Die-Cast (färdiga modeller)

Engelska Polisfordon från Corgi, del 1.

2006-12-23 19:10 #0 av: StefanW

En del av de modeller som visas upp här, finns endast i begränsade upplagor och det är samtidigt bara ett axplock på alla de olika Polis fordon som är tillverkade av Corgi. Så med anledning av Corgi´s 50 års jubileum så kommer här lite olika Engelska polisfordon från då och nu!

Jag har valt detta tema den här gången, kommentera gärna artiklen och kom med förslag på om det är något speciellt tema eller en specifik modell som ni skulle vilja se här på modellbygge.ifokus

 

Morris Minor Van - Cardiff City

Morris Minor var populär polisbil då den hade många användningsområden. Denna modell föreställer reg.nr. FUH 167C som levererades till Cardiff City Police, Dog Section år 1965.

Vauxhall Astra - Metropolitan Police

The Metropolitan Police, har en hög andel Vauxhall i sin fordonspark. För inte så länge sedan så började de använda diesel bilar till sina s.k. Incident Resopnse Vehicles (IRV) denna modell som visar reg.nr. LX05 EBO är baserad på Shoreditch Polis station.

MGZT - P.S.N.I.

PSNI Rover MGZT, på 190 hp används av Polisen för trafikövervakning vid Ballymena på Nord Irland. Denna modell som föreställer reg.nr. PCZ 4361 tog i bruk i maj 2003. Den är utrustad med automatisk nummerplåtsläsare och har spårnings utrustning för spårning av stulna fordon.

Range Rover - Cambridgeshire Police

Range Rover är en bra "offroad" bil som är populär hos på Polisen världen över. Denna är en av de två som finns hos Polisen i Cambridgeshire.

Ford Cortina MkIII - Lancashire Constabulary

Ford Cortina MkIII var en mycket vanlig och populär bil hos Polisen, framförallt 2000GT. Polisens 2,0 OCH motor var oftast trimmad och även inredningen var bantad, allt för att få ut maximala fartresurser (och mindre komfort). Den användes mycket till trafikövervakning. 

Tayside Police Set (Defender/Sierra Sapphire)

 

Här är ett set om två bilar från Tayside Police, som har trafikövervakning och räddnings uppdrag i Perth, Dundee och Agnus i Skottland.De är en Land Rover Defender och en Ford Sierra Sapphire båda med fyrhjulsdrift.

  

Austin Princess - Diplomatic Protection Group

The Diplomatic Protection Group (DPG) hos The Metropolitan Police har ansvar för utlänska diplomater i London. Totalt hade de 8 st Austin Princess som var rödmålade för att skilja dem från de ordinarie Polisbilarna hos Metropolitan Police fordonspark.

 

Om ni går in på Corgi´s hemsida så kan man ladda ner hela deras katalog i pdf-format.

 

//Stefan

 

Relaterade länkar

Av: StefanW

Datum för publicering

  • 2006-12-23

Stefan - Modellbyggare

 

Anmäl
2006-12-23 21:20 #1 av: Bengan

Minns en Range Rover med tillhörande konor och Accident skylt som jag hade som barn. Tror den kom i mitten av 70 talet. Den var vit med blå stripes tror jag.

Mvh bengan

Anmäl
2006-12-24 02:30 #2 av: StefanW

Jag hade två som jag saknar, det ena var en Aston Martin DB5 (James Bond)
och en röd/vit Cadillac ambulans båda från Corgi...

//Stefan

Stefan - Modellbyggare

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.