Veckans bild

Veckans bild #950: Airfix-katalogen 1962

2009-12-07 02:02 #0 av: ElLobo

Airfix första riktiga katalog.

Airfix ed1.jpg

 

1962 kom Airfix ut med sin första riktiga katalog - Catalogue of Airfix Constant Scale Construction Kits.

Tidigare hade man bara gett ut illustrerade reklamblad men nu satsade man på en riktig katalog över sitt sortiment.

 

 

Anmäl
2009-12-07 14:44 #1 av: StefanW

Nätet i all ära, men vad är inte en katalog i handen. Det är mer känsla och hur många gånger har man inte suttit med en katalog och suktat över nyheterna om och om igen. Har sparat de flesta kataloger man kommit över och det blir en härlig återblick när man bläddrar i gamla exemplar.

Stefan - Modellbyggare

 

Anmäl
2009-12-07 22:52 #2 av: [Henke29]

Ja det är kul att bläddra i dom gamla katalogerna..
Har en hel del också liggandes.
Den älsta är en Airfix katalog..
Har ju även prislistan till den..

Anmäl
2009-12-08 12:08 #3 av: PonCar

Hej. Här en kommentar från andra sidan...känns det som. Har haft "flunsan" sedan onsdags förra veckan och varit helt sänkt. Nu verkar "bara" huvudvärken sitta kvar som ett schysst skruvstäd runt skallen... Veckorna dessförrnnan också småsjuk till och från -allmän tappning av sugen. Skyller på klimatet... Känns som det är dags för en uppryckning nu! Har i. a.f tagit i tu med bygget av Mercedes Benz 500K (JoHan) igen. Ett gott tecken!!

Ja, inget går upp mot gamla hederliga kataloger, även om "nätet" onekligen är praktiskt på många sätt. Minns hur man försökte smyga åt sig så många gratiskataloger man kunde hos hobbyaffären i småstaden. Där var Monogram med sina häftiga bilar och plan, Airfix förstås -med sina oslagbara målade illustrationer, och Revell. Senare började man ta betalt för katalogerna och man fick försöka byta med varandra istället. Sällan man hade råd att köpa nåt -men dregla över de glansiga bilderna och de "ouppnåeligt" välbyggda modellerna på bilderna kude man ju. Tyvärr, tyvärr insåg jag inte det bestående värdet i gamla byggsatskataloger, så de är nu alla ett minne blott -tror jag. Man vet aldrig, rätt vad det är dyker det upp nån kanske i botten på nån bananlåda i källarförrådet...

Hälsar Pontus

-"back on track"Flört

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.