Dekaler

Hjälp med dekaler!

2013-07-31 10:46 #0 av: samppa

Hej jag undrar vad heter dekalerna man använder vid modellbygge

den typen som man löser i vatten och sedan applicerar? lite liknande "Gnuggis tatueringar".  tänkte söka runt lite ifall det går att beställa egen designade dekaler eller om det kanske finns något slags papper till vanlig bläckstråleskrivare som fungerar.


Tack på förhand.

Anmäl
2013-07-31 11:07 #1 av: Banjoman

Jag har ingen egen erfarenhet av sådana, men har i jakt på andra saker sett dem hos en AB-butik i Nederländerna där jag handlar ibland:

http://www.airbrush-services-almere.nl/shop9/contents/nl/d128_02.html

Webbplatsen är på nederländska, men en snabb körning i Google Translate ger följande, något klumpiga men fullt begripliga, beskriving:

"Dekal speciella material för tillverkning av dekal på din bläckstråleskrivare. Innehåll 3 ark, storlek A4. Också utmärkt att arbeta med. Med airbrush Efter utskrift av bilden måste fixeras med Mr. Metal Primer."

Jag har som sagt ingen egen erfarenhet av vare sig sådana dekalark i allmänhet eller fabrikatet i synnerhet, så jag kan varken hissa eller dissa dem. Vad dette ger vid handen är dock otvetydigt att det du letar efter finns! Glad

Jag föreställer mig att det borde finnas välsorterade butiker även i Sverige som för dessa eller liknande produkter.

/Mattias
 

"Oh bury me thar! With my battered git-tar!
A-screamin' my heart out fer yew!"

Anmäl
2013-07-31 13:47 #2 av: Banjoman

Förlåt: missade alldeles att säga att det av bilderna på webblatsen dit jag länkade ser ut som om den variant av dekalunderlag de säljer heter nå't i stil med "Expert's Choice Clear Decal Film" (med transparant bakgrund) respektive "Expert's Choice White Decal Film" (med vit bakgrund).

Googlar man på de termerna borde man förhoppningsvis kunna få fatt i en garnända att börja nysta från ... Glad

/Mattias

"Oh bury me thar! With my battered git-tar!
A-screamin' my heart out fer yew!"

Anmäl
2013-07-31 20:50 #3 av: 50m2

Dekalfilm finns hos Rebellhobby m.fl.

http://www.rebell.com/dekaler/dekalfilm.html

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.