Annons:
Etikettertips-råd-problemlösningartiklar
Läst 5111 ggr
StefanW
8/2/07, 9:14 PM

Att arbeta med Fotoets

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Inne på Hobbybokhandelns hemsida så finns det en avdelning som heter Dr Gjutstam. Där delar Hasse Göransson med sig av sina erfarenheter inom hobbyn.

Råd och tips finns samlade i några artiklar om t.ex. Verktygslådan och Fotoets. Jag tycker att de är välskrivna med glimten i ögat! Har ni inte läst dem så gör gärna det, alltid är det något nytt man lär sig!

 

//Stefan

Relaterade länkar

Av: StefanW

  • [Personlig sida](javascript:void top.ShowProfile('StefanW'))
  • [Kontakta](javascript:void top.ShowProfile('StefanW', 'Contact.aspx'))

Datum för publicering

  • 2007-08-02

Stefan - Modellbyggare

Annons:
Hompe
8/2/07, 10:06 PM
#1

Själv har jag aldrig testat fotoets Gråter Men det kann nog komma till hands i framtiden Glad

StefanW
8/3/07, 12:59 AM
#2

#1 Jag tror att du kommer att testa snart i tanke på alla fina etsark som finns till bilar som du bygger!

Jag försökte få till en artikel om fotoets och hittade denna så då tyckte jag att det hade varit som att uppfinna hjulet en gång till att försöka skriva en! Hittar man något bra så delar man gärna med sig!

Flört

//Stefan

Stefan - Modellbyggare

pebben
8/3/07, 1:37 AM
#3

jag har nån form av hatkärlek till fotoets! jag annvänder ord som inte lämpar sej här när jag limmar ets! sedan när det är på plats kan jag sitta och titta på hur snyggt det blev hur länge som helst

//pebben

Azgaron
8/3/07, 2:27 AM
#4

Jag har en Sherman i 1/48 som fortfarande inte fått på alla lampskydd än. Kommer biten inte på rätt från början så blir det ju bara bökigt, och när man väl rättat till det så har limmet torkat. Nåja jag ska på't igen, men jag kanske skulle läsa artiklarna först.

Azgaron

Håkan, medarbetare på Modellbygge iFokus!

 

StefanW
8/3/07, 2:56 AM
#5

#4 Det finns lite matnyttiga tips där…

//Stefan

Stefan - Modellbyggare

Hompe
8/3/07, 12:33 PM
#6

Fotoets ger såna enorma fina detaljer till modellen efter som det är väldigt tunnt och helt enkelt inte gjutet Fot i munnnen

Annons:
cyberdemon
8/3/07, 9:25 PM
#7

fotoetsade ersättningsbitar är fantastiskt när man får till det, har ingen etch mate, men viker med andra hemmagjorda intrument, skärmar, verktygslådor, nätmaskiga filterintag bli sååååå mycket snyggare än de i plast. men lite knivigt kan det vara med vindrutetorkare, fotsteg, handtag som är så små och ska böjas rätt. Bäst är när, låt oss säga, en framskärm på en kungstiger ska se lite demolerad ut, nästan omöjligt få till plastskärmen, då byter man ut den mot motsvarande i fotoets och vips så kan man böja och förstöra skärmen för att få ett verkligt utseende.

Azgaron
8/3/07, 10:18 PM
#8

Ja det är nog många fördelar med fotoets. Jag har ju inte byggt så mycket med ets än, men med lite övning så blir det nog bra. Skrev ut alla artiklarna på Hobbybokhandeln, verkar rätt trevligt skrivna.

Azgaron

Håkan, medarbetare på Modellbygge iFokus!

 

Upp till toppen
Annons: