Annons:
Etikettermodelljärnväg-mjartiklar
Läst 7794 ggr
karlrobert78
2009-12-23 17:35

Modelljärnväg med anor...

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Utanför Töreboda bor Morgan Lindh som sysslat med modelljärnvägar sedan han var liten.

Jag har en granne som sysslar med modelljärnvägar. Han heter Morgan. Han har en gedigen samling av modelltåg. Skalan är i H0 och kommer i från bl.a. Märklin, Roco och Lima. Systemet är digitalt AC system, även fast alla lok inte blivit konverterade. Många av byggnaderna i landskapet har gamla anor, byggde av Morgan och hans barn. Traditionen är att till jul skulle far och döttrar bygga ett hus medans mamma var i kyrkan! På senare år har hans barnbarn vartit med och grejat med banan.

I samlingen finns ett 20-tal lok och stort antal vagnar. Vi hittar svenska SJ-lok som RC och SA. Det finns också tyska ånglok, bl.a. Modell 86 och 92 som syns åkande i filmen. Banan är typisk och de svenska loken drar svenska vagnar. Det oranga  RC loket har bl.a. passagerarvagnar från Lima.

Morgan som har mycket stort tågintresse har givetvis pysslat med "riktiga" lok också. Under många år var han och hans familj mycket aktiva i Skara-Lundsbrunns Järnvägar.

Jag får bara säga tack för titten och till er säger jag titta och njut!

Annons:
ElLobo
2009-12-23 23:30
#1

En riktigt trevlig film! Man tackar!

StefanW
2009-12-24 01:44
#2

Hoppas att man får tillfälle att se den någon gång, det verkar vara en stor bana och att det sedan är Svenskt tema gör ju inte saken sämre!

Stefan - Modellbyggare

Upp till toppen
Annons: