Allmänt

Film och modellbygge ikväll!

2007-04-08 00:38 #0 av: StefanW

Nu skall jag sätta mig och titta på The Right Stuff eller Rätta virket som den hette i den svenska översättningen. Det är en av de flyg filmer som jag kan se om och om igen.

 

 

Dels för alla "goa" repliker och framför allt alla flygplan och farkoster som är med. Vem har inte någon gång drömt om att få vara Chuck Yeager (spelad av Sam Shepard) i Bell X-1 någon gång! Så nu har jag plockat fram lite modellbygge att plocka med medan filmen rullar....184 min flyg....

Och blan annat lyssna på Cooper (spelad av Dennis Quaid) säga: "Look at old Yeager. On top of the pyramid for five God-damned years. Every time somebody goes faster, he just goes up again."

Eller lyssna på Yeager: "Hey, Ridley. You got any Beemans?" Ridley: "Yah, I think I got a stick." Yeager: "Loan me some, will you? I'll pay you back later." Sedan åker han och spräcker den magiska gränsen Mach 1.

Andra som bör nämnas är: Ed Harris-John Glenn, Scott Glenn-Alan Shepard, Fred Ward-Gus Grissom m.fl.

Har ni inte sett den så, se den!

//Stefan

 

Av: StefanW

Datum för publicering

  • 2007-04-07

Stefan - Modellbyggare

 

Anmäl
2007-04-08 02:33 #1 av: ElLobo

Jag har inte sett filmen, men jag tycker att det verkligen är en bra bok.

Anmäl
2007-04-08 02:56 #2 av: ElLobo

Förresten har jag boken i en oläst pocketutgåva, tryckt 1984, 332 sid, som jag tänkte lägga ut på Tradera, men det kanske finns någon här som är intresserad?

Anmäl
2007-04-08 11:04 #3 av: StefanW

Har inte läst boken! Men nu är nu sugen att bygga en Bell X-1...

//Stefan

Stefan - Modellbyggare

 

Anmäl
2007-04-08 11:38 #4 av: Proosen

Håller med dig, en av de bästa flygfilmerna någonsin. Det är ju också en spännande tid med de första stegen både över ljudhastigheten och ut i rymden.

Det är också en imponerande ensemble i rollbesättningen. Har inte läst boken men den lär ju knappast vara sämre än filmen.

Å X-1:an blir man ju sugen på varenda gång för att inte tala om en Starfighter, mmmm.......................... 

Mycket nöje, igen....

Niclas

medarbetare på Modellbygge iFokus!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.