Veckans bild

Veckans bild #202: Flying Cloud

2012-01-09 01:56 #0 av: ElLobo

En modell av ett vackert klipperskepp.

Flying Cloud

 

1957 gav Revell ut modellen av det vackra klipperskeppet Flying Cloud.

Byggsatsen hade katalognummer H-344 och var gjuten i mörkbrun styren. Seglen var förformade och i plast, och i byggsatsen fanns ett ställ samt flaggor och dekaler.

 

I Dr. Thomas Grahams bok Remembering Revell Model Kits sägs stå att skalan på modellen är 1:232, detta på grund av att delarna skulle passa i lådan.

 

Byggsatsen är återutgiven 1975 och 1979 med sitt ursprungliga namn, och 1973 med namnet "Yankee Clipper".
Länkar:

Fine Scale Modeler Forums

Modeling Madness - Clipper Ship Sword Fish

ny Flying Cloud

Anmäl
2012-01-11 20:47 #1 av: PonCar

Mycket vackert skepp. Det var väl klipperskepp likt detta som stod för hastighetsrekorden under 1800-talet när det gällde att korsa atlanten och andra världshav. Kanske inte så vanligt att bygga segelfartyg i plast idag, eller? När jag var ung byggde jag några pyttesmå plastmodell-fartyg, tror de var av fabrikat Heller. Sedan gjorde brorsan och jag gipsdioramor till dem. Ett av fartygen var jätte-hjulångaren Great Eastern minns jag.

Anmäl
2012-11-18 21:11 #2 av: sailinggast

Hej! Jo jag hittade en modell av detta skepp i grovsoprummet som inte var påbörjad som jag nu håller på och bygger och det är den som finns på karongen höhst ovan som då verkar vara från 1957 nu ser jag också att hyttaken på dom två daäckshytterna är vita på den nedre bilden men på ritningen som låg i lådan så stog det att taket på den lilla aktre däckshuset alltså kaptenshytten var rött tak lite förvirrande. Ska försöka hitta någon bild hur dom var målade i verkligheten. Har nu målat skrovsidorna svarta och botten i brons ska nu montera det stora döckhuset det är bara frågan vilken färg jag ska ha på taket eftersom det inte står på ritningen.Men att alla delar är med är fantasktiskt jag har kollat allt och det verkar vara med . Jag ska lägga in en bild så småningom föresten det ska jag göra så fort som möjligt så får ni se hur det ser ut vartefter.Måste köpa färger i morgon upptävker jag nu jag hade några gamla färger kvar Humbrolfärg men måste kompletera.

Sailinggast.

Sailing is Fun!

Anmäl
2012-11-18 21:14 #3 av: sailinggast

Ursäkta att det blev några stavfel i hastigheten.Sorry!

Sailinggast

Anmäl
2012-11-19 00:03 #4 av: ElLobo

#2: Där hade du ju en ordentlig tur i soprummet! Sådana fynd skulle man göra.

Anmäl
2012-11-19 09:00 #5 av: sailinggast

Ja det var riktig sopa kan man säga.Jag stog i valet om jag skulle bygga det eller om jag skulle låta det vara men så tänkte jag har den legat i så många år så var då sjutton om det inte skulle bli färdogt någon gång det är ju en gammal dröm också kan man säga då jag ung och man gick Wentzells och tittade i fönstret och i affären och jag kom ihåg detta skepp.Så jag började bygga det på direkten kommer att bli tjusigt när det blir klart.Glad

Anmäl
2012-11-19 18:03 #6 av: muggebigge

#5...Hoppas få se några bilder snart...Jättegrattis till fyndet...Nästan som att hitta nånn gammal bil på logen....För många år sen fanns dom ju,men idag är det snudd på omöjligt

Anmäl