Veckans bild

Veckans bild #028: Revell Color

2010-07-12 18:13 #0 av: ElLobo

Nu sätter vi färg på tillvaron.

Revell color.jpg

Revell Color är en syntetisk enamellackfärg. Förutom plast kan många andra material också målas med färgen, som kommer i "vanliga" 14 ml småburkar. 

Alla nyanser - utom signalfärgerna - kan blandas och kan spädas med "Revell Color Mix". Färgen lämpar sig alltså både för penselmålning och för användning i färgsprutor. För rengöring rekommenderas "Revell Painta Clean" för penslar och "Revell Airbrush Clean" för sprutan.

 

Anmäl
2010-07-14 00:54 #1 av: magicrub

Har funderat på enamel färger, testat Mr.colors lacquer och de är jättebra men måste beställas från japan. Enamel färger från humbrol, revell och testors verkar betydligt enklare att få tag i men funkar de bra till modellbilar? Tänker just på det faktum att färgen måste tåla polering och därför vara ganska hård. tsestade att airbrusha modelmaster chrome, trots tunna lager och över en veckas tid att härda så känns den inte helt torr. Man kan ta i den men håller man för hårt så lämnar det kvar avtryck.

Är det någon ide att testa på enamel eller bör jag hålla mig till lacquer? Tänker främst till karosserna som måste hålla hög glans.

Finishen på modelmasters chrome blev dock toppen, mycket bättre än vallejos akryl.

 

Anmäl
2010-07-14 15:05 #2 av: [marcusjohnson]

Frågan är då - vad späder man signalfärgerna med? Har faktiskt en burk orange liggandes som skall användas...

//Marcus

Anmäl
2010-07-16 15:36 #3 av: Roca

Mmm, Revellfärger har jag samlat på mig en hel del av, efter mina två år i det tyska språkrummet Glad - tyvärr kan jag inte hjälpa till med info om spädningen av signalfärgerna dock Rynkar på näsan

Anmäl
2010-07-22 22:31 #4 av: widen76

#1: Om jag inte minns helt fel så har Modelmaster haft en serie färger som är defekta med bland annat lång torktid. Det har diskuterats på en del forum och det generella rådet har varit att skaffa en ny burk.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.