Allmänt

Modellbyggandets lagar - lag 1

2008-02-05 10:44 #0 av: ElLobo

En liten kort serie med Modellbyggandets lagar.

  

Jag tänkte bjuda på en liten serie med modellbyggandets lagar. Den tar upp olika eländen och vedermödor som vi modellbyggare råkar ut för.

Jag kommer att presentera en del varje dag under en tid, och ni är mycket välkomna med att kommentera ...

 

Naturligtvis börjar vi med den klassiska!

 

 

MURPHYS LAG

 

Allt som kan gå fel gör det också.

 

 

 

 

Av Mark E.Young, Jr. IPMS/USA 5494 & Scott M.Head IPMS/USA 32841. Upphittat av Gavin Johns - översatt av Mark T.Wlodarczyk

 

Länkar:

 

 

Av: ElLobo

 

 

  

Datum för publicering

  • 2008-02-05
Anmäl
2008-02-05 11:14 #1 av: pebben

hehe ja riktigt så illa brukar det väl som tur är inte bli!Flört bara nästan!Räcka ut tungan

//pebben

Anmäl
2008-02-05 11:20 #2 av: ElLobo

#1: Nej, än så länge har man haft tur! Glad 

 

Anmäl
2008-02-05 12:05 #3 av: WildeSau

Att tappa något ömtåligt på golvet och sedan köra över prylen med stolen. Skrattande

Anmäl
2008-02-05 12:14 #4 av: ElLobo

#3: Skrattande

 

Anmäl
2008-02-05 16:13 #5 av: starhawk

Små prylar som ramlar ner på golvet och sedan upptäcks en halvmil bort, om över huvud taget, mestadels

Värd för Knivtillverkning  & Slöjd iFokus

Anmäl
2008-02-05 18:33 #6 av: Azgaron

Jag har ett ganska bra exempel! Vi var och köpte ny frys och kyl i förra veckan, betalade och allt, men kunde inte hämta förrän igår. När vi kom dit hade de av nån anledning sålt våra skåp?! Förvånad Så vi fick antingen vänta på ett ifrån Falkenberg eller ta demoskåpen! Vi fick visserligen hjälp av min sambos svåger som är bonde och stor och stark Glad men sen vart han tvungen att ge sig av. Så vi blev lämnade med att hänga om dörren till frysen själva, vilket enligt alla skulle vara så lätt så!!! Haha! Instruktionen till hur detta ska gå till ger jag inte mycket för! Tyvärr så är det lite klent ställt med verktygen hemma, men efter lite letande hittade vi hylsa och spärrskaft så vi kunde skruva av hängena. Nu är det så att en del måste göras med skåpet lutat så man kommer åt underifrån, vilket hade krävt en stark bonde och inte en klen modellbyggare Glad

Sägas bör att vi kom igång med detta ganska sent, eller kanske senare än vi tänkt, men det skulle ju gå snabbt ju! Efter en del om och men kom dörren av. Byte av plats på handtaget gick rätt smidigt, men sen skulle ju fanskapet på plats igen. Efter en del skruvande, lyftande och svärande så vart dörren iaf på plats! Då upptäcker jag att vi glömt plastpluttarna som sitter som nåt slags lager och tappen som ska hindra att dörren öppnas för mycket eller nått sånt.

Eftersom skåpen skulle stå i några timmar innnan de sätts igång och det var sent så är inte dörren fixad och de gamla skåpen  står på köksgolvet igång med mat och frysvaror i. Får väl se om vi kan fixa till det idag istället. Utöver det så måste alla hyllor diskas av och torkas då det är demoskåp som folk har varit å kollat å pillat i.

Den gamla frysen ska gå till skroten men den gamla kylen har bara några år på nacken så den hoppas vi kunna få nån liten slant för.

Azgaron

 

Anmäl