Tidskrifter / Referenslitteratur

Första världs kriget av Willmott, Hedley Paul.

2008-04-06 16:45 #0 av: StefanW

Hittade denna fina bok på rean i år!

 

 

Lite tur får man ha, för när jag kollade på priset så var det ½ priset på rea priset, så den kostade inte mer än 62.50;- Ett verkligt fynd i mina ögon. Så här står det om boken på omslaget:

"Första världskriget var en så fruktansvärd och en så väldig kamp att minnet av det fortfarande jagar oss ända in i 2000-talet. Ingen tidigare konflikt hade varit så brutal eller lika vidsträckt  i omfattning, och ärren efter det var så djupa att det helt enkelt kallades för "det stora kriget"

 

Striderna som utkämpades så vildsint till lands, till sjöss och i luften utgör berättelsens kärna i denna studie, som också ger några tankeväckande nytolkningar av det militära skeendet. Men den framstående historikern H.P.Willmott har också i sin genomträngande utredning siktat bortom det militära händelseförloppet och analyserar skarpsynt krigets komplicerade orsaker och dess vidsträckta följder för politiken, ekonomin, kulturen och samhällsförhållandena. Räckvidden av det första världsomfattande kriget återspeglas i denna noggranna rundmålning som visar hur en konflikt som började bland europeiska makter snabbt vidgades till att dra in deras koloniala imperier.

 

Ett stort urval av originaldokument och illustrationer har samlats in för att ge läsaren en enastående utblick över alla aspekter på kriget. Livfulla personliga intryck från striderna, brev hem från fronten och oförglömlig diktning om kriget ger en överraskande klarhet åt denna genomträngande redogörelse och påminner läsaren om den viktigaste synpunkten på "kriget för att göra slut på alla krig" - dess förfärande kostnad i mänskoliv."

 

Kan rekommendera denna bok för den som snabbt vill få kortfattad, men tydlig information de olika skeenden som inträffade under första världskriget. Den är uppbyggd på ett sätt som gör att man känner sig som om man gick igenom ett museum med alla bilder.

 

ISBN 9100107611, utgiven av Albert Bonniers förlag. Översatt av Hans Dahlberg.

 

Relaterade länkar

Av: StefanW

Datum för publicering

  • 2008-04-06

Stefan - Modellbyggare

 

Anmäl
2008-04-06 16:50 #1 av: Azgaron

Låter som en intressant bok! Och ändå startades ännu ett krig, ännu mer brutalt än det första!

Azgaron

 

Anmäl
2008-04-06 19:53 #2 av: gigabyte

En fin presenttaion av boken stefan w ,alla dessa ansikten som fick genomgå detta vansine ,ta en titt på omslaget ,vilka var deras drömmar en gång ,nu fick deras stund på jorden bli att mörda eller att mördas .

Anmäl
2008-04-06 20:12 #3 av: AndersE

Det verkar vara en fin bok!

I sammanhanget kan jag påminna om denna länk...

 


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.