Allmänt

vädring a la pebben

2007-08-04 02:35 #0 av: pebben

det har ju pratats lite om pigment o toningar o dyl på sissta tiden här så jag tänkte skriva lite om hur jag gör. toningar gör jag med en blandning av naffta och humbrol färger beror ju på vad man ska måla osv sedan duttar jag med penseln i t ex panellinjen så att det rinner ut hela vägen och så har man en linja enkelt va hehe! nä det krävs lite träning men det funkar! på bilden är det rost jag håller på med som bas annvänder jag hu matt svart/röd + naffta som jag tonar lite olika ljus/mörk (blir snyggast med sprutan) skuggor gör jag med sprutan pre paint då målar jag kanter med t ex nato svart som jag sedan målar över med xf60 om det är en grå vagn så målar jag den grå först för attsedan lägga skuggorna utanpå och då med en mörkare grå blir snyggt när det blir som man vill men det blir ju inte alltid så! hehe!Räcka ut tungan

//pebben

Anmäl
2007-08-04 02:37 #1 av: pebben

bilden jag tänkte visa funkade inte tyvärr så det blev den här i stället

//pebben

Anmäl
2007-08-04 02:41 #2 av: pebben

mitt nästa steg är att klura ut hur pigment funkar! det lär ta sin lilla tid men jag har ju sett en del byggen av folk som kan så det är det värt!

//pebben

Anmäl
2007-08-04 12:17 #3 av: cyberdemon

pebbens vädringskola är matnyttig läsning, själv ska jag testa denna teknik nu för första gången, jag brukar mest använda kraftigt utspädda oljefärger, "raw umber, "burnt umber", "dark sienna" mfl. chippning gör jag oftast med german grey och minimini pensel. Sen kommer pigment på i slutskedet.

nice Stug 3:a  Cool

Anmäl
2007-08-04 13:00 #4 av: pebben

var lite försiktig bara naffta kan ju lösa upp färg också!Fot i munnnen

lycka till! //pebben

Anmäl
2007-08-04 14:26 #5 av: Hompe

Det nafta sättet har jag också provat funkar skitbra! Skrattande

Anmäl
2007-08-04 15:00 #6 av: Azgaron

# Det är ju en av både för och nackdelarna med att använda nafta. Kan vara bra om man ska göra toningar, men jag föredrar egentligen akrylfärger. Tyvärr så fanns det bara akrylfärger till figurmålning och Humbrol i butiken när jag återvände till hobbyn. Det var innan jag fattade att det fanns massvis att hitta på nätet. Humbrol hade jag ju sen tidigare och de har ju stort sortiment så valet var ganska lätt Glad Nu har jag börjat fundera på att köpa ihop ett lämpligt sortiment akrylfärger så småningom.

Azgaron

 

Anmäl
2007-08-05 19:02 #7 av: pebben

jag har försökt med tamiya färg men det har inte blivit lika bra ja inte äns i närheten!  men det kvittar för man annvänder ju den teknik som faller en i smaken! men det är fantasktiskt hur långt man kan komma med bara färg!

ÖKEN PANSAR. på med sand gul mörka ner den och spruta i skarvar och hörn. sedan kommer det fina i kråksången för nu ska du ljusa färgen jag annvänder buff eller vit och nu sprutar man på dom öppna ställerna typ som där solen kommer åt typ uppe på tornet t ex  själv tycker jag att det bli snyggt sedan får man ju fortsätta vädra effter behag

//pebben

Anmäl
2007-08-05 20:57 #8 av: Azgaron

Jo helt klart ska man använda den teknik som passar en bäst. Jag sprutmålar ju inte så än så länge är jag bunden vid penseltekniker. Huvudsaken är ju att man uppnår det resultat ma är ute efter (om det går). Tamiyas färger är väl främst avsedda för sprutmålning har jag fått för mig.

Azgaron

 

Anmäl
2007-08-05 21:56 #9 av: pebben

tamiya färger går ju att pensla men man bör spå ut dom lite först!  men helt klart gör dom sej bäst i sprutan. och humbrol är nog att rekomendera vid pensel målning!

om man tar en spretig pensel doppar i nån leraktig färg drar av den lite på ett papper så håller du penseln mot nederkant och liksom skvätter till snätt uppåt bakåt så vipps har man lättare ler stänk  ha inte för mycket färg på penselen bara!

//pebben

Anmäl
2007-08-05 22:13 #10 av: Sven-Erik

Det ser så bra ut pebben! Gillar din teknik att använda olika färgnyanser, det ger ytan liv!
Tycker att färgsprutan ger bäst resultat på större ytor, men att drybrushing funkar bäst när det gäller att framhäva detaljerna.
Att sen lägga en mörk "wash" tycker jag blir det som gör modellen "tung" och verklighetstrogen.
Keep up the good work!!Skrattande

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.