Annons:
Etikettergruppbyggenartiklar
Läst 5149 ggr
ElLobo
4/11/13, 12:49 AM

GB 57: Mississippi 1870 -- del 3

Mississippi-bygget stävar vidare.

petzon kör vidare med sitt bygge av Mississippi 1870.

Länkar:

Annons:
petzon
4/21/13, 9:28 AM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#1

Nu har jag börjat fuska inom figurmålning, ju mer jag målar desto mer imponerad blir jag av de alster man ser på detta forum. Målar med Vallejo Model color, har redan börjat älska dessa färger.

petzon
4/21/13, 9:30 AM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#2

Andra figuren gick bättre än första, men fortfarande mycket att lära. På långt håll med svaga ögon ser det nästan acceptabelt ut. Skall bli kul att se när alla 16 figurerna är målade och står på båten som passagerare och besättning

Harvåker
4/21/13, 9:41 AM
#3

Ja, figurmålning är svårt men jag tycker att du lyckas väldigt bra. De är ju inte stora… Kanske är dags att överge humbrol vid figurmålning och satsa på vallejo? Jag gillar att spruta model air men har inte provar model color än.

petzon
4/21/13, 10:27 PM
#4

Tack Harvåker, men jag har en lång väg tilla tt nå din nivå på figurmålning. Stora är de verkligen inte cirka 37 mm totalhöjd. Rekommenderar dig varmt att prova Vallejo

petzon
4/22/13, 9:43 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#5

Tredje gubben färdigmålad. Till rosen på rockslaget gick deet åt tre kulörer och rosen är 1,5 mm i diameter. Dags för Radiopsykologen?

MarkusN
4/22/13, 10:47 PM
#6

"Dags för Radiopsykologen?"

Jag trodde forumets syfte till stor del är att utgöra Jourhavande ModellbyggarKompis och Mentalt Finspackel? 😉😃

Skön känsla i figurerna. Jag gillar särskilt den sista, en gjuten gambler och korthaj!

Annons:
petzon
4/23/13, 9:46 PM
#7

Tack MarkusN. "Mentalt finspackel" det gillade jag.

Intressant iakttagelse att gubbe nr 3 är korthaj, jag har forskat lite i passagerarlistorna från min båt och kommit fram till att detta är Eberhart von Tannenbaum, en tysk storspelare som tvingades emigrera till staterna sedan han råkat spela bort sin svärmor på ett parti Bluffstopp våren 1863. Herr von Tannenbaum försörjer sig sedan dess på att spela sig upp och ner längs Mississippifloden på de olika hjulångarna. På denna tur blev han skeppsmästare i Finns i sjön  (vad skall man annars spela på en båt). von Tannenbaum hävdar bestämt att han är av kunglig börd; oäkta brorson till Kung Preiser, även om elaka tungor hävdar att det inte är mer kungligt blod i von Tannenbaum än i en prinskorv. Passagerarlistorna ger vissa ledtrådar till identiteterna för några fler av passagerarna, får se om ytterligare forskning kan ge ytterligare detaljer kring deras personligheter.

Decaius
4/23/13, 9:51 PM
#8

#7 😂

MarkusN
4/23/13, 10:26 PM
#9

#7, ja nu känns ju en historia om ångarens skeppare som ett Allmänt krav! 😃

erihan
4/24/13, 4:50 PM
#10

LOL!

PonCar
4/24/13, 8:55 PM
#11

Underbart! Följer resten av passagerarlistan med spänning. Testade själv vallejos färger till att måla några 1:24 figurer förra året och det var så skönt att slippa förtunning, lacknafta o terpentin tycker jag.  Kommer helt klart använda dessa vattenbaserade färger mer framöver.

petzon
6/17/13, 10:08 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#12

Det har inte varit lätt att hitta information om skutas kapten, av olika skäl har han gjort tappra försök att undkomma uppmärksamhet, men tills lut har jag hittat några gulnade tidningsurklipp som jag med stor möda läst under förstoringsglas. Gamla tidningsurklipp i skala 1:50 är inte helt lätta att läsa. Men till slut kom jag fram till att detta är:

Kapten Hadrian Addock som föddes 1832 i Montana. Redan under de tidiga barnaåren var Hadrian kapten på barkbåtar i de små skogsbäckarna. Hadrian längtade dock efter att segla på större vatten och så snart han blivit myndig sökte han till flottan. Där kunde man läsa på hans namnskylt: Cpt H. Addock vilket av de meniga genast lästes ut som Cpt Haddock, ett namn som följt hans karriär allt eftersom han fick befäl över allt större fartyg.

Dessvärre slutade karriären i flottan snöpligt när kapten Haddock genom kreativ navigering byggde om ett slagskepp till ubåt under en övning vid Cape Cod. Kapten Haddock fick lära sig att krigsrätt inte bara är ärtsoppa och pannkaka och fick avsked ur flottan på grått papper. Han  tog sin tillflykt till Europa där han försörjde  som pråmskeppare på Rehn, tills hans eskapader blivit bortglömda i hemlandet och han kunde återvända. Åter i USA lyckades kapten Haddock få befälet över hjulångaren Mississippi redan på jungfrufärden 1870 och har sedan varit detta flytetyg trogen. Kapten Haddocks något speciella ledarstil har skapat en väl sammansvetsad besättning av färgstarka personligheter med brokigt förflutet.

petzon
6/18/13, 8:30 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#13

Vi fortsätter presentationen av besättning och passagerare men en av de fina damer som brukar spatsera på däck: Fröken Cornelia Lightfoot.

Fröken Lightfoot är en dam som gärna engagerar sig i sällskapslivet ombord, varesig det gäller afternoon tea, sällskapsspel eller poesiaftnar. Hennes garderob är så omfattande att kapten Haddock fick lätta på ballasten när fröken Lightfoots koffertar bars ombord. Idag bär fröken Lightfoot en exklusiv kreation i årets modefärg; Slivoviche purple som matchas av en kamelhårskappa med fekaliebrun krage. Trots Fröken Lightfoots  exklusiva yttre får man lätt en känsla av att fröken inte alltid varit en socitetsdam. Språkbruket är så mustigt att flera stuveriarbetare rodnade när de hörde henne uttrycka sina åsikter om allmän rösträtt för vänsterhänta. Hur fröken Lightfoot försörjer sig är något oklart, på en direkt fråga brukar hon svara att hon är aktiv inom kvinnorörelsen, vilket nog skall tolkas som att hon är entreprenör  inom massagebranchen i hamnkvarteren.

Annons:
erihan
6/18/13, 9:22 PM
#14

😃!!!

Watten
6/20/13, 9:04 AM
#15

Härligt

Hoppas det finns många passagerare ombord och alla har sin historia. Fantastiska dom där gamla passagerarlistorna. vad möcke info man kan få fram…..😂

petzon
6/20/13, 9:58 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#16

In alles är det 16 passagerare och besättningsmän, det var så många olika figurer av passande utseende jag lyckades hitta, resten har tillfälligt gått i land för att proviantera. Alla har sina livsöden så jag lovar att det kommer mera inom kort. Passagerarlistorna ger namne sedan är det mycket forskning som krävs för att hitta alla intressanta detaljer. Det är både kvantmekanik och nanoteknologi i denna forskning och en del "fakta" är nog att betrakta som rykten men ingen rök utan eld.

Dagens passagerare är Donald Reagan en man som mest gjort sig känd som presidentkandidat 1871, vän av ordning prostesterar då genast med att det inte var något presidentval det året, men det var bara ett av skälen till att han aldrig blev vald till president.

Efter sin misslyckade politiska karriär sökte sig Donald till filmens värld där han jobbade som översättare av stumfilmsmonologer, ett jobb som gav skrala inkomster och han fick därför dryga ut sin lön med att även klippa film. Donald har klippt många av de små matarhålen längs filmkanten i de tidiga komedierna. Nu vill Donald prova lyckan som manusförfattare och befinner sig ombord på Mississippi för att hitta inspiration till sin filmidé: "Jakten på den försvunna isbjörnen" Hur han skall hitta denna inspiration på Mississippifloden är inte helt tydligt, man kan misstänka att Donald som vanligt har otur när han tänker. Donald håller sig mest för sig själv ombord och umgås så lite som möjligt med de övriga passagerarna då han har upptäckt att de har vissa problem med att förstå hans genialitet.

petzon
7/13/13, 8:54 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#17

Denna något smutsiga man är fartygets eldare. Vad han heter är det ingen som vet, han kallas kort och gott för Bang; ett smeknamn som han fått p.g.a sin förmåga att få ångpannor att bli engångsartiklar. Det är inte samma kvalitet på stålet i pannorna som det var förr hävdar Bang envetet. Lika envetet som att han påstår att säkerhetsventiler är effektsänkande nymodigheter. Detta är Bangs första resa med Mississippie och vi får väl se om pannan håller ända in i hman.

petzon
7/13/13, 9:01 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#18

Ytterligare en av fartygets socitetsdamer är fröken Elfrida Petticoat. Fröeken Petticoat reser på Missisisppie på ordination av sin läkare då hon lider av svaga nerver. Sjöluften har gjort gott vid hennes klena nmerver, men istället är hon svårt ansatt av sjösjuka, något som hon lär vara den förste att drabbas av på floden.

petzon
7/13/13, 9:04 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#19

Gus Petticaot är far till Elfrida. Gus Befinner sig som alltid på affärsresa, han är en säljare av rang, en gång sålde han sin svärmor två gånger samma dag och andra gången med motiveringen att det var en ny och förbättrad modell. Sin omfattande förmögenhet skaffade sig Gus genom att sälja konsverad gröt till guldgrävarna i Klondike.

petzon
7/13/13, 9:10 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#20

Charlie C Aplin är yttelrigare en av de överklassherrar som åker på vår båt för att fördriva sin tid och umgås med likasinnade. Charlie är en man som kan berätta många historier ur sitt innehållsrika liv, hur många av dessa historier som han verkligen varit med om är högst tvivelaktigt, Charlie är inte precis  känd för att hålla sig till sanningen. Charlie hävdar bestämt att han är av indiansläkt, men alla som känner honom närmare vet att han är mer svartfot än indian.

Annons:
petzon
7/16/13, 4:24 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#21

Nu har jag satt fast figurerna på båten så nu kan jag formellt definiera bygget som klart.

petzon
7/16/13, 4:25 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#22

Lite närbilder

petzon
7/16/13, 4:25 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#23

mera

petzon
7/16/13, 4:26 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#24

ännu mera

petzon
7/16/13, 4:26 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#25

ännu mera

petzon
7/16/13, 4:27 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#26

mera

petzon
7/16/13, 4:28 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#27

mera

Annons:
petzon
7/16/13, 4:28 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#28

mera

petzon
7/16/13, 4:29 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#29

Sista bilden, jag lovar

Decaius
7/16/13, 9:40 PM
#30

Mycket livfullt! Blev riktigt bra med figurer! Bravo! 🏆👍

erihan
7/16/13, 10:10 PM
#31

Kul! Figurerna blev ju jättebra!

Harvåker
7/17/13, 12:56 AM
#32

Ovanligt och kul med figurer på ett fartygsbygge. Riktigt snyggt målade figurer dessutom!

petzon
7/17/13, 9:13 PM
#33

#30-32 tack. Jag tro att anledningen till att man så sällan ser figurer på fartygsmodeller är att det är så svårt att hitta passande figurer. Det finns väldigt mycket millitärfigurer i alla upptänkliga skalor men civila gubbar ser man inte så ofta, speciellt inte om man bygger i ovanliga skalor. Jag sökte figurer till både Oseberg och Gladan men hittade inget passande så de båtarna fick bli utan besättning. Till KOn-Tiki kunde jag använda PReisers nakna gubbar i skala 1:22,5 (G) de var egentligen för små till Kon-tiki som var i skala 1:18. men det funkar. Dessa nakna gubbar kunde jag ganska lätt göra anständiga genom att klä på dem badbyxor som jag gjorde av aluminiumfolie.

Nästa bygge blir i skala 1:20, någon som har tips om var man kan få tag på lämpliga figurer helst i 1800-talskläder

Upp till toppen
Annons: