2006-12-14 20:32 #0 av: StefanW

Peter Mörck har nu skrivit sista delen i sin serie av artiklar om ”Mitt första bygge” Det har varit kul att läsa hans beskrivning av sitt första projekt. Jag har i två tidigare inlägg här på modellbygge ifokus flaggat för dessa, och han fortsätter att skriva på ett underhållande sätt. Jag vill rekommendera er att läsa hans artiklar.

Han skriver följande: " Detta blir som sagt den sista delen av mitt första bygge. Jag sätter ihop, kamouflagemålar och ger mig på wash och vädring. Resultatet kan jag kanske redan nu avslöja att det inte blev riktigt som jag föreställde mig men i stort sett så kunde det ha blivit värre! Så."

 

Han fortsätter: " Jag var fortfarande inte säker på om jag skulle kunna sätta fast mina schurzen eftersom fästena verkade helt uppåt väggarna (eller att det satt saker i vägen). Vidare kände jag på mig att Tamiyas akrylfärg utspädd med fönsterputs inte lämpade sig för skarpa konturer och kamouflagemålning. Således gav jag mig på att kamouflagemåla en schurzen. Jag hade börjat ge upp hoppet om att få en bra yta på hela vagnen och om jag ska experimentera och testa kan jag lika väl göra det nu. Så, de som läst hela serien om detta bygge minns kanske om att jag redan i Del 1 ursäktade mig för mitt bristande form- och färgsinne. Tanken av att rita kamouflagemönster på frihand med pensel, med färger som inte täcker och torkar på 2 sekunder och lämnar penselspår... Tja.
Jag minns något från skolan (osannolikt men sant) om att man kan rita tunna konturer om man ska måla något först, så jag tänkte helt enkelt att jag tar och ritar lite med blyertspenna och fyller i med färg senare! Jag tyckte jag var jättesmart. Det visade sig ganska snabbt att de där konturerna inte var helt lätta att sudda bort, inte med suddgummi i alla fall. Jag ville inte slåss med taskig färgtäckning igen så jag ritade bara om lite former när jag inte var nöjd med dem. Jag målade först efter konturerna och fyllde därefter i de omålade ytorna inne i de markerade områdena.
Den första schurzen blev väl hyfsad så jag målade den andra med. Schurzen satt fortfarande kvar i gjutramen för jag visste fortfarande inte om jag skulle använda den eller ej"

 

Jag hoppas att han kommer med fler artiklar av den här kalibern. De har nog väkt ett intresse i många läsare!

 

Läs  den avslutande delen, genom att följa länken till IPMS-Stockholms forum "In the works"

 

//Stefan

 

Relaterade länkar

Av: StefanW

Datum för publicering

  • 2006-12-14