Recensioner

MPM Best Choice - JAS 39 Gripen 1:48

2009-05-31 20:12 #0 av: karlrobert78

Nyligen släpptes en begränsad specialutgåva utav Italeris Gripen med massor med smågodis i som jag lyfter på locket av...

 

Nyligen släppte MPM Production - Best Choice en special utgåva utav SAAB JAS 39 Gripen D, 2 sittsaren, i 1:48. Utgåvan släptes endast i 999 exemplar och jag lyckades få tag på nr: 636 på Tradera för ett tag sedan. Priset på modellen är runt 525 kr beroende på vart man köper den. Men vad får man för denna peng?

Förutom Italeris JAS 39 Gripen B får man MPM's undercarriage, exiterior och intrerior set. Undercarriage setet innehåller hjul, hjulhus och luckor bl.a. Exterior setet innehåller utblås, motor och luftbromsar m.m. Interior setet innehåller cockpit, huv, stolar och ett etsark.

 

Man får ett korrekt dekalark med märkningar för Tjeckien, Ungern, Sydafrika och Sverige.

 

 

 

 

 

Allt detta kan man, förutom dekalarket, köpa var för sig. Men det som gör mig så glad är att du får en tydlig beskrivning om hur du ska bygga ihop den med medföljande resintillbehör, för er som har någon resinsats från MPM/CMK vet att beskrivningarna lämnar en del att önska...

 

 

 

Man får också med ett häfte i färg med referensbilder och en ritning över flygplanet i 1:48 á la Karlström!

 

 

 

 

Detta är en sats som jag starkt kan rekomendera. Sen om man bygger den eller om det får bli ett samlarobjekt - det vet jag inte!

Anmäl
2009-06-01 16:46 #1 av: StefanW

Det var en mycket trevlig kartong som man hoppas kunna lägga få vantarna på en dag. Det jag gillade mest var de fina beskrivningarna och alla fina detaljbilder från orginalet, vilket underlättar betydligt när man skall bygga ihop modellen och då skulle det få bli en Svensk variant.

Stefan - Modellbyggare

 

Anmäl
2009-06-01 17:02 #2 av: WildeSau

Vad finns med ?

Tankbom ?

Rätt fälgar för en D ?

Rätt APU-luckor till en D ?

NATO-balkar ?

Python-missiler ?

 

Anmäl
2009-06-02 01:06 #3 av: karlrobert78

# 2 allt utom Python missiler och luckor till apu:n. Eduard har med luckor i sin sats, men då blir det inte riktigt korrekt med formen kring apu:n.

//Marcus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.