Annons:
Etiketterallmäntartiklar
Läst 2085 ggr
ElLobo
1/18/15, 5:46 PM

Nybörjarstart -- del 2

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Nybörjarstarten fortsätter.

Tradingfin83 fortsätter med de första stegen inom modellbyggandet.

Länk till tidigare tråd:

Annons:
felle-j
1/18/15, 7:41 PM
#1

För att få modellen blank så brukar man använda sig utav en blank klarlack. Klarlackandet tycker jag är en väldigt svår del så det kräver mycket övning och experimenterande.

felle-j
1/18/15, 8:24 PM
#3

Ja, sådant där. Testa först på någon skräpmodell eller något för att se hur klarlacken fungerar. Vissa klarlacker fungerar utmärkt för en del medan de för andra inte fungerar alls.

Man kan göra på vilket vis man vill men så som jag gör är att jag först efter målning klarlackar blankt för att skydda färgen och för att dekaler ska sitta bättre. Sen efter dekaler så klarlackar jag blankt igen för att skydda dekalerna och sist kör jag på en matt eller sidenmatt lack.

Tradingfin83
1/18/15, 9:23 PM
#4

#3

Tror du det skulle funka om man kör endast matt lack på T2-modellen?

Och man ska väl späda ut lacken med thinner som i videon?

felle-j
1/18/15, 10:40 PM
#5

#4 Ja, det skulle nog funka. Det kanske inte är så många dekaler på modellen men dekaler blir bäst på en blank yta. Annars kan dom fästa dåligt och det kan uppstå silvering. Alltså att dekalfilmen blir silveraktig och syns väldigt tydligt. Även när man vädrar med washer och sånt så är det bra med en blank yta. Det är lättare att tväta bort överflödig wash då. Men är finishen på färgen redan matt och om färgen sitter bra så behövs det nog ingen lack alls. 

Jag har ingen erfarenhet av Humbrols klarlacker men om man ska späda ut eller ej beror nog på om man ska pensla eller airbrusha lacken. Beror nog även på om lacken är thinner- eller vattenbaserad.

Upp till toppen
Annons: