Tips & Råd

En seriös nybörjare 2

2006-12-12 01:22 #0 av: StefanW

Nu har Peter Mörck lagt ut del 4 i sin serie om att börja bygga modeller.

Fortsättningen håller samma höga kvalité som i tidigare artiklar han har skrivit. Som t.ex. " Nu behövdes det ett axelsubstitut... Å ena sidan kan man bli smått panikslagen här när man inser att man inte har reservaxlar i plast till en Pz IV i skala 1:72. Å andra sidan kan man slappna av lite och se sig om. Vad finns här? Ögonen scannar bordet. Något smalt, cylinderformat, litet, plast, som där axeln kom från, som den var gjuten i, som gjutramen? Ja!
Knips knips! Jag har ju tillräckligt med plast för att knäcka axeln tusentals gånger (ta i trä). Jag plockade en inre del av gjutstammen, inte ytterramen för den var lite väl tjock. Sedan var det som att skära bröd, fast lite mindre ungefär."

 

Han har även här tagit med många bra fotografier som visar det han beskriver i texten. Följ den spännande fortsättningen, genom att följa länken till IPMS-Stockholms forum "In the works"

 

 

//Stefan

 

Relaterade länkar

Av: StefanW

Datum för publicering

  • 2006-12-12

Stefan - Modellbyggare

 

Anmäl
2006-12-12 12:42 #1 av: pebben

hm axelbrott är ju inte så kul har själv ett att ta itu med på min j11a har funderat på att ta superlim och hålla i propelern tills det torkat

//Ronny  

Anmäl
2006-12-12 13:15 #2 av: StefanW

När jag bröt av ett landningsställ, så hade jag problem med att få det att hålla. Det slutade med att jag borrade upp ett hål i varje ände och förstärkte med en ståltråd och det håller än (men rackarns vad pillit det var, men det är ju samtidigt det som är tjusningen)

//Stefan

Stefan - Modellbyggare

 

Anmäl
2006-12-12 20:29 #3 av: Faxlin

Lika läsvärt som hans tre tidigare delar. Jag tycker han skriver bra och underhållande faktiskt.
Mvh Åsa

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Anmäl
2006-12-12 20:34 #4 av: StefanW

Det ger så mycket när någon skriver precis hur det är! ibland elände, men mitt i all bedrövelse så har man lärt sig något och när man sedan är klar så kan man kosta på sig ett belåtet flin och stolt säga: den har jag gjort...

//Stefan

Stefan - Modellbyggare

 

Anmäl
2006-12-13 10:23 #5 av: Faxlin

Ja exakt. och just det att han berättar om hur han har sönder axeln. Hur han försöker på olika sätt och hur han till slut lyckas. Och hur han gjort.
Superbra läsning.

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Anmäl
2006-12-13 17:43 #6 av: StefanW

Det är ju på det sättet man kommer framåt, att dela med sig av erfarenheter! Dessutom kan man locka fler att prova på

//Stefan

Stefan - Modellbyggare

 

Anmäl