Evenemang / Tävlingar / Utställningar

130509: Modellflygets Dag

2013-01-15 11:53 #0 av: ElLobo

Nu är det dags att boka in årets stora modellflygsevenemang i Södertälje/Nykvarn.

logga SMFK

 

Modellflygets dag, Kristihimmelfärdsdag 9 maj.

På Kristi Himmelfärdsdag arrangerar Södertälje Modellflygklubb traditionsenligt Modellflygets Dag på Påldalens modellflygfält i Nykvarn.

 

Evenemanget är ett av Mellansveriges i särklass största evenemang och är mycket uppskattat då de genom åren alltid har en riktigt stor publik och de bjuder på en trevlig dag med massor av flygplan, helikoptrar och även linstyrt combat och entusiastisk publik.

MFD har också under åren haft överraskningar såsom fullskalahelikoptrar, ultralätta flygplan och seglare som landat hos dem.

Gästflygare, oavsett förbundstillhörighet är välkomna att flyga, enda kravet är att du har en gällande försäkring i något av dom 2 förbunden.

Kaffebiljett & tilltugg bjuder klubben på.

Som vanligt har de en trevlig caféteria med kaffe, korv och läsk.

SMFKi brukar också ha nöjet att ha några handlare hos sig som säljer det mesta inom modellflyg.

MFD börjar kl 11.00 med briefing kl 10.45, och de beräknar att hålla på till kl 16.00 därefter är det fri flygning hela kvällen.

 

Hur hittar du då dit? Enkelt, gå in på hemsidan www.sodertaljemfk.se så kan du läsa lite info om klubben och där kommer också en vägbeskrivning att finnas under hela maj månad, dessutom är det skyltat från E20 vid Nykvarnsavfarten.

Möjlighet till camping finns.

Vill du veta mera kan du ringa ordföranden Robert Mlakar 070-373 56 80 eller ställa frågor på klubbens forum.

 

VÄLKOMMNA!

Anmäl
2013-05-08 09:29 #2 av: ElLobo

Kanske dags för en liten påminnelse. Ler


Anmäl
2013-05-10 01:07 #3 av: ElLobo

Modellflygets dag lockade storpublik

Blickar konstant riktade mot skyn och poetiska skildringar av flyg och helikoptrar ramade in området vid Påldalen. Modellflygets dag blev onekligen en riktig folkfest som lockade storpublik i det strålande vackra vädret.

Länk: Modellflygets dag lockade storpublik

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.