Airbrush och färg

MR Paint

2017-10-18 22:26 #0 av: HasseGustafsson

Synpunkter på MR Paint? Jag har sett att dom har en hel del färger från svenska försvaret och blev lite intresserad. Har också förstått att det inte är acrylfärg på samma sätt som t ex Vallejo/AK så funkar Vallejos AB Cleaner eller behövs en speciell? Såg skalahobbys test men den kändes inte helt objektiv. Luktar dom mycket? Jag har inget målarbås.

Anmäl
2017-10-19 06:52 #1 av: Bamseplaster

Dom är väldigt tunna och är därmed färdiga att hälla ner i airbrushen. Trots tunnheten täcker dom oerhört bra och blir därför väldigt dryga. Kommer i en 30ml glasflaska med blandarkula i. Luktar kraftigt och kräver en laquer thinner för rengöring. Kräver skyddsmask och har du inget målarbås krävs ordentlig vädring efter målning. Färgerna ger fint resultat med en sidenmatt finish. Har provat de grå Gripenfärgerna är nöjd med dom

Anmäl
2017-10-22 19:19 #2 av: skalahobby

#0 Hej Hasse.

Ser att du tyckte att våran film inte var objektiv.
Skulle du vilja förklara hur du menar?
Det kan vara bra med konstruktiv kritik för framtida filmer.

Själv ser jag inte att jag säger något som ingen annan kan hålla med om.
Säger åter igen, dom är kanon Tummen upp

Anmäl
2017-10-23 09:53 #3 av: HasseGustafsson

#2 Hej! 

Jag upplever inslaget som sponsrad reklam från Alfahobby, och då blir jag automatiskt tveksam när produkten beskrivs som så ofantligt bra. Inget fel på reklam och betalda samarbeten, men då ska inslaget märkas som sådant enligt marknadsföringslagen så mottagaren kan bedöma innehållet från den utgångspunkten.

Anmäl
2017-10-23 10:59 #4 av: Passer

Titta på fler recentioner som tex Flory models eller doogs models på youtube. Jag använder bara de här färgerna idag och dom är extremt bra. Använd dock mask och utsug eftersom det är lackfärger.

Anmäl
2017-10-23 21:38 #5 av: skalahobby

#3
Vad jag vet så har vi alltid visat i våra filmer i fall det är betald marknadsföring i dom. Men jag har som policy att alltid säga vad jag tycker om sakerna personligen oavsett om det är bra eller dåligt. Många produkter jag får gör jag inte ens en film om om jag inte tycker dom är värda det. 

I det stora hela tycker jag personligen att man måste hämta infon i från många håll och skapa sig en egen uppfattning. En burk på 69kr tycker jag det kan vara värt efter alla lovord runt om på internet och alla träffar. 

Du kommer nog få det svårt att hitta en recension som inte är betald marknadsföring på något sätt. Allt från någon % i rabatt till att man får betalt för att visa upp en produkt. 

Jag vet bara att mina filmer har öppnat upp ögonen för extremt många som kommer och tackar mig för allt jag gör. Konstruktiv kritik är alltid bra att få ibland. 

Mvh Sofi 

Anmäl
2017-10-23 22:38 #6 av: HasseGustafsson

#5 Jag frågade efter erfarenheter här av just den anledningen. Jag vet hur det funkar då jag själv är medlem i branschorganisationen Influencers of Sweden.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.