Föreningar i Sverige

Dalamöte 28/4

2007-04-30 10:48 #0 av: ElLobo

Närmare 15-talet medlemmar samlades på lördagen den 28 april till månadsträff med IPMS Dalarna.

 

Den här gången skedde träffen på Göranssons Färg i Danholn utanför Falun.

Där hade Thomas Halvarsson (medlem av IPMS Dalarna och som dessutom jobbar i butiken) dukat upp med bröd och pålägg redan innan de första kom dit, och kaffe och tevatten fanns klart.

Göranssons Färg har en rätt så stor avdelning med modeller och färg, speciellt med tanke på att det faktiskt är en färghandel, och försäljningen av modellrelaterade produkter går mycket bra.


Bland nyheterna på hyllorna fanns bl a den helnya tvåsitsiga Gripen från Italeri.

På alla inköp har dessutom IPMS-medlemmar 10 % rabatt, vilket gladde alla oss som botaniserade friskt bland hyllorna.

Förutom modeller och färg finns det en stor monter där ett antal modeller är utställda.

På mötet visades som vanligt upp ett antal påbörjade och färdigbyggda modeller, och det diskuterades och pratades modellbygge i hela affären. Dessutom var det roligt att det den här gången hade dykt upp några nya ansikten. Det får gärna komma fler.


 

Nästa mötesdag och plats är ännu inte fastställd, utan det återkommer vi med på hemsidan.

 

Relaterade länkar

Av: ElLobo

Datum för publicering

  • 2007-04-30
Anmäl
2007-04-30 14:23 #1 av: StefanW

Kolmilan var kul att se! Det är väl kanske sådana saker som man kan få med skolan på modellbygge, börjar man med ett tema så år det ju sedan att göra mycket, allt från stenåldern till modern tid! Önskar att man får möjlighet att vara med någon gång, för som Niklas skrev i en annan tråd, att det är roligt att få ett ansikte på personer man mött i cyber rymden.

Stefan - Modellbyggare

 

Anmäl
2007-04-30 15:01 #2 av: ElLobo

#1: Ja, det är ett lite annorlunda objekt, som passar alldeles utmärkt i samband med skolarbete. Om jag kommer ihåg rätt skulle det komma ett reportage om den i Scala vad det lider.

Anmäl
2007-04-30 15:16 #3 av: StefanW

Då får man vänta på nästa nummer! Tror också att de kommer att redovisa undersökningen då! Samt ett repotage från Open, hoppas att det blir än vad som var i AoH....

Stefan - Modellbyggare

 

Anmäl
2007-04-30 16:56 #4 av: Gerth

Kul att se några nya ansikten men jag måste säga att jag saknade "de gamle". Skoj att ni uppskattade min "scratchmodell" av en kolmila i genomskärning. Syftet var att visa besökare vid, vår riktiga kolmila, hur en mila är uppbyggd enligt vår modell. Har skickat in material till Scala så vi får se när den/om den kommer med.

Anmäl
2007-04-30 17:05 #5 av: Gerth

Har pratat med Thomas idag. Han vill ha ett möte i höst igen. Helt OK för min del. Vad tycker övriga?

Anmäl
2007-04-30 17:06 #6 av: ElLobo

#4: Kul att du har hittat hit! Din mila är ju jättebra och visar verkligen hur det ser ut. Det är ju en stor skillnad på att höra berättas om hur något är, mot att verkligen få se hur det ser ut, om än i modell. Jättebra att du tog med den!

Anmäl
2007-04-30 17:09 #7 av: StefanW

#4 Då får jag också passa på att hälsa dig välkommen hit in på modellbygge!

//Stefan

Stefan - Modellbyggare

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.