Science Fiction

USS Voyager

2012-04-11 21:09 #0 av: ElLobo

Cameo47 har också skaffat en Voyager som just nu håller på att få delarna putsade.

Voyager

 

Avatar för Cameo47 av Cameo47 . 2012-04-10 08:46


Även jag har införskaffat en Revells Voyager som kommer bli mitt första modellbygge. Jag väntar på diverse tillbehör jag behöver som t ex thinner och dioder osv. Hittills har jag mest putsat på delarna. Har även sprejat insidan av modellen med 2 lager svart och ett lager vitt eftersom jag ska belysa modellen, dock kommer jag göra på ett annat sätt än O'Brien och då istället avnända dioder, vilka jag beställt från ebay. Nästa steg är att borra upp fönstrna.

 

Anmäl
2012-04-11 21:11 #1 av: ElLobo

Avatar för Cameo47 av Cameo47 . 2012-04-11 20:48

 

Är i full gång med att borra upp fönstrena. Det är inte så himle enkelt eftersom min skruvdragare som jag använder för ändamålet är rätt tung och otymplig. Tyvärr är borrmaskinen ännu större och ännu mer otymplig.


Anmäl
2012-04-16 14:46 #2 av: O´Brien

Jo, det var lite pyssel med borrningen, bra mycket fler gluggar än man anar. Jag gjorde så att jag målade mina "släckta" först, då var det enkelt att se vilka som skulle borras.

Alltså, jag måste ta tag i byggandet igen, nu har det stått stilla alldeles för länge.

Anmäl
2012-04-16 14:50 #3 av: Azgaron

Kul med fler belysta SF modeller! Ska bli kul att följa!

 

Anmäl
2012-04-16 16:37 #4 av: Cameo47

Vi kommer ha lite olika tillvägagång när det gäller bygget och belysning. Jag kommer att själv koppla ihop komponenter (lysdioder mm) medan O´Brien har satsat på en färdig LED slinga.Jag målar efter jag mekat ihop Voyagern medan O'Brien redan är i full gång med sådant. Jag har ingen erfarenhet av modellbygge medan O'Brien har byggt förrut.

Mina fönster jag borrat upp är runda, Jag har ej följt konturen av fönstret. Därefter kommer jag måla vitt runt de borrade gluggarna så den ser tänd ut i dagsljus.

Anmäl
2012-10-01 14:13 #5 av: Xenity

Vad glad jag blir när jag ser andra som också ser Vovagers skönhet Flört och satsar på belysning. Mkt intressant att följa och se o höra hur ni löser saker o ting!

Ja detta med borningen var ett kapitel för sig, varken enkelt eller effektivt. När jag gjorde det borrade jag fönstret i över och underkant först för att sedan trycka borret som en fräs från ena hålet till det andra och sedan skära ut hörnen med skalpell.

Vad gäller belysningen var jag också först inne på en ledlist men var inte nöjd utan ville styra ljuset bättre, så jag placerade ut dioderna för att sprida ljuset så mkt som möjligt.

Målningen skedde under byggets gång med insidan först med några lager svart för ljublockeringen och sedan vitt för reflektionen. Sedan utsidan innan montering följt av skarvdöljning och detaljmålning.

Live long and prosper!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.