Allmänt

Modellbyggare i Fokus! #4

2008-01-12 04:58 #0 av: StefanW

Azgaron, mannen från Halmstad. Här berättar han lite mer om sig själv

 

 

Namn: Håkan

Ålder: 47 (48 i år)

Familj (det kanske finns fler som bygger)? Min sambo Jenny, och tre barn, 17, 15 och 10. De har provat på lite och det ligger väl en BMW i malpåse, samt att vår yngsta byggde en Airfix Junior nyligen.

 

Historik? Jag är född och uppvuxen i Halmstad. Jag har några stora hobbies, musik (spelar piano, gitarr och saxofon bla), måla å teckna, datorer och modellbygge. Utöver det så är jänkebilar och matlagning kul sysselsättningar/intressen.Mina hobbies brukar gå i vågor, och senast innan jag återupptog byggandet så höll jag på med min hemmastudio och spelade in lite eget material :)

 

Hur länge har du hållit på med modellbygge? Jag började på 70-talet och höll på tills jag var runt 20, sen hade jag uppehåll och spelade i band m.m. till någon gång på 90-talet då jag hade en kort period. 2006 återupptog jag byggandet igen och har hållit på sen dess.

 

Vad fick dig att börja med modellbygge? Min pappa kom hem med Lindbergs Draken eller nått sånt. Han förbjöd mig sedermera att bygga modeller när rapporterna om limmet skadeverkningar kom. Något som i och för sig inte hindrade mig nått nämnvärt :)

 

Vilket är ditt dröm projekt? Tja, dels att nångång kunna ha ett rum helt dedikerat till hobbyn, och dels att kunna bygga så många plan som möjligt i minst tre skalor, samt gärna en bra samling Svenskt också.

 

När du bygger Lyssnar du på musik eller är Tv´n på, och i så fall vad lyssnar du på? Ett tag byggde jag i vardagsrummet och då stod teven ofta på VH1 eller någon sådan kanal och skvalade. Nu har jag återigen flyttat till köket och av någon anledning så har jag ingen musik på. Jag lyssnar en hel del på rock och reggae mm, och så spelar jag gärna själv också.

 

Är det något som du inte har provat, men gärna skulle vilja? Jo, det finns väl en del. Resin och vacumformat är ju än så länge oprövade territorier, och scratchbygge är väl nått som jag inte heller gjort i någon större utsträckning bortsett någon stol och lite bälten etc.

 

Har du någon som varit en förebild för dig inom modellbygge? Nä, ingen specifik! det finns många duktiga modellbyggare, vars tekniker man försöker anamma allt eftersom man själv lär sig.

 

Vilket är ditt värsta modellprojekt (där ingenting fungerade)? Hmm, det har väl varit en del struliga projekt men inget som jag i nuläget kommer ihåg som totalt värdelöst. Vem vet, det kanske kommer.

 

Vilka verktyg och tillbehör vill du inte vara utan? Min avbitare och mina filar, och även min hobbykniv.

 

Vilket verktyg står högst på önskelistan? Ja, nu när jag fått prova på så vill jag definitivt ha en egen airbrush, och varför inte en Evolution typ den jag fått låna.

 

Vad är du själv mest nöjd med i ditt modellbygge (teknik)? Att jag inte längre får lim överallt :) Nä skämt åsido, så är jag rätt nöjd med min penselteknik, som numera får lämna plats för sprutmålning :) Bästa penselmålade hittills är nog min Spitfire och Buffalon. Bästa sprutmålade (hittills) är min Shinden.

Och här är den klar!

 

Skulle du vilja ställa ut något av det som du gjort?  Ja, varför inte. Kan jag visa upp det jag gör här och på andra forum kan jag ställa ut också. Jag tror ju inte att de kniper några priser, men det kan ju vara en kul erfarenhet.

 

Köper eller prenumererar du på någon tidning? Om ja, vilken/vilka: Jag brukar köpa AoH och någon enstaka Fine Scale Modeler. Det brukar inte bli så mycket pengar över till litteratur tyvärr.

 

Köper du referens litteratur och böcker om historia? Om ja, vilken var det senaste köpet?: Nja, inte mycket. Senaste var boken Jaktplan som jag fick på fars dag.

 

Bästa bok du läst?: Jag har inte läst så mycket på senaste tiden. Jag gillar att läsa böcker av David Eddings och Tolkien naturligtvis :)

 

Bästa film du sett?: Det finns rätt många bra filmer! Senast jag gick på bio var nog Lejonkungen :) Jag gillar filmer som Matrix och liknande. Star Wars är kul och Sagan om ringen var ju rätt storslagen.

 

Jag vill tacka Håkan alias Azgaron för denna intervju!  //Stefan

 

Av: StefanW

Datum för publicering

  • 2008-01-12

Stefan - Modellbyggare

 

Anmäl
2008-01-15 22:04 #1 av: ElLobo

Sedär, nu fick man lära känna dig lite närmare också! Kul med de här intervjuerna, tycker jag!

 

Anmäl
2008-01-15 22:10 #2 av: Sven-Erik

Vad kul att lära känna Azgaron lite mera!

Anmäl
2008-01-15 22:13 #3 av: [Tunnan]

Ja det är en trevlig kille det därGlad

Anmäl
2008-01-15 22:30 #4 av: [Henke29]

Ja de var väldit kul att få läsa Skrattande

Anmäl
2008-01-15 22:52 #5 av: WildeSau

Jag har ju redan redan pratat med dig och kollat lite på din hemsida. Roligt att nu även få den här intervjun med dina egna ord och uppfattningar.

Fler intervjuer, tack! Glad 

Anmäl
2008-01-16 00:44 #6 av: Azgaron

Oops! Jag insåg inte förrän jag tryckt på länken att det var min intervju Glad Kul att se den i "tryck"!

Hmm, jag som trodde min hemsida var hemlig Cool 

Azgaron

 

Anmäl
2008-01-16 01:20 #7 av: WildeSau
#6 Inget är hemligt för en Razvecik Cool
Anmäl
2008-01-16 01:26 #8 av: Azgaron

Vad är en sån?

Azgaron

 

Anmäl
2008-01-16 01:37 #9 av: WildeSau

#8 En Razvedcik (d:et ramlade väck) är en underrättelseman om han är på de egna sidan. Annars kallas han oftast för spion. Glad

Anmäl
2008-01-16 01:57 #10 av: Azgaron

Ok, alltid lär man sig nått nytt! Glad

Azgaron

 

Anmäl
2008-01-16 11:21 #11 av: Hompe

Nu vet jag mycket mer om dej ,Glad Hoppas på mer roliga intervjuer Glad 

Anmäl
2008-01-16 11:24 #12 av: [Henke29]

Såg att även du gillar Star Wars de gör ja me :)
Har alla filmer kompletta även dom gamla ...
Sen är ja väldit förtjust i Sagan Om Ringen filmerna :)

Anmäl
2008-01-16 11:51 #13 av: Azgaron

Jo, Star Wars är kul, men jag gillar nog del 4,5 å 6 bäst. Av nån anledning har jag inte sett del tre än Generad

Sagan om ringen triologin har jag nog läst 6-7 gånger samt en gång på engelska, sen har jag läst Bilbo och tuggat mig igenom Silmarillion två gånger Förvånad Utöver det så har jag rollspelet och diverse figurer. Jag har iofs unika figurer till Star Wars också. Tyvärr har jag förlorat några pga slarv.

Azgaron

 

Anmäl
2008-01-16 11:57 #14 av: [Henke29]

Aha så du samlar även på Star Wars figurer me Skrattande
Ja har oxå ett gäng hemma nu som ja har kommit över.
Håller på att få komplett bokserie me Sagan Om Ringen nu,
Har fått tag i del 2 me riktig pärm för hela 20kr ;)
Sen ska ja även försöka få tag på del 1 och del 2,,

Anmäl
2008-01-16 13:04 #15 av: Azgaron

Nja, inte direkt, jag spelade rollspelet ett tag och då fick jag tag på de här figurerna.

 

De görs mig veterligen inte längre. Tyvärr saknas en del figurer Gråter

20:- var ju som hittat! Glad

Azgaron

 

 

 

Anmäl
2008-01-16 13:07 #16 av: [Henke29]

Ohh dom dära hadde ja inte hehe.
Ja de finns möe saker om man nu skulle vilja samla på Star Wars.
Skulle va kul att testa på att bygga en Star Wars X Wing Revells modell men vet inte hur dom är..
Nej priset var helt okej :)
Boken var i jättefint skick oxå nu ska man ha turen att hitta dom andra böckerna me..

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.