Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

1. Airbrush och färg Allmänt Dekaler Die-Cast (färdiga modeller) Diorama Evenemang / Tävlingar / Utställningar Fartyg Figurer Figurspel, Warhammer, Flames Of War, The Lord... Flyg Fordon Fotogalleri Föreningar i Sverige Gissa vad...?! Gruppbyggen Köp / Sälj och Byt MJ - Modelljärnväg Månadens bygge Nyheter OT - Off Topic Om sajten och iFokus Pansar Pågående projekt RC - radiostyrt Recensioner Reseskildringar Rymd Science Fiction Tidskrifter / Referenslitteratur Tips & Råd Veckans bild What if
Veckans bild

Veckans bild #411: Mars Probe

2014-03-10 09:02 #0 av: ElLobo

Lindberg gav på 1950-talet ut ett flertal olika byggsatser med tema Mars - den här är ett exempel.Mars Probe Communication Satellite gavs ut av Lindberg redan på 50-talet. 

Gjutformarna till satsen med den här kommunikationssatelliten har plockats fram ur förråden och nu återutgivits till glädje för många byggare.

Byggsatsen är i skala 1:200 och har katalognummer 91003.

Den innehåller tre gjutstammar med detaljer samt de två kroppshalvorna. Två mindre gjutstammar av grön styren innehåller de olika stegens munstycksarrangemang.

Att byggsatsen har grunden i 1950-talet märks även på dekalerna - den amerikanska flaggan hade endast 48 stjärnor på den tiden.


Länkar:

Modeling Madness

Cybermodeler  

Anmäl
2014-03-10 12:30 #1 av: StefanW

Kommer man över den till ett rimligt pris, så har den en plats ibland övriga rymdrelaterade sci-fi modeller. Förvisso så kommer den att kräva mycket TLC, men man får tänka på att originalet är från 50-talet och att de inte gjort några förändringar på nyutgåvan.

Stefan - Modellbyggare

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.