Annons:
Etiketterfigurerartiklar
Läst 4463 ggr
Roca
2016-11-29 11:23

Rocas figurkonverteringar i 1/72

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Den senaste tiden så har jag helt och då menar jag helt, snöat in på figurbyggen i 1/72 och 1/76, 20-26 mm ungefär :)

Här har vi en selektion av de senaste byggena, från vänster till höger, högst uppifrån:

Översta raden:

1. Italeri tysk fallskärmsjägare (mjukplast), från set 6045 (ex-ESCI 244), han har fått ett nytt MG istället för det lite dåligt definierade originalet som var gjutet med honom.

2. En kombo av en brittisk MC-ordonnans, plockad från Airfix Recovery set. Denne har fått behålla benen samt höger arm, i övrigt består han av en Zvezda tysk fallskärmsjägare, set 6136 och Tamiya Putty :-). Som passagerare har han en officer (kanske från elitförbandet Brandenburg) som egentligen var en MC-förare från Italeri set 6121, German Motorcycles. Han fick en ny (Zvezda) vänsterarm samt en MP 40.
Detta ekipage har som förebild ett fotografi från den tyska landstigningen med kombinerade styrkor på  ön Leros, 1943. 

3, 4. Som ackompanjemang till föregående, så har jag lätt modifierat ytterligare två tyska paras (Italeri/ESCI), skurit lite i halsen och vridit huvena, hemska operationer!

5. En Preiser generisk officer/polis/etc från set 72510. Han har fått shortsklädda ben från klassiska Airfix/Heller Afrika Korps, samt en fältmössa från Airfix Mountain Troops. Blir en Feldgendarm i Nordafrika av honom. 

6. En liggande soldat från Airfix Afrika Korps, som har fått en hatt med brätte från Airfix Wagon Train, det ska bli en katangesisk gendarm, MG-skytt/laddare i strid mot FN-soldater i Kongo -61. 

7. En flaggande Airfix Mountain Trooper, han har bara fått ett gevär (Mauser 98) från Italeri, på ryggen. 

Rad 2:

1, 2, 3. Tre figurer som ska föreställa generiska tyska hjälptrupper på Balkan, typ kroatiska Ustasja etc: En mekaniker från Airfix WWII Luftwaffe personnel, med MG 34 från Fujimi (?) och ammolåda från SHQ. Airfix Luftwaffe-sergeant med Mauser 98 från Italeri, samt en tysk officer från Fujimi med huvud från Airfix Mountain Troops, ny arm från Fujimi MC-förare och Mauser 98 från Italeri.

4. Tysk Airfix bergsjägare som fått Zvezda MG 34 istället för skidor och stavar. 

5. Tysk officer i vinteruniform (sällsynt i 1/72), från Italeris set med Nebelwerfer (ESCI 8033), han har fått stavarna av kompisen till vänster, ska få skidor också och så har han en MP 40 på ryggen. 

6. En till medlem ur Nebelwerferbesättningen, har fått en rengöringsstav för kanonmynningar plockad från ett napoleon-artilleriset, delvis nya/ompositionerade/spacklade armar. 

7. Och så en till från samma set, gående, har fått Mausergevär på ryggen. 

Rad 3:

1. En kombination av två set, för att försöka skapa en kossack i tysk tjänst. Häst och överdelen av ryttaren från Revell set 02515, German Artillery, samt underkropp/ben från en napoleonsk ryttare, komplett med sabel. huvudbonad tillsnajdad av Tamiya Putty (behöver skaffa Green Stuff eller liknande tror jag!)

2. En plutonchef för Zvezdas tyska bergs-infanteri-kanon som jag håller på att bygga/konvertera. Det är Revell 02515 igen, plus fältmössa från Airfix Afrika Korps och en MP 40, Caeasar. 

3. Tre olika set inblandade här: överkropp från den kvinnliga medlemmen av Caeasars H006 WWII Underground resisters, ben från en Revell-ryttare (02515) samt den lilla hästen, från Airfix Indians. Hon ska bli antingen en partisan eller en ostpreussisk godsägarinna på spaning efter de annalkande ryssarna. Hon behöver dock lite putty för volym i, eeeh,  "gumpen" :-). Håller i ett gevär också. 

4. Slutligen, tysk bergsjägare (klättrande() från Zvezda set 6154. Han ska bli en finsk soldat som åker med stående utanpå en pansarbil, därför har jag ompositionerat både huvud och armar så han passar.

Peter - modellbyggare & sajtvärd på Modellbygge iFokus

Annons:
DIOWORK
2016-11-30 13:14
#1

Lika många ingrepp som på Sahlgrenska sjukhuset under ett år! Kan du ordna ett nytt huvud och ny vänsterarm på mig med? :)) Grymt jobbat Peter!

Roca
2016-11-30 23:43
#2

Tack, Erik! Ja, snart har jag erfarenhet nog att operera på riktigt ;-) det var riktigt kul det här, nu återstår det "bara" att måla alla dessa gubbar…

Peter - modellbyggare & sajtvärd på Modellbygge iFokus

Roca
2016-12-26 23:39
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#3

En av mina första konverteringar, som jag påbörjade för flera år sedan, är klar, ett par killar ur HitlerJugend, byggda av Luftwaffemekaniker från Airfix!

Peter - modellbyggare & sajtvärd på Modellbygge iFokus

Roca
2017-01-28 00:49
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#4

Kul det här att botanisera runt bland hundratals små små gubbar och gummor 🙂
Ikväll har jag kikat lite närmare på ett gäng (super)hårdplast-figurer från olika Airfix fordons-set. Det är lite olika kvalitet och lite olika storlek på dem, men flera är ganska gigantiska och befinner sig i den övre delen av "1/72-spektrat", 25-26 mm. I den övre raden från vänster så har vi besättningsmedlemmarna från RAF ASR Launch, alltså brittiska "sjömän", sjöräddare ur Royal Air Force. De är rejäla grabbar i lämpliga poser och skulle nog vara helt OK att konvertera till tyska sjömän om så önskas. Sedan till höger så har vi besättningen till den tyska pseudo-verkliga SdKfz 234-modellen från Airfix, som jag köpte av Janne faktiskt bara för dessa figurers skull, eftersom jag visste att de var användbara. Stock german soldiers, early war kan man säga, men nästan helt utan personlig utrustning, vilket kan vara en stor fördel. En som står med armarna framför sig, kanske får han bli en Feldgendarm, en med kikare, alltid användbar som officer som spanar, och så en ammobärare för PV-pjäs eller annat artilleri. Fint skulpterade och något kortare/mindre stabbiga än sjömännen, I nedre raden har vi ett stort gäng räddningspersonal från RAF Emergency Set. Bårbärare, fordonsförare, brandmän och skadad pilot. Sämst kvalitet och gjutning av dessa här presenterade figurer, men fortfarande användbara. Nästa koll blir nog på vilka kvinnor i uniform eller överhuvudtaget kvinnliga figurer som finns i 1/76 och 1/72, det är en del men det kunde gott få ges ut flera!

Peter - modellbyggare & sajtvärd på Modellbygge iFokus

Roca
2017-01-28 01:29
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#5

Lite färdiga konverteringar, och även alla mina byggen som gjorts med burklock som bas 🙂 jag tycks gilla gamla Airfix-figurer, trots att många är av den så jobbiga mjuka plasten. När man konverterar och fogar ihop med superlim så blir det ju inte direkt några figurer som skulle gå att ta i och använda till wargaming, men så länge man inte andas för mycket på dem så håller de ihop 😎
Lite Luftvärn, Hitlerjugend, ambulanser, brandmän, sjukvårdare osv. Längst fram en platta under arbete med en sönderskjuten (jag tappade den i golvet) DAK Grk-ställning, där en tysk Airfix-soldat ger upp till…en annan tysk Airfix-soldat? Nja, jag tänker att han ska få föreställa en fransk främlingslegionär, fältmössan liknar nog tillräckligt en Kepi och jag hänger på lite annorlunda persedlar så får han passera som fransk legionär istället för DAK-Schütze!

Peter - modellbyggare & sajtvärd på Modellbygge iFokus

Maleficum
2017-01-29 10:04
#6

Häftigt att bygga om figurerna! Själv skulle jag ha jättesvårt att göra det för "det är ju inte rätt". Smart att använda burklock som bas för dem.

Nu har jag noll koll på lim men ska ju finnas nåt sånt där "plastcement" lim (minns inte vad det heter), funkar sånt på dessa figurer? Vet att särbon använder det till sina platsfigurer.

Instagram: @theblindbunny
http://www.tizzys.n.nu

Annons:
Roca
2017-01-29 20:04
#8

#6 Tack! Ja det är relativt vanligt att konvertera figurer bland modellbyggare och wargamers, för att få fram precis den sorts soldat/person man vill ha. Gällande limmet;
jag är inte helt säker på vilket lim du menar, men de mest vanliga limmen för styrenplast, som de flesta mainstream-byggsatser är gjorda av, funkar inte så bra på den här lite mjukare plasten som vissa figurer är gjorda av. Då brukar jag köra med "superlim". Nyligen har jag även börjar förstärka vissa fogar genom att trycka in t.ex. ett uträtat häftklammer i de båda delarna som ska sammanfogas, t.ex. torson och armen, det hjälper också till väldigt mycket att göra det starkare.

#7 Tack för länken! Låter bra med "all plastics" !

Peter - modellbyggare & sajtvärd på Modellbygge iFokus

Roca
2018-12-12 18:17
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#9

Just nu håller jag på och konverterar några tyska fallskärmsjägare från Esci/Italeri. De ska ingå i ett projekt som jag har haft i pipeline länge, med fordon och figurer och som handlar om en fiktiv tysk kidnappning av Churchill och Roosevelt!

Peter - modellbyggare & sajtvärd på Modellbygge iFokus

Decaius
2018-12-12 19:46
#10

Coolt Peter! Har du med Skorzeny oxå?

Roca
2018-12-12 20:50
#11

Tackar Calle! Jo, någon liknande figur som den gamle Otto ska nog få vara med!

Peter - modellbyggare & sajtvärd på Modellbygge iFokus

Micke_MM
2018-12-12 21:07
#12

Att bygga om figurer skulle jag vilja kunna men jag får nöja med den här tråden så länge. Snyggt jobb/ Micke

Roca
2018-12-16 16:55
#13

Tack ska du ha Micke! Det är inte så svårt egentligen, mest tålamodskrävande, speciellt i denna minimala skala.

Peter - modellbyggare & sajtvärd på Modellbygge iFokus

Annons:
Roca
2019-01-01 10:01
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#14

Har börjat läsa på lite om Karolinerna och kom på att jag hade ju några sådana artillerister liggandes! Dags att börja måla.

Peter - modellbyggare & sajtvärd på Modellbygge iFokus

Roca
2019-05-10 22:48
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#15

Mina figurkonverteringar går vidare! Airfix Luftwaffe personnel, två stycken konverterade med beväpning i form av Kar 98 samt MG och ammo, två Flak-soldater (röd vapenfärg) som har fått i uppgift att patrullera flygfältets perimeter och sätta ut bevakning mm.

Peter - modellbyggare & sajtvärd på Modellbygge iFokus

Roca
2019-05-11 15:30
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#16

En Luftwaffesoldat, Felddivision, Airfix DAK  på mjölklock :-)

Peter - modellbyggare & sajtvärd på Modellbygge iFokus

Roca
2021-01-27 21:20
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#17

För länge sedan så gjorde jag en lite spontan konvertering av Zvezdas ryska sjukvårdare, till att bära på lite olika pansarvärnsvapen (Panzerfaust/Panzerschreck) under framryckning. Jag hade köpt det här setet mest för att komma över den sårade soldaten på bår, till ett annat projekt.

Jag tänker mig att sätta in dessa tre figurer i ett litet diorama/basplatta. De kan antingen får fortsätta föreställa ryska (sovjetiska) soldater, varav en kvinnlig, de använde ju också dessa tyska vapen (erövrade), eller de kan vara finska under fortsättningskriget, eller, slutligen med lite putsande och filande så kan de också få bli medlemmar av en Luftwaffe Felddivision i Normandie - vi får se :-)

Peter - modellbyggare & sajtvärd på Modellbygge iFokus

Roca
2021-01-27 21:31
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#18

Om de ovanstående figurerna hamnar i ett tyskt scenario, så ska de också få ett fordon, ett sambandsfordon som ska vara deras arbetsplats men som de måste lämna och kasta sig i skydd/försvar vid ett amerikanskt genombrott.

Ett favoritfordon att bygga för mig har ju varit den brittisk/amerikanska Universal Carrier, jag har byggt flera gamla Airfix och hittills tre modernare modeller från Plastic Soldier Company. Alla byggda som erövrade av tyskarna, ur det stora bestånd som blev kvar efter Dunkirk. Här två från PSC; en med 20 mm Fl.A.K. från Zvezda, en med PSC 37 mm PaK.

Peter - modellbyggare & sajtvärd på Modellbygge iFokus

  • Redigerat 2021-01-28 01:27 av Roca
Roca
2021-01-27 21:36
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#19

Den här gången blir det ett fiktivt fordon/konvertering baserad på PSC och lite andra källor. I det här bygget finns hittills delar från 4 olika byggsatser! En radiosambandsvagn blir det, troligen för de ovan nämnda flygvapensoldaterna.

Peter - modellbyggare & sajtvärd på Modellbygge iFokus

Roca
2021-01-28 00:34
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#20

En annan konverterad figur som påbörjades för länge sedan och som nu börjar bli klar: Revell tysk artillerist till häst, omgjord till kosackofficer i tysk tjänst! Lite vädring i form av wash på häst samt uniform nu bara, samt en målning av huvudbonaden längst upp, så är den klar.

Peter - modellbyggare & sajtvärd på Modellbygge iFokus

Annons:
Roca
2021-02-17 20:36
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#21

Kosackofficeren har blivit klar!

Peter - modellbyggare & sajtvärd på Modellbygge iFokus

Roca
2021-02-17 20:36
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#22

En bild till

Peter - modellbyggare & sajtvärd på Modellbygge iFokus

JaGa
2021-02-19 17:01
#23

Inspirerande och härliga byggen!
Riktigt kul att få följa tråden din…😃

Roca
2021-02-22 10:55
#24

#23 Tack! Ja nu är jag ordentligt igång igen så det blir nog lite tätare inlägg också :-)

Peter - modellbyggare & sajtvärd på Modellbygge iFokus

Roca
2021-03-03 08:50
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#25

På detta tema så har jag börjat med en liten konvertering av en av Revells tyska pansargrenadjärer, en springande figur med troligen en MG 34 i ena handen.
Då det i alla fall var så myckt gjutskägg runt hjälmen så är det svårt att identifiera den som en tysk Stahlhelm specifikt, så jag tänker konvertera honom till en svensk FN-soldat i Kongo! Han har upprullade skjortärmar, långa brallor, blir bra det. Den andra figuren (till höger) är en Airfix DAK-soldat i shorts men som jag har provat tekniken på, att tillverka långbyxor av trälim, blev hyfsat.

Peter - modellbyggare & sajtvärd på Modellbygge iFokus

Roca
2021-03-03 08:58
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#26

HAr nu kommit en liten bit på konverteringen av "FN-soldaten", det var lätt att skära bort den lilla delen av hjälmen som går ner i nacken, så liknar den mera en hjälm använd av FN-styrkorna. Och vapnet är nu konverterat med hjälp av allehanda trä- och plastbitar för att åtminstone något likna en Ksp 58!

Peter - modellbyggare & sajtvärd på Modellbygge iFokus

Roca
2021-03-13 15:34
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
Förhandsgranskning av bild 1 av 2
Förhandsgranskning av bild 2 av 2
#27

Jag har gått vidare med konverteringen av Revellfiguren och även börjat på ett litet diorama där han ska ingå!

Peter - modellbyggare & sajtvärd på Modellbygge iFokus

Annons:
Roca
2021-03-13 15:50
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
Förhandsgranskning av bild 1 av 3
Förhandsgranskning av bild 2 av 3
Förhandsgranskning av bild 3 av 3
#28

Jag har låtit mig inspireras av bilder från den svenska FN-insatsen i Kongo på 1960-talet och börjat bygga upp en liten gatumiljö, där FN-soldaterna ska få strida mot de katangesiska gendarmerna och legosoldaterna.

Peter - modellbyggare & sajtvärd på Modellbygge iFokus

Roca
2021-04-22 14:57
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#29

Jag har samlar på mig en hel del lådor av Italeris (ESCI) Nebelwerfer-kit, mest på grund av att det då finns många chassien som det går att bygga olika varianter på PAK 36/37 på och dels för att det ingår så pass många vinterklädda tyska soldatfigurer. Här har vi "box-art" från två olika eror, samma innehåll i lådan!

Peter - modellbyggare & sajtvärd på Modellbygge iFokus

Roca
2021-04-22 15:00
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
Förhandsgranskning av bild 1 av 2
Förhandsgranskning av bild 2 av 2
#30

Nästa projekt med konverteringar blir nog just med Italeri-vinterfigurerna som ska få befolka en halvbandare från Ardenneroffensiven. En sån här, PSC SdKfz 251 Ausf. D!

Peter - modellbyggare & sajtvärd på Modellbygge iFokus

Roca
2021-04-23 17:42
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#31

Då har jag delvis fått ihop min Ausf. D för detta projekt! Syns här tillsammans med bröderna av Ausf. C (DAK). Tamiya-färger som bas, vädring med oljefärger, dekaler ur "spares box". Dekaler för reggnummer ska dit också. Troligen blir det nåt slags vinter-kamouflage över det hela sedan.

Peter - modellbyggare & sajtvärd på Modellbygge iFokus

Roca
2021-04-24 16:38
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
Förhandsgranskning av bild 1 av 2
Förhandsgranskning av bild 2 av 2
#32

Inte så mycket konvertering här ännu kanske, mest målning! Vintermålad/torrborstad 251 med påbörjade figurer från Italeri/ESCI och PSC.

Peter - modellbyggare & sajtvärd på Modellbygge iFokus

Roca
2021-04-24 17:01
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
Förhandsgranskning av bild 1 av 3
Förhandsgranskning av bild 2 av 3
Förhandsgranskning av bild 3 av 3
#33

En sån här blåsig vårlördag passade det bra med en utflykt till vår gamla marinbas för inspektion av beredskapen, för att sedan dra oss tillbaka med kaffe ☕ och halvbandare 👍

Peter - modellbyggare & sajtvärd på Modellbygge iFokus

Roca
2021-04-25 11:14
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
Förhandsgranskning av bild 1 av 2
Förhandsgranskning av bild 2 av 2
#34

Lite mer jobb med Ardenner-besättningen hanns med i natt. Förutom förare och "co-driver" som sitter lite gömda under pansaret, så har jag målat och monterat ksp-skytten (han passar perfekt, följer med i byggsatsen), sedan två Italeri i vinteruniform.
Utöver detta en konverterad PSC med Panzerschreck från SHQ, samt en till Italeri med gevär monterat på ryggen, dessa två ska målas.

Peter - modellbyggare & sajtvärd på Modellbygge iFokus

Annons:
Roca
2021-04-25 11:18
#35

#34: har övat på ansiktsbehandling enligt Eriks teknik. Ksp-skytten blev klockren, ansiktet träder fram fint. Ena Italeri-gubben blev skaplig, han närmast kameran blev katastrof 😂😱 han ser helt grå ut i fejset, måste ha blivit åksjuk på väg till S:t Vith 🤢

Peter - modellbyggare & sajtvärd på Modellbygge iFokus

Roca
2021-04-25 11:44
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
Förhandsgranskning av bild 1 av 2
Förhandsgranskning av bild 2 av 2
#36

Håller även på med (bland alla andra hundra projekt) en mini-pytte-dioramaplatta på barnmatsburk-lock. Ska föreställa en bailed-out Panzer-besättning i strid. Airfix-gubbar!

Peter - modellbyggare & sajtvärd på Modellbygge iFokus

Upp till toppen
Annons: