2007-02-06 02:04 #0 av: StefanW

Ett litet referat från årets resa till modellmässan i Tyskland av Christer Mann på IPMS-forum. En längre rese berättelse kommer i samband med modellutställningen i Mariestad den 3:e mars.

"Som vanligt blir man fullständigt tagen av allt detta fantastiska som finns att tillgå när det gäller modellbyggen. OBS ! modellbyggen är bara en liten del av denna övermäktiga utställning.

Som modellhandlare kan jag återigen konstatera att utbudet av modeller inte minskar om någon nu skulle tro detta. Naturligtvis är den svenska marknaden liten men det är både stimulerande och intressant att möta små och stora tillverkare och konstatera att de är intresserade av vad vi/ni tycker. Många förstår nog inte riktigt hur viktigt det är med en bra importör i Sverige för att övertyga en tillverkare att ta fram en modell som många av er har väntat på. Vi hoppas alltid på att något svenskt ska dyka upp på marknaden.


Att köpa modeller på denna utställning går definitivt inte att göra. Naturligtvis skulle det ha varit trevligt om vi hade kunnat visa några riktigt udda modeller på "Modellbyggarträffen" i Mariestad den 3:e mars. Vi får även i år nöja oss med att visa bilder från mässan.
Resan har varit mycket trevlig och ett stort tack till Rodika och Anders Klinge på A&L modell i Malmö som gjort detta möjligt. Att vi som modellhandlare har möjlighet att åka ner till Nürnberg och träffa tillverkare av modeller under trevliga och avslappnade förhållanden ger många goda minnen. Önskemålen om nya modeller diskuterades med många olika tillverkare.
Boka in "Modellbyggarträffen" i Mariestad den 3:e mars.


Christer Mann"

Inlägget gjordes på IPMS-Stockholms forum 070205 

 

//Stefan

Relaterade länkar

Av: StefanW

Datum för publicering

  • 2007-02-06