Annons:
Etiketterföreningar-i-sverigeartiklar
Läst 2899 ggr
ElLobo
2007-09-17 11:20

Byggeri i Linde

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

I går söndags var det så äntligen dags för höstens första byggmöte hos SHRA Lindesberg.

Och byggdes gjordes det, inte bara på modeller, utan även ombyggnad av klubblokalen, så sniffandet av lim- och färgångor blandades med hamrande och borrande.

Något färre deltagare till antalet än vanligt, men då fick vi ju plats runt byggbordet trots byggnationen.

Våra yngre deltagare målade för fullt på sina Warhammerfigurer, medan vi lite äldre som vanligt sysselsatte oss med lite blandade godbitar.

Flygplan och pansar fanns på bordet tillsammans med bilar och en liten lastbil.

 

Relaterade länkar

Av: ElLobo

Datum för publicering

  • 2007-09-17
Annons:
Azgaron
2007-09-17 12:29
#1

Ser ju både trevligt ut och lovande för framtiden!

Agaron

Håkan, medarbetare på Modellbygge iFokus!

 

ElLobo
2007-09-17 12:34
#2

Ja, och när de fick pyssla med lite annat (leka med hund och spika) medan färgerna torkade, så gick det bättre. Flört 

Det är ju alltid roligt att se att det finns återväxt inom hobbyn!

StefanW
2007-09-17 15:51
#3

Vad är det för lokal som ni har kommit över?

//Stefan

Stefan - Modellbyggare

ElLobo
2007-09-17 16:23
#4

I Lindesberg är det "mötesrummet" i SHRA:s klubblokal som vi använder. Vad det kommer att bli för lokal vi använder när ombyggnaden är klar vet jag inte, men det byggs på med ytterligare rum ovanpå mötesrummet och klubbrummet (eller vad de nu kallar det …). De har ju en aktiv tävlingsverksamhet i Lindesbergsklubben och behöver rum med bra belysning för kurser och utbildning, så det kan ju t o m hända att vi flyttar upp byggandet en våning.

Det är ju smidigt att använda söndageftermiddagar till modellbyggande, då själva mötesrummet är tomt. De enda som brukar vara där då är antingen i klubbrummet eller håller på i verkstaden.

StefanW
2007-09-17 17:21
#5

Kostar det deltagarna något?

//Stefan

Stefan - Modellbyggare

ElLobo
2007-09-17 17:27
#6

Inte modellbyggarna! För dem finns inget krav på att vara medlem i SHRA för att få vara med på byggmötena. Dessutom har föreningen en ny (ja, den är ett år gammal nu) Evolution med kompressor samt en del färg för användning i samband med byggmötena.

Annons:
Raldor
2007-09-17 18:48
#7

Hittils har vi varit i SHRA:s möteslokal. När bygget är klart så flyttar vi upp en våning till den nya mötes/utbildningslokalen. Det gamla rummet blir då omgjort till omklädningsrum.

Det nya rummet kommer att bli dubbelt så stort, vilket innebär att vi får plats med många fler byggare.Flört Inget medlemsskap krävs utan alla är välkomna.

Vi har som sagt en färgspruta/kompressor som får användas av dom som är med på mötena. Dessutom är en "sprutbox" inplanerad i framtiden.

Så titta gärna in 13-16 söndagar ojämna veckor.

Ev funderingar kan ställas till mig (Raldor) eller ProMod.

Limma lugnt

Proosen
2007-09-17 20:49
#8

Det är synd att det ligger liiiiiten långt bort för min del, fast man vet ju aldrig vad man hittar på.

Kanske ett studiebesök inför framtida planer i Falun med omnejd skulle vara något. Känner att det skulle vara kul att försöka dra igång något hemmavid. Tror stenhårt på konceptet och kan man hitta fler beröringspunkte ungdomar imellan kanske osämjan blir mindre.

Niclas

Raldor
2007-09-17 21:00
#9

#8  Vi tänkte göra ett besök i dina trakter framöver. Så ni dalfolk får väl samla ihop ett gäng och göra ett besök hos oss. Alltid kul med lite utbyte.

Kjell

Proosen
2007-09-17 22:18
#10

#9

Hör gärna av er om det saknas påfyllning i magen, en matbit eller fika fixar jag till i ett nafs om ni samtidigt är beredda på att mina småttingar pratar öronen av er. Du har ju sett hur det går med mina söner och mjukdjur i Lindesberg, tack för hjälpen att rya lite på dem. De har ju något slags pappafilter inkopplat för jämnan. Fundersam

Har nog tänkt massor men det är svårt att omsätta snacket i verkstad om man uttrycker sig så.

Jag tror dock att när mitt eget liv kommit tillbaka i någon slags jämnvikt efter avslutade studier och nytt jobb så ska det tagas i allvarligt beaktande om byggträffar eller annan verksamhet.

Det börjar ju faktiskt finnas några bilbyggare häromkring nu utöver IPMS-Dalarna som redan har sina träffar. Jag gillar allt som har med brummande teknik att göra även om det mest byggs bilar här hemma. bilbyggarna är svåra att övertyga om ett besök hos övriga styrenehamstrare men jag får väl lobba lite hårdare få se om det inte skulle gå att få med några fler.

Niclas

[Henke29]
2007-09-17 23:33
#11

Hallå där!
Ja är me ett gäng i Torsås trakten nu och bygger modeller,
Nu försöker vi samla ett gäng varje helg :)
Kul att vara nårga st.
Har ni byggt många år ??

MVH

Henke

Proosen
2007-09-18 00:49
#12

#11

Jag har byggt konstant bortsett från ett uppehåll på två veckor sedan julen 1970, undrar vad pensionsåldern är på en modellbyggare?

Det låter kul att samlas ett gäng och bygga lite tillsammans även om det säkert blir mest skitprat och annat socialt. Brukade ha fullt med folk runt köksbordet när jag var Tullingebo på forntiden. Skitskoj att se folk som normalt inte byggde sitta där och fnula ihop saker ur skrotlådan.

Niclas

Upp till toppen
Annons: