Evenemang / Tävlingar / Utställningar

111008-09: Modelltåg 11

2011-10-09 10:47 #0 av: ElLobo

Helgen 8-9 oktober arrangeras Modelltåg 11 på Sveriges Järnvägsmuseum i Gävle.

Modelltåg11

 

Kom och titta på den närmare 200m långa modelljärnvägen, åk minitåg, delta i workshopen och mycket mer på årets största modelljärnvägsarrangemang i Sverige!


Öppettider och adress

Lördag och söndag 8-9 oktober klockan 10.00 - 16.00

Sveriges Järnvägsmuseum

Rälsgatan 1, Gävle, telefon 026-14 46 15


Entré Modelltågshelgen

50 kr    Vuxen

Gratis     Barn & ungdomar tom 19 år

Gratis     Medlem i Järnvägsmusei Vänner, Årskort Sveriges Järnvägsmuseum, Trafikverksanställda med familj

 

En upplevelse som stannar kvar

Modelltåg 11 är att en helg då moduler av olika skalor och grad av färdigställande samlas och visas upp för att kunna inspirera både nya och befintliga modellrallare till framtida byggen.

 


Workshopsuccé tillbaka

Vid förra årets modelltågshelg höll man för första gången en workshop i modulbygge. Drygt 300 personer deltog! Ett mycket uppskattat inslag under Modelltåg 10. I år har man vidarutvecklat denna Workshop och erbjuder den i nybörjarnivå och uppåt. Vi har även professionella modulbyggare på plats som man kan inspireras av.Att delta är gratis! Biljetterna till dagens olika workshops delas ut i receptionen under Modulhelgen.


Visning av modelljärnvägen i museets källare

Gävle Modelljärnvägsklubb visar modelljärnvägen som finns i museets källare. Gäller både lördag och söndag. Tider för visningarna: 11.00, 11.30, 13.00, 13.30, 15.00, 15.30.

Biljetter till visningarna hittar ni i receptionen under dagen. Begränsat antal platser.

Minitåget - sista körningen för året!

Under modelltågshelgen är det sista chansen att åka en tur med minitåget på museets uteområde. Därefter får minitåget vila över vintern.

Kostnad: 10 kronor per person. Betala till lokföraren på plats!

Banvaktstugan Hosäter

Titta gärna in i banvaktstugan Hosäter och se hur man levde som banvaktsfamilj i början av 1900-talet. Prova på lekar från förr och glöm inte att hälsa på hos djuren i uthuset! Här får barnen klappa kalven, provmjölka kossan, mata grisen och mycket mer. Allt med allergivänliga trädjur i naturlig storlek. Mycket populärt bland de små!

Läs mer på hemsidan.

Länk: Modelltåg11


 

Anmäl
2011-10-09 10:49 #1 av: ElLobo

Modelltågsentusiaster intar järnvägsmuseet

I helgen kommer deltagare från hela Sverige till Järnvägsmuseet i Gävle där man bygger en modelljärnväg som är över 200 meter lång. Under fredagen var det full aktivitet med byggande av modellbanorna. Professionella modellbyggare blandat med unga entusiaster samlas för seminarier, workshops och att köra tåg förstås.

LänkModelltågsentusiaster intar järnvägsmuseet

 

Anmäl
2011-10-09 10:50 #2 av: ElLobo

Tågentusiaster visar upp sig

Nu i helgen visas Sveriges största modelljärnväg på järnvägsmuseet i Gävle. Det är modelljärnvägsentusiaster från hela Sverige som för femte gången träffas och kopplar ihop sina modeller med varandra.

Länk: Tågentusiaster visar upp sig

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.