Dekaler

Fixa dekaler

2015-07-16 14:12 #0 av: mangemani4

har nu insett efter timmar utav sökande, att svenska dekal märken är hopplöst svåra att få tag i (vet om 1 med ica, konsum, shell och andra, men saknar dekaler för själva dragbilen samt text och annat). har läst runt lite angående att skapa egna dekaler och insåg rätt så snabbt att detta är tok för avancerat för en gröngöling som mig, verkade extremt krångligt.

jag tänkte höra(inför framtida svenska byggen och när det behövs) om det finns någon vänlig själ som kan ställa upp och fixa de dekaler jag behöver för just det bygget? då jag kan få tag i själv själva företags loggan, så är det typ bara dekalerna för dragbilen, dekalerna bak på trailern och eventuell text.

inget jag behöver just nu, men vore intressant att veta för framtida byggen.

Anmäl
2015-07-16 17:03 #1 av: steffe1975

Nu vet jag inte exakt vad du menar för dekaler, men i regel så är det bara firma namn i ljusskylten på taket på en riktig dragbil. om du menar en trailerdragare. Är det en fjärrbil är det i regel uppdragsgivaren som står på skåpet men fortfarande inga dekaler på hytten att tala om. Bla Scania har sin grip i silver eller rött på vissa hytter men det är ganska ovanligt , iaf för bilar i ren yrkestrafik.

ett exempel där det finns ett namn i ljusskylten, det under rutan är inte så vanligt. Stripes på sidan är ofta lackade
http://www.lindbergsfrakt.se/res/Dragare/xdc970somforst.jpg

Scania Gripen 

https://www.maskinisten.net/userpix/848_p1120380_medium_1.jpg

Anmäl
2015-07-16 17:50 #2 av: mangemani4

tänker först och främst på ica dragbilarna som drar lite större trailers. utav bilder som jag har fått fram genom google, så är det ju först själva ica loggan(loggan är inga problem, den kan man köpa) på trailern, under den, "handlarna" och bredvid den texten, ett tjockt rött streck. på dragbilen(i vissa fall) så ska det vara röda stripes. detta är bara 1 exempel, finns ju flera som dessa öl märken tex eller andra företag. vill helst inte måla:)

Anmäl
2015-07-16 17:57 #3 av: ElLobo

Har du kollat alla dekaler som finns bland annat hos Virago?

Anmäl
2015-07-16 18:58 #4 av: mangemani4

om inte minnet mitt sviker mig så var dekaler det första jag kikade efter efter det att jag blev tipsad om virago, men jag tar mig en till titt för säkerhets skull. sitter du/någon på någon annan bra sida med dekaler för 1/24 lastbilar, dela gärna:)

Anmäl
2015-07-16 19:15 #5 av: mangemani4

lite svårt att veta vad allt är på virago sidan, men en del fick min uppmärksamhet iaf, vissa företags logos och annat. vet nån om de skickar ut kataloger med bilder?

Anmäl
2015-07-16 19:33 #6 av: ElLobo

När man kikar på Virago hemsida behöver man även kika på tillvrkarnas/leverantörernas sidor i ett annat fönster för att ha koll på vad som finns. Virago har vad jag vet inga illustrationer på sin sida.

Anmäl
2015-07-16 20:49 #7 av: mangemani4

la aldrig märke till länkarna på sidan, men nu har man kikat igenom det mesta utav vad virago har och det fanns en del smått och gott, både till dragbilar och till trailers. inte exakt de logos och text som jag söker, men jag antar att man inte kan få allt här i livet.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.