker som jag måste få rätt sida på. Livet blir inte som man har tänkt sig ibland men hamnar man på kant i livet så måste man ju ta ansvar och få livet till det bättre.

Anmäl
2018-08-26 21:46 #4 av: Decaius

Fint bygge! Hoppas du får rätsida på saker.
/Calle

Anmäl
2018-08-26 23:56 #5 av: ludgopelle

Snyggt, den kommer verkligen pryda sin plats på hyllan grymt jobbat :)

Anmäl
2018-08-27 07:40 #6 av: Hayabusa

Tummen upp

Anmäl
2018-08-27 08:44 #7 av: wooderson

Snygg liten vagn. Lycka till med allt

Alla borde bygga en Tiger någon gång.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.