Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

1. Airbrush och färg Allmänt Dekaler Die-Cast (färdiga modeller) Diorama Evenemang / Tävlingar / Utställningar Fartyg Figurer Figurspel, Warhammer, Flames Of War, The Lord... Flyg Fordon Fotogalleri Föreningar i Sverige Gissa vad...?! Gruppbyggen Köp / Sälj och Byt MJ - Modelljärnväg Månadens bygge Nyheter OT - Off Topic Om sajten och iFokus Pansar Pågående projekt RC - radiostyrt Recensioner Reseskildringar Rymd Science Fiction Tidskrifter / Referenslitteratur Tips & Råd Veckans bild What if
Gruppbyggen

GB 98: StuH 42 i skala 1/76

2015-09-03 23:47 #0 av: Roca

StuH 42 eller Sturmhaubitze 42, var en modifikation av den välkända Stug III, som utrustats med en 10,5 cm leFH kanon, alltså en än mer utpräglad artillerivagn än Stug. I det här bygget kommer jag att kombinera en klassisk Airfix 1/76 Stug IIIG med eldröret från en Matchbox/Revell "Wespe", även den en kanonvagn för indirekt eld.

Här har vi box-art för de både involverade modellerna, båda i skala 1/76 oavsett vad det står på låddan. Airfix Stug har några år på nacken, 1962 står det på insidan plasten. 

[Länk: GB #98 -- del 1del 2//ElLobo]


Anmäl
2015-09-03 23:52 #1 av: Roca

Och här är Airfix-satsens innehåll, plus 10,5 cm eldröret från Wespen. Jämför storleken! Stug:ens kanon är på 7,5 cm. Vad ska det bli av Wespen nu då utan pipa? Jo, den kan få bli ett ammunitionsfordon, så kallad Munitionswagen, en Sd.Kfz. 124 Wespe utan kanon men med kapacitet att köra fram massor av ammo till de stridande enheterna. 

Men åter till StuH 42. Den fanns med lite olika utföranden av pjäsens kåpa mot vagnens gods, fyrkantig och som tur är, även så kallad "Saukopf". Den kåpan missade jag att få med på bilden, men jag har borrat och skurit lite och nu passar nya eldröret in. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.