Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

1. Airbrush och färg Allmänt Dekaler Die-Cast (färdiga modeller) Diorama Evenemang / Tävlingar / Utställningar Fartyg Figurer Figurspel, Warhammer, Flames Of War, The Lord... Flyg Fordon Fotogalleri Föreningar i Sverige Gissa vad...?! Gruppbyggen Köp / Sälj och Byt MJ - Modelljärnväg Månadens bygge Nyheter OT - Off Topic Om sajten och iFokus Pansar Pågående projekt RC - radiostyrt Recensioner Reseskildringar Rymd Science Fiction Tidskrifter / Referenslitteratur Tips & Råd Veckans bild What if
Allmänt

Vilka vätskor till vad?

2016-12-05 16:13 #0 av: Magnuzk

Jag har några vätskor som jag har glömt vad det är jag ska ha dem till.

2-propanol:  (Kemidex - frysskydd för tryckluftssystem) Tror det var för att spä ut Gunzes färger som jag fick den här flaskan av en mycket duktig byggare i Dalarna.  Eller var det för rengörning av airbrush?

Isopropanol: Köpt hos Rebell. Används det som lim eller är det för att spä ut färger?

Ethylis Acetas: Funderar

Anmäl
2016-12-05 16:17 #1 av: Hayabusa

Ethylis Acetas är väl Ethylacetat dvs lim? Dvs INTE Isopropanol.

Anmäl
2016-12-05 16:18 #2 av: Janne Nilsson

Isopropanol fungerar både att spä ut vissa färger med och rengöra sprutan med. Är kanske lite dyrt för att rengöra med. Har själv bara använt med Tamiyafärger och det blir ofta alldeles för matt yta men fäster mycket bra på plast.

Etylacetat fungerar att limma polystyrenplast med. Svetsar ihop plasten. Jag använder det också att rengöra verktyg med och att spä ut Humbrol Filler så man kan använda den som flytspackel ungefär som Mr Surfacer.

Janne Nilsson

Anmäl
2016-12-05 16:19 #3 av: Magnuzk

Oj... behöver aldrig mer köpa flytande lim. Gapskrattar

Anmäl
2016-12-05 16:26 #4 av: Janne Nilsson

Jag vill nog påstå att det går åt mer än man tror. Den är väldigt flyktig, speciellt om du har den i plastdunk. Riktig Apotekarflaska är det bästa.

Janne Nilsson

Anmäl
2016-12-05 16:28 #5 av: Magnuzk

Har den i apotekarflaska. Cool

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.