Airbrush och färg

Första airbrushen och kompressor!

2007-02-04 22:51 #0 av: StefanW

Den stora frågan är vad skall man välja i början? Själv började jag med en enkel doubel action från Clas O. och luft på burk!

Efter ett tag så blev det väldigt dyrt med alla luftburkar och det tog alltid slut innan en annan var klar. Sedan var det färgsprutan som inte kunde göra det jag försökte (små tunna linjer bl.a.) Så då föll valet på en Badger Crescendo 175T som då var en väldigt bra färgspruta. Den har jag kvar efter mer än 10 år och kommer väl att byta när den inte vill vara med längre

Kompressor! Där valde jag en med 24l tank, för då har jag även nytta av den till mycket annat! (man får inte glömma att tömma tanken då och då på kondensvatten) Som t.ex. fylla på luft i däcken på bilen. Nu finns det små billiga som kan vara av intresse. För skall man ha en "proffs" kompressor så blir prislappen väldigt hög (upp mot 4.000;-)och för en som vill börja så kan det vara tungt att lägga 2.500;- för en airbrush, när man kan få något att börja med mycket billigare! T.ex. en airbrush för 379;- och kompressor för 695;-. Så det kan vara bra att tänka på, hur mycket får det kosta i början. För det vore synd om man tröttnar på en hobby innan man ens kommit igång!

Vad är era egna erfarenheter? Första färgsprutan du köpte? Val av kompressor, stor eller liten?

 

//Stefan

Stefan - Modellbyggare

 

Anmäl
2007-07-21 13:49 #1 av: rotex

Jag har redan köpt sprutan från CO, tycker att den funkar bra. Mycket nöjd med den. Kompressor ska jag köpa på biltema kommande onsdag, 24 liters.

Anmäl
2007-07-21 13:53 #2 av: StefanW

Återkom gärna med mer erfarenheter! Glöm inte att köpa till ett filter för vatten...

Stefan - Modellbyggare

 

Anmäl
2007-07-21 20:41 #3 av: rotex

Kommer inte att glömma bort något, det blir nog så att jag köper ännu mer onödiga grejer när jag är där, farligt att gå till sådana ställen :) Förresten, hur lång tid tar det att fylla på en 24 liters tank?

Anmäl
2007-07-21 21:19 #4 av: StefanW

#3 Det är alltid kul att gå på gubbdagis!

Det brukar inte ta så lång tid, men när man står där i oväsnet så känns det som en evighet!

Tips! Använd hörselskydd när du fyller, och när trycket är uppe i tanken, stäng av strömmen! Annars blir det som för mig en natt...smyger ner och skall "bara" måla lite, medan jag sitter och konsentrerar mig så har trycket sjunkit ner och den startar...jag och färg flyger upp, och innan man fått tyst på den så har man väckt resten av familjen....ojoj vad glada miner man möttes av...

//Stefan

Stefan - Modellbyggare

 

Anmäl
2007-07-22 01:16 #5 av: Azgaron

#4 Låter som ett bra tips i husfridens tecken Glad

Azgaron

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.