Evenemang / Tävlingar / Utställningar

Tack Göteborg!

2007-09-10 02:55 #0 av: StefanW

Först och främst vill jag framföra mitt stora tack för ett trevligt evenemang i de nya lokalerna i Kungälv. Bättre om plats för de flesta och ett mycket bättre ljus.

Jag var inte med under den första dagen, så jag missade att höra på Lars Henåkers fördrag om sexdagarskriget 1967. På kvällen så hölls det även en gemensam middag...

Jag fanns på plats under hela söndagen (smet in lite tidigare) och var kvar till efter prisutdelningen! Det var roligt att se så mycket modeller runt om i lokalen och även de teman som inte deltog i själva tävlingen.

I källaren fanns det möjlighet för de yngre att få prova på att bygga modeller som de fick ta med sig hem!

Cafeterian fanns också på plats med kaffe och bullar, läsk till dem som önskade det och den obligatoriska korven!

På plats fanns även ett stort antal handlare och importörer som med glädje delade med sig av tips samt hade försäljning av allehanda modeller och produkter.

IPMS-Sverige höll årsmöte under förmiddagen. Då togs det bland annat upp att det startat en lokalförening i Skaraborg.

Två föredrag hölls under dagen: det första var Neil Crawford som berättade om Metallfinish på modeller, att klä med metallfolie samt andra modelltekniker. Intressant att lyssna på och det var inte illa att förevisa under föredraget utan att inte slinta med skalpellen...Och det andra hölls av Jan Forsgren och handlade om att använda plasticard och spackel i modellbygge, under tiden han talade så visade han ett stort antal bilder från sitt bygge med den prisbelönta Nimroden.

Om jag inte hörde helt tokigt så fanns bl.a. följande namn ibland pristagarna:

Bengt Johansson, Dennis Andersson, Erik Ahlström, Henrik Bergman, Jacob de Mare, Jan Forsgren, Janne Nilsson, Johan Palén, Lars Brage, Micke Arreborn, Mikael Nergård, Sven-Erik Grufstedt m.fl. De var några av de Klass segrare och som fick Hedersomnämnanden under helgens tävling i Göteborg. Flera av dem vann inte bara ett pris utan fick springa upp på scenen ett flertal gånger till publikens applåder och hämta diplom och priser. De är både välkända och duktiga modellbyggare som har gett mig mycket inspiration under årens lopp med sina olika byggen.

En stor fördel med ett sådant här evenemang är att man får träffa andra modellbyggare, och kunna ställa frågor och få väldigt bra svar på hur man själv skall lyckas bättre i sitt modellbygge. De flesta är duktiga på att kunna förstå av frågorna på vilken nivå frågeställaren är på och ge svar därefter!

Olika tekniker och nya produkter visades upp, vilket jag kommer att redogöra för lite längre fram (när jag själv hunnit prova!) Jag tror att det kommer att glädja en del här inne!  

Och nu till de efterlängtade bilderna, som kommer utan rangordning!

 

 

 

Lägger in mer bilder i del 2

 

Relaterade länkar

Av: StefanW

Datum för publicering

  • 2007-09-10

Stefan - Modellbyggare

 

Anmäl
2007-09-10 03:03 #1 av: Azgaron

Tack för en trevlig artikel, och nu vet man ju vad man missade Glad

Ser ut som en hel del intressanta byggen. Fina bilder.

Azgaron

 

Anmäl
2007-09-10 03:13 #2 av: StefanW

Tack, ja de som inte var där missade en del... Lägger in några fler omgångar med bilder.

//Stefan

Stefan - Modellbyggare

 

Anmäl
2007-09-11 04:11 #3 av: Greenhorn

Visserligen var detta min första modellutställning någonsin, men det var faschinerande att se så många välbyggda modeller på ett och samma ställe. Tyvärr känner jag ingen i min bekantskapskrets som bygger modeller så det var kul att träffa nytt folk som har delar ens intresse för denna hobbyn.

I love the smell of resin in the morning

Anmäl
2007-09-11 06:54 #4 av: StefanW

#3 Då antar jag att du kom i kontakt med IPMS-Göteborg! De har ju månadsträffar där man får tillfälle att lära känna andra modellbyggare runt om Göteborg bl.a.!

//Stefan

Stefan - Modellbyggare

 

Anmäl
2007-09-12 10:19 #5 av: Nore

   Har varit inne o tittat på sidorna, o är fundersam om det bara byggs militära fordon o lite sportbilar o en o annan mc. #4 Eller är det fotografens intresse som speglas på bilderna? Jag fick nog av militärfordon när jag var rekryt, men sedan fins en civil del som kan vara intresant, tycker jag i alla fall. Ingen kritik till de som bygger, för det är mycke fina o detaljrika modeller som jag sett på bilderna som tagis i göteborg.     Nore.

Anmäl
2007-09-12 15:49 #6 av: StefanW

#5 Varje modellbyggare har sin egen lilla nisch om vad han eller hon tycker om att bygga. Tittar man på bilder från t.ex GGG i Motala så är det övervägande civila fordon. Från arrangörer och besökare så saknar man både civila fordon och fartyg många gånger.

Ett bra sätt att råda bot på det är att du bygger en lastbil och följer med till nästa utställning och ställer ut den!Flört

Kommer du förbi så skall jag visa dig lite mer bilder som jag tog från handlarnas bord och där kommer du att upptäcka att det inte enbart är pansar som de säljer...

Här är lite bilder som Sven-Åke (?) lagt ut på Stockholms forum: Här är några bilder medans vi väntar...

//Stefan

Stefan - Modellbyggare

 

Anmäl
2007-09-12 16:21 #7 av: ElLobo

#5: Som Stefan säger så är det nog så att man har sin egen nisch.

Själv bygger jag kanske till ca 97 % flyg i 1/72, ca 2,5 % bilar i 1/24-1/25 och resten fordon (inkl pansrat) i 1/72-1/76. Detta återspeglar sig naturligtvis när jag fotograferar byggen på utställningar och annars, även om jag försöker få med även andra byggen om jag t ex ska publicera bilderna här på sajten.

Dock saknas det tyvärr mycket civilt vad gäller flyg och kanske speciellt fartyg på utställningarna.

Anmäl
2007-09-12 18:46 #8 av: Nore

#7 Jag får nog göra en tur till dej o titta på den civila delen, det vore kanske något att syssla med framme i höst. Men ingen kritik mot er som bygger pansar de är helt otroligt välbygda o detaljrika.#6 Det kanske fins bilder på lastbilar o handelsfartyg att titta på, gärna lite gamla traktorer o lastmaskiner. Cool    NORE

Anmäl
2007-09-12 19:02 #9 av: StefanW

#8 Får du bara lite tid över så skall jag visa dig! (kaffe med dopp ingår!)

//Stefan

Stefan - Modellbyggare

 

Anmäl
2007-09-14 17:46 #10 av: ElLobo
#8: Du kan ju alltid gå in på Swedish Truck Model Club och titta på deras byggen medan du bestämmer vilken dragare du ska bygga ... Flört 
Anmäl
2007-09-14 18:17 #11 av: Nore

#10 Nu har jag bestämt mig, en dragare med maskintrajler. Det är klart att det skall vara det, för sen kan jag bygga en maskin till transporten. Hörav mej så småningom.  Nore

Anmäl
2007-09-14 19:21 #12 av: ElLobo

#11: Nu börjar det likna något! En hederlig gammal low-bed med en D-8 på!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.