Annons:
Etikettergruppbyggenartiklar
Läst 4325 ggr
ElLobo
7/20/16, 10:49 PM

GB 103: "Fallschirmjäger im Kampf" -- del 2

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Bygget går vidare.

91Karlsson bygger vidare på sitt projekt.

Länkar till tidigare trådar:

Annons:
DIOWORK
7/20/16, 11:27 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#1

Fick en stund att fortsätta begrunda hur bygget skall utformas. Jag fick kapa bron på höjden med för att den skall passa in, 15 mm sågades bort.

DIOWORK
7/20/16, 11:29 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#2

Nja, det kan gå att få till en liten stenlagt nedgång till en båtplats. Antingen till höger eller vänster om bron, jag har detta i min idebank.

DIOWORK
7/20/16, 11:33 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#3

Jag var rätt trött efter en hel dags renovering i 1:1 så det blev att jag bara testade att fota lite. Rotade fram en trampcykel i 1:76 men det duger. Halva nöjet är att leta roliga detaljer tycker jag. På de två följande bilderna har jag bara ställt upp lite fordon och figurer, detta har inget med det färdiga bygget att göra.

DIOWORK
7/20/16, 11:34 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#4

Sista bilden. Här finns potential helt klart:)) Over and out.

DIOWORK
7/21/16, 12:10 AM
#5

Oj, glömde svara på #46,47. Tack Jarl, de civila har flytt redan när byn bombades tidigare på morgonen. Det verkar omöjligt att hitta någon som har Preiserfigurer i lager, har letat rätt mycket. Springer jag på dessa kommer jag köpa helt klart. Johan! Det är inte första gången du kommer med hjälpande tips, stort tack, jag skall prova ditt förslag. Utan era tips här på forumet hade jag inte fått till det. Tack till er alla:)) /Erik

[Jarl]
7/21/16, 12:55 AM
#6

Kan inte skriva katten ligger mitt i! Men det var en snygg bakgrund du har vart har du köpt den? Hitta några! Jag får vibbar av Saving Private Ryan Av ditt bygge!

När tigern och tyskarna är på ingång_!
_

https://www.reynaulds.com/catalog/dept_366.aspx

Annons:
DIOWORK
7/21/16, 9:27 AM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#7

Jag köpte bakgrunden från www.pixers.se efter tips av mäster Rone. Den är inte optimal till detta diorama men får duga. Tack för tipset med Preiserfigurerna. Jag spånade vidare på båten, av den avsågade brofoten kan jag göra en liten båtplats faktiskt. Vidare ser ni staketet som kommer gå runt kyrkogården och en skiss på en "strandpromenad/flodpromenad" som kan gå utmed gravarna och floden. Denna gångväg ger bra möjlighet att placera framryckande soldater på.

DIOWORK
7/21/16, 9:32 AM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#8

Har också köpte ett kit med kafémöbler från Preiser, dessa är i 1/87 tyvärr men eftersom det bara är rekvisita så hoppas jag det funkar. Jag kommer inreda inne i kaféet med bardisk och möbler, det här bygget blir bara roligare och roligare. Men risken är att det tar över ett år att färdigställa! Ja ja det gör inget. Jo jag överväger verkligen att få in lite mer hela hus istället för alla ruiner, vi får se vad som händer. Miniart har ju 1/72 hus men dessa alldeles för stora. Nä, nu lite kaffe och sedan ut och bygga 1:1 på renoveringen av radhuset! Over and out.

Roca
8/3/16, 12:09 AM
#9

spännande! de där Preiser-möblerna finns ju annars i 1/72 också.

Peter - modellbyggare & sajtvärd på Modellbygge iFokus

DIOWORK
8/3/16, 12:20 AM
#10

Tack Roca:) typiskt, ja ja vi får se om jag skaffar 1/72 istället.

DIOWORK
9/25/16, 11:18 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#11

Det här bygget har verkligen hamnat på pause. Hittade en bild jag tagit för några veckor sedan där jag visar hur jag tänker bygga upp en allé med mindre träd utmed vägen in till byn. Jag kommer använda samma teknik som med träden i The Rescue.

DIOWORK
9/25/16, 11:24 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#12

Även om själva byggandet står still så fortsätter jag leta detaljer. Härom dagen hittade jag ett Preiserkit med deras tyska fallskärmsjägare på eBay. Till slut kom ett brev från Grekland. Det var inte de snyggaste figurer jag sett men alla har olik kroppsställning så satsen är värdefull för mig. Största anledningen att jag inte jobbat vidare med detta mastodont diorama är just storleken. Jag har helt enkelt inte någon stans att förvara det. Bygget måste ju stå rakt när jag väl börjar fästa saker. Skall ordna en hållplats någon stans i garaget tids nog. Så länge har jag ju typ 100 andra byggen att jobba på:) /Erik

Upp till toppen
Annons: