Figurer

Rocas figurkonverteringar i 1/72

2016-11-29 11:23 #0 av: Roca

Den senaste tiden så har jag helt och då menar jag helt, snöat in på figurbyggen i 1/72 och 1/76, 20-26 mm ungefär :)

Här har vi en selektion av de senaste byggena, från vänster till höger, högst uppifrån:

Översta raden:

1. Italeri tysk fallskärmsjägare (mjukplast), från set 6045 (ex-ESCI 244), han har fått ett nytt MG istället för det lite dåligt definierade originalet som var gjutet med honom.

2. En kombo av en brittisk MC-ordonnans, plockad från Airfix Recovery set. Denne har fått behålla benen samt höger arm, i övrigt består han av en Zvezda tysk fallskärmsjägare, set 6136 och Tamiya Putty :-). Som passagerare har han en officer (kanske från elitförbandet Brandenburg) som egentligen var en MC-förare från Italeri set 6121, German Motorcycles. Han fick en ny (Zvezda) vänsterarm samt en MP 40.
Detta ekipage har som förebild ett fotografi från den tyska landstigningen med kombinerade styrkor på  ön Leros, 1943. 

3, 4. Som ackompanjemang till föregående, så har jag lätt modifierat ytterligare två tyska paras (Italeri/ESCI), skurit lite i halsen och vridit huvena, hemska operationer!

5. En Preiser generisk officer/polis/etc från set 72510. Han har fått shortsklädda ben från klassiska Airfix/Heller Afrika Korps, samt en fältmössa från Airfix Mountain Troops. Blir en Feldgendarm i Nordafrika av honom. 

6. En liggande soldat från Airfix Afrika Korps, som har fått en hatt med brätte från Airfix Wagon Train, det ska bli en katangesisk gendarm, MG-skytt/laddare i strid mot FN-soldater i Kongo -61. 

7. En flaggande Airfix Mountain Trooper, han har bara fått ett gevär (Mauser 98) från Italeri, på ryggen. 

Rad 2:

1, 2, 3. Tre figurer som ska föreställa generiska tyska hjälptrupper på Balkan, typ kroatiska Ustasja etc: En mekaniker från Airfix WWII Luftwaffe personnel, med MG 34 från Fujimi (?) och ammolåda från SHQ. Airfix Luftwaffe-sergeant med Mauser 98 från Italeri, samt en tysk officer från Fujimi med huvud från Airfix Mountain Troops, ny arm från Fujimi MC-förare och Mauser 98 från Italeri.

4. Tysk Airfix bergsjägare som fått Zvezda MG 34 istället för skidor och stavar. 

5. Tysk officer i vinteruniform (sällsynt i 1/72), från Italeris set med Nebelwerfer (ESCI 8033), han har fått stavarna av kompisen till vänster, ska få skidor också och så har han en MP 40 på ryggen. 

6. En till medlem ur Nebelwerferbesättningen, har fått en rengöringsstav för kanonmynningar plockad från ett napoleon-artilleriset, delvis nya/ompositionerade/spacklade armar. 

7. Och så en till från samma set, gående, har fått Mausergevär på ryggen. 

Rad 3:

1. En kombination av två set, för att försöka skapa en kossack i tysk tjänst. Häst och överdelen av ryttaren från Revell set 02515, German Artillery, samt underkropp/ben från en napoleonsk ryttare, komplett med sabel. huvudbonad tillsnajdad av Tamiya Putty (behöver skaffa Green Stuff eller liknande tror jag!)

2. En plutonchef för Zvezdas tyska bergs-infanteri-kanon som jag håller på att bygga/konvertera. Det är Revell 02515 igen, plus fältmössa från Airfix Afrika Korps och en MP 40, Caeasar. 

3. Tre olika set inblandade här: överkropp från den kvinnliga medlemmen av Caeasars H006 WWII Underground resisters, ben från en Revell-ryttare (02515) samt den lilla hästen, från Airfix Indians. Hon ska bli antingen en partisan eller en ostpreussisk godsägarinna på spaning efter de annalkande ryssarna. Hon behöver dock lite putty för volym i, eeeh,  "gumpen" :-). Håller i ett gevär också. 

4. Slutligen, tysk bergsjägare (klättrande() från Zvezda set 6154. Han ska bli en finsk soldat som åker med stående utanpå en pansarbil, därför har jag ompositionerat både huvud och armar så han passar. 

Anmäl
2016-11-30 13:14 #1 av: DIOWORK

Lika många ingrepp som på Sahlgrenska sjukhuset under ett år!
Kan du ordna ett nytt huvud och ny vänsterarm på mig med? :))
Grymt jobbat Peter!

Anmäl
2016-11-30 23:43 #2 av: Roca

Tack, Erik! Ja, snart har jag erfarenhet nog att operera på riktigt ;-) det var riktigt kul det här, nu återstår det "bara" att måla alla dessa gubbar...

Anmäl
2016-12-26 23:39 #3 av: Roca

En av mina första konverteringar, som jag påbörjade för flera år sedan, är klar, ett par killar ur HitlerJugend, byggda av Luftwaffemekaniker från Airfix!

Anmäl
2017-01-28 00:49 #4 av: Roca

Kul det här att botanisera runt bland hundratals små små gubbar och gummor Glad
Ikväll har jag kikat lite närmare på ett gäng (super)hårdplast-figurer från olika Airfix fordons-set. Det är lite olika kvalitet och lite olika storlek på dem, men flera är ganska gigantiska och befinner sig i den övre delen av "1/72-spektrat", 25-26 mm. I den övre raden från vänster så har vi besättningsmedlemmarna från RAF ASR Launch, alltså brittiska "sjömän", sjöräddare ur Royal Air Force. De är rejäla grabbar i lämpliga poser och skulle nog vara helt OK att konvertera till tyska sjömän om så önskas. Sedan till höger så har vi besättningen till den tyska pseudo-verkliga SdKfz 234-modellen från Airfix, som jag köpte av Janne faktiskt bara för dessa figurers skull, eftersom jag visste att de var användbara. Stock german soldiers, early war kan man säga, men nästan helt utan personlig utrustning, vilket kan vara en stor fördel. En som står med armarna framför sig, kanske får han bli en Feldgendarm, en med kikare, alltid användbar som officer som spanar, och så en ammobärare för PV-pjäs eller annat artilleri. Fint skulpterade och något kortare/mindre stabbiga än sjömännen, I nedre raden har vi ett stort gäng räddningspersonal från RAF Emergency Set. Bårbärare, fordonsförare, brandmän och skadad pilot. Sämst kvalitet och gjutning av dessa här presenterade figurer, men fortfarande användbara. Nästa koll blir nog på vilka kvinnor i uniform eller överhuvudtaget kvinnliga figurer som finns i 1/76 och 1/72, det är en del men det kunde gott få ges ut flera!

Anmäl
2017-01-28 01:29 #5 av: Roca

Lite färdiga konverteringar, och även alla mina byggen som gjorts med burklock som bas Glad jag tycks gilla gamla Airfix-figurer, trots att många är av den så jobbiga mjuka plasten. När man konverterar och fogar ihop med superlim så blir det ju inte direkt några figurer som skulle gå att ta i och använda till wargaming, men så länge man inte andas för mycket på dem så håller de ihop Cool
Lite Luftvärn, Hitlerjugend, ambulanser, brandmän, sjukvårdare osv. Längst fram en platta under arbete med en sönderskjuten (jag tappade den i golvet) DAK Grk-ställning, där en tysk Airfix-soldat ger upp till...en annan tysk Airfix-soldat? Nja, jag tänker att han ska få föreställa en fransk främlingslegionär, fältmössan liknar nog tillräckligt en Kepi och jag hänger på lite annorlunda persedlar så får han passera som fransk legionär istället för DAK-Schütze!

Anmäl
2017-01-29 10:04 #6 av: Maleficum

Häftigt att bygga om figurerna! Själv skulle jag ha jättesvårt att göra det för "det är ju inte rätt". Smart att använda burklock som bas för dem.

Nu har jag noll koll på lim men ska ju finnas nåt sånt där "plastcement" lim (minns inte vad det heter), funkar sånt på dessa figurer? Vet att särbon använder det till sina platsfigurer.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2017-01-29 11:45 #7 av: Orso

En gammal tråd om limma mjukplast:

http://modellbygge.ifokus.se/discussions/574f4db4ce12c44a2e001214-limma-mjukplastelandet

Anmäl
2017-01-29 20:04 #8 av: Roca

#6 Tack! Ja det är relativt vanligt att konvertera figurer bland modellbyggare och wargamers, för att få fram precis den sorts soldat/person man vill ha. Gällande limmet;
jag är inte helt säker på vilket lim du menar, men de mest vanliga limmen för styrenplast, som de flesta mainstream-byggsatser är gjorda av, funkar inte så bra på den här lite mjukare plasten som vissa figurer är gjorda av. Då brukar jag köra med "superlim". Nyligen har jag även börjar förstärka vissa fogar genom att trycka in t.ex. ett uträtat häftklammer i de båda delarna som ska sammanfogas, t.ex. torson och armen, det hjälper också till väldigt mycket att göra det starkare.

#7 Tack för länken! Låter bra med "all plastics" !

Anmäl
2018-12-12 18:17 #9 av: Roca

Just nu håller jag på och konverterar några tyska fallskärmsjägare från Esci/Italeri. De ska ingå i ett projekt som jag har haft i pipeline länge, med fordon och figurer och som handlar om en fiktiv tysk kidnappning av Churchill och Roosevelt!

Anmäl
2018-12-12 19:46 #10 av: Decaius

Coolt Peter! Har du med Skorzeny oxå?

Anmäl
2018-12-12 20:50 #11 av: Roca

Tackar Calle! Jo, någon liknande figur som den gamle Otto ska nog få vara med!

Anmäl
2018-12-12 21:07 #12 av: Micke_MM

Att bygga om figurer skulle jag vilja kunna men jag får nöja med den här tråden så länge. Snyggt jobb/ Micke

Anmäl
2018-12-16 16:55 #13 av: Roca

Tack ska du ha Micke! Det är inte så svårt egentligen, mest tålamodskrävande, speciellt i denna minimala skala. 

Anmäl
2019-01-01 10:01 #14 av: Roca

Har börjat läsa på lite om Karolinerna och kom på att jag hade ju några sådana artillerister liggandes! Dags att börja måla.

Anmäl
2019-05-10 22:48 #15 av: Roca

Mina figurkonverteringar går vidare! Airfix Luftwaffe personnel, två stycken konverterade med beväpning i form av Kar 98 samt MG och ammo, två Flak-soldater (röd vapenfärg) som har fått i uppgift att patrullera flygfältets perimeter och sätta ut bevakning mm. 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.