Veckans bild

Veckans bild #934: Model Master Acryl

2009-08-17 02:12 #0 av: ElLobo

En akrylfärg med svenskanknytning.

 

Model Master Acryl.jpg

 

Model Master är ett varumärke med modellfärger, ägt av Testors.

Testors bildades 1929 av svensken Nils Testor, då han av Axel Karlson köpte det i Illinois, USA baserade företag som tillverkade Karlsons Klister. Axel Karlson återvände till Sverige.

På 1970-talet köpte Testors upp bl a IMC och Hawk och i och med samarbetet med Italeri ökade Testors marknadsandelar, och 1981 skapades färgfabrikatet Model Master. Från början fanns enbart enamelfärg men senare skapades också den vattenlösliga Acryl.

Numera finns Model Master Acryl i ett hundratal nyanser, både vanliga färger och speciella färger anpassade för militära byggen.

 

Model Master    

Testors    

 

Model Master.jpg

 

Anmäl
2009-08-17 09:06 #1 av: Azgaron

Intressant! Tänk vad lite man (iaf. jag) vet om ursprunget till färger etc.

 

Anmäl
2009-08-17 10:17 #2 av: starhawk

Model Master är mitt favoritmärke, dvs enamel, jag har nästan ingen erfarenhet av deras akrylfärg. Kul att se att Pactra forfarande finns kvar, jag har kvar en av deras små flaskor, från den tiden då dom inte var inriktade på RC som dom tydligen är nu, likaså har jag ett antal Polly från innan MJ-inriktningen och ett par från MJ-eran

Värd för Knivtillverkning  & Slöjd iFokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.