Gruppbyggen

GB 63: Staghound AA

2013-03-15 23:09 #0 av: nox_umbra

satte mig och började på projektet i kväll och kom en bra bit. mycket smådelar som strulade men passformen och gjutningen på delarna är top of the notch. riktigt fin modell dock verkar den vara ganska svår många smådelar som kan gå av när man skär lös dom från ramarna. men men jag ska inte bli långrandig, här har ni en bild.

[Länk till GB #63//ElLobo]

Anmäl
2013-03-16 22:55 #1 av: nox_umbra

så då har mestadels av dagen gått och även kvällen, tiden har spenderats flitigt med att bygga. en såndär skön byggar dag helt enkelt.

otroligt härlig modell, men PE delarna var sjukt svåra att få till snyggt är inte van vid att hålla på med sånt så det blev väldigt pilligt, tur jag har min fina pannlupp annars hade det aldrig gått. i morgon ska jag börja med tornet och det ser ut att bli en utmaning som heter duga

Anmäl
2013-03-17 17:44 #2 av: nox_umbra

ännu en dag i byggar anda börjar lida mot sitt slut men nu är jag färdig med själva modellen nu är det bara allt extra som spadar yxor och hackor kvar. ska göra lite last till den också tänkte jag. sen är det ju den jobbiga målningen kvar.

inser nu i efterhand att jag skulle ha målat inredningen i tornet innan jag byggde ihop det. det är otroligt många små skrymslen och annat som kommer att bli riktigt jobbigt att komma åt med pensel. får se om jag kanske döljer en bit av det med en pressening eller nått kanske. har en tanke till ett diorama till den också men det är ett ambiöst projekt så det kan dröja lång tid tills det är klart. men som sagt ska målas först. däcken är bara fastsatta med häftmassa just nu så det ska bli lättare att måla och vädra under skärmarna.

jag har letat lite efter refferensbilder ta idéer ifrån men inte hittat så många än. det jag är mest ute efter är hur inredningen i tornet är målad om den ska vara vit eller grön.

några tankar eller funderingar så långt?

Anmäl
2013-03-17 19:08 #3 av: Decaius

Väl limmat! Ser fint ut! Tummen upp

Anmäl
2013-03-17 20:10 #4 av: erihan

Kul val av modell! SEr bra ut!

Anmäl
2013-04-01 16:13 #5 av: nox_umbra

så nu har grundfärgen åkt på. måste hitta rätt grönfärg nu men min lokala hobby butik har stängt idag så det får bli senare, man vill ju inte stressa för mycket.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.