Fartyg

Däcket eller insidan först?

2017-11-04 23:00 #0 av: ubjs

Ska man lägga däcksplankorna eller plankorna på insidan först?

Anmäl
2017-11-06 09:00 #1 av: ubjs

Ingen som svarat på detta, kanske lite otydlig fråga. Jag ska limma andra omgången plankor på insidan vid däcken och funderar över om jag först ska limma däcksplankorna innan jag limma insidans plankor, eller tvärtom?

Anmäl
2017-11-06 10:31 #2 av: Banjoman

Det beror delvis på vad du bygger, i vilken skala och hur exakt du vill efterlikna verkligheten, men om du inte går mer in i detalj än att planka relingens insida respektive däcket skulle jag rekommendera att du först lägger däcket, så att dessa plankor överlappas av relingsplankningen snarare än tvärtom.

I verkligheten är konstruktionen mera komplex, men jag tror du kommer snäppet närmare sanningen om du gör däcket först och relingen sedan.

"Oh bury me thar! With my battered git-tar!
A-screamin' my heart out fer yew!"

Anmäl
2017-11-06 10:58 #3 av: bommen99

Det tog tid innan jag fattade vad som menas, men så är jag ju pensionär också.....

Håller fullständigt med Banjoman, plankorna vid relingens insida kommer att täcka däcksplankorna som kan vara lite trixigt att få snyggt mot relingen. Jag håller som bäst på med just detta på MS Conny

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.