Om sajten och iFokus

Nyheter iFokus 1.5

2007-01-12 11:39 #0 av: StefanW

Nu har vi äntligen lagt ut den version av iFokus som vi jobbat på under de senaste sex månaderna. Även om det inte syns så mycket på ytan så har vi gjort om och förbättrat nästan allt som finns under huven.

Resultatet av allt jobb kommer framför allt märkas i färre konstiga fel och förhoppningsvis även bättre prestanda. Bättre prestanda är framför allt viktigt nu när fler och fler upptäcker iFokus.

Några småsaker kommer säkert dyka upp närmaste dagarna, men det kommer vara förmodligen vara ganska enkla fel att rätta till.

Vi har dessutom hunnit med att få in ett par nya funktioner som jag hoppas att ni kommer att uppskatta.

Här är några av nyheter...

Mina inlägg

Den efterlängtade funktionen "Mina senaste inlägg och kommentarer" är tillbaka under "Min sida". Som en vidareutveckling av denna funktion finns även "Mina inlägg" under fliken "Forum".

Det finns skillnader mellan de två listorna. Den under "Min sida" är tänkt som reklam för andra sajter man är aktiv i. Förhoppningsvis väcker det nyfikenhet från medlemmar som klickar runt och hittar sajter som inte visste fanns. Denna lista visar bara diskussioner skrivna i öppna grupper och aktiva sajter.

Listan under "Forum" är bara min egen. Här visas dom diskussioner jag varit aktiv i, men gäller bara för den sajten man är på. Här visas även inlägg i dolda grupper. I denna lista går det att bläddra tillbaka för att hitta äldre trådar man skrivit i.

Bokmärken

Bokmärkesfunktioner fungerar igen. Det var så länge sedan den gjorde det att det känns nästan som en nyhet.

Inkorgen

I Inkorgen så sorteras nu alltid olästa meddelanden först. Då finns det inte någon risk att man missar något.

Mobil

Det finns en helt ny mobil version av iFokus som är helt gratis. Det som krävs är att man har en telefon med en webbläsare som klarar av HTML. I princip nya telefoner har stöd för detta. Utöver det måste man ha ställt in telefonen för att kunna surfa med telefonen.

För att komma åt mobilversionen surfar man till sajtnamn.ifokus.se/mobil. Här kan man när man är inloggad:

  • Visa senaste inläggen
  • Läsa inlägg
  • Kommentera inlägg
  • Skriv inlägg
  • Lista alla sajter

I framtiden har jag tänkt att man även ska kunna skriva i dagboken, skicka privata meddelanden, läsa privata meddelanden etc.

Söka medlemmar

Det går numera söka efter användarnamn och inte bara bläddra med hjälp av begynnelsebokstaven. Detta gör det enklare att hitta direkt till en användare och att hitta till användare vars namn inte börjar på A-Z. Titta under "Medlemmar" så hittar du funktionen.

Artikel är skriven av Johan.

//Stefan

Stefan - Modellbyggare

 

Anmäl
2007-01-12 12:10 #1 av: StefanW

Test

Stefan - Modellbyggare

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.