Annons:
Etiketterevenemangtävlingarutställningarartiklar
Läst 8468 ggr
ElLobo
5/18/13, 12:04 PM

131026-27: C4-Open & SM i modellbygge 2013

Årets upplaga av C4-Open arrangeras under helgen den 26-27 oktober.

Helgen den 26-27 oktober kör vi igen! 

Då är det återigen tid för Skandinaviens trevligaste evenemang för skalamodeller: C4-OPEN

Platsen är densamma: Malmö muséer, Teknikens & Sjöfartens hus. 

SM I MODELLBYGGE

C4-OPEN 2013 står värd för det tredje ”SM i modelbygge” i samarbete med IPMS-Sverige. SM-titeln kommer att delas ut till en vinnare i varje huvudklass, och är du med i C4-OPENs utställning deltar du per automatik i kampen om SM-tecknet.

Extra mycket att fightas om på årets C4 alltså!

Temaklassen för C4-Open 2013 är ”Antagonister”. Det handlar om motståndare och kontrahenter som på ett eller annat sätt stått öga mot öga i en utmaning, eller sida vid sida i tävlan om att först komma över mållinjen. Det kan vara två bilar från huvudkonkurrenterna F1-serien i 1/24, en Firefly och en Panther i 1/72, Obama och Romney i 1/16, Imperiet mot Rebellerna, eller kanske en Swordfish och Bismark i 1/700. I vanlig ordning när det gäller denna klass räknas byggarens/byggarnas tolkning av temat in i bedömningen.

Byggarnas? Ja, ni läste rätt. I årets temaklass öppnar vi upp för att två byggare går ihop och ställer upp med varsin modell. Det är själva koncepten, tolkningarna av temat, som tävlar mot varandra. Tänk på att du/ni kanske redan har något färdigt i vitrinskåpet som kan passa årets temaklass.

SIG:ar – Special Interest Groups 2013

Vigg-SIG

Dags att damma av dina SAAB 37 Viggen som står i vitrinskåpet och ta med dem till denna SIG. Hjälp oss att fylla borden med Viggen-modeller i alla skalor och glöm inte att kika på den i 1:1 som finns att beskåda på museet.

Är DU intresserad att själv eller tillsammans med några polare hålla i en SIG på årets C4-OPEN? Kontakta oss och meddela temat. Dealen är: du/ni trummar ihop modellerna - vi ordnar borden! 

Mer info kommer efter hand…

CU@C4 2013!

Länk: C4-Open

Annons:
M113
8/13/13, 12:05 AM
#1

Bort med det gamla, in med det nya! C4-teamet kan glatt meddela att vi nu har piffat till vår hemsida. Vår förhoppning är att den ska vara mer lättnavigerad och lanserar samtidigt en online-anmälningsfunktion. Adressen? Samman som tidigare: http://c4-open.se

Boende
För de som söker övernattning under helgen kan vi i år erbjuda möjligheten att ta del av de specialpriser som MERCURE HOTEL Malmö erbjuder C4-Opens besökare. Att övernatta här gör också att man har väldigt nära till årets samkväm då detta äger rum på lördagskvällen i hotellets restaurang! Information om MERCURE HOTEL MALMÖ hittar ni här: Information

Genom att boka er övernattning på antingen tfn. 040 672 85 70, eller e-post till MERCURE HOTEL:  Skicka E-post och uppge bokningskod C4-Open kan man ta del av följande specialpriserna (per rum och natt)

    Enkelrum 650:- inklusive moms och frukostbuffé
    Dubbelrum 750:-inklusive moms och frukostbuffé

Specialpriserna gäller både för fredag-lördag och lördag-söndag. Antalet rum som reserverats för C4-Open är begränsat så principen ”först till kvarn” gäller. Erbjudandet gäller tom. den 25 september.

Det kommer hållas två föredrag på årets C4-Open:

Lördagen den 26:e:
Emil Juhl berättar om hur man går till väga om man vill göra sitt eget fotoets. Emil är en talangfull byggare och modellmakare som bl a. använt sig av datormodeller och 3D-printning för att tillverka multimedia-modeller av svenska pansarfordon i 1/76.

Söndagen den 27:e:
Byggaren och figurskulptören Radek Pituch håller seminarium om figurskulptering, ett lysande tillfälle att bättra på kunskaperna om hur du skapar och anpassar figurer så att de passar just ditt drömbygge. Radeks verk har kunnat beskådats i publikationer från AFV Modeller, Steelmasters, Canfora Publishing, MHobby med flera. För mer information om Radek och hans verk, besök gärna hans hemsida.

CU@C4 2013!

ElLobo
9/29/13, 5:50 PM
#2

Saxat från IPMS-Stockholms forum:

Hej alla byggare i vårt avlånga land!

Nu har nedräkningen inför årets C4-Open börjat på allvar.

Det är bara fyra veckor kvar…!

En uppdatering angående vilka handlare som kommer till årets C4-Open.

De svenska handlarna:

  • Hobbycenter i Helsingborg

  • Puma Hobby

  • Mini Stuff

  • Alfa Hobby

  • Virago Hobby

  • Ängelholms Flygmuseum

  • Hobby Importen 

  • Mini-Modeller 

  • Stenvalls bokhandel

  • RBD-Studio (Robert Bergwall Decals)

  • Canfora Grafisk Form&Förlag

  • Byggmodellen

  • Model Craft

Från Ungern kommer:

  • Z63 – SBS Model – Limes (Zoltan Toth)

  • RP-Toolz (Peter Horvath)

Föreningar/IPMS-föreningar som har anmält att de vill visa upp sin verksamhet:

  • SFF - Svensk Flyghistorisk Förening

  • SPHF - Svensk Pansarhistorisk Förening

  • Malmö Modellbåtsklubb

  • IPMS Dalarna

  • IPMS Stockholm

  • IPMS Uppsala

  • IPMS Sydost 

  • IPMS Sverige 

  • IPMS Øresund

  • Technik & Modell från Rügen 

Följande SIG (Special Interest Groups) kommer att finnas:

  1. SIG - Viggen

  2. SIG - Heller

ElLobo
9/29/13, 5:52 PM
#3

SIG - Viggen

Nu börjar allvaret och det är dags att damma av alla Viggen plan. 

Vi delar in i följande kategorier Prototyper, AJ, SF/SH, Sk, JA och Viggen alternativen. 

Nytt för i år i Vigg-SIGen är att alla deltagande modeller får en lott och det blir dragning vid prisutdelningen på Söndagen med olika priser. 

För att underlätta planeringen skicka ett mail med antal modeller och skala till andersson.aviation(at)gmail.com

Rickard Andersson

CU@C4

ElLobo
9/29/13, 5:54 PM
#4

SIG - Heller

HELLER-SIG på C4-Open 2013

På årets C4-Open kommer historien om det anrika företaget Heller att lyftas fram i rampljuset. Företaget har genom åren skapat så mycket glädje (och tidvis frustration) för byggare av svensk flyghistoria men det är så mycket mer än bara det. Flygplan, fartyg, bilar, pansar, figurer, färger och säkerligen mer som jag inte känner till i allt från fast angivna skalor till skala anpassad till kartongen den skulle packas i. Personligen känns det extra kul att få förmånen att hålla i denna utställningen, min allra första modell (nu borta sedan mååånga år) var ett drakskepp i icke angiven skala. Jag är övertygad om att upptakten till detta kommer bli en nostalgisk tripp som kommer att mynna ut i ren eufori på C4-Open.

Vill du vara med och göra detta möjligt? Allt som är Heller-relaterat är av intresse. Dock med vissa förhållningsregler, se nedan.

Kartonger / dekaler
1. Endast kartonger och dekaler i orginalutförande! Visserligen har många av Hellers modeller även getts ut under andra märken (SMER, Encore, Lodela etc) men det kommer inte finnas plats att visa detta. Däremot kommer så många varianter som möjligt visas av Heller, dock endast ett ex av varje unik utgåva.
2. Endast föranmälda alster kommer att deltaga i utställningen, anmälan görs till svenpersson@hotmail.com senast onsdag 23/10, detta för att kunna sammanställa vad som visas. Anmälan ska innehålla : artikelnummer, modellnamn, skala, kategori och naturligtvis ditt eget namn (såvida du inte vill vara anonym).
3. För att utställningen ska kunna vara intakt under så lång tid som möjligt under helgen sker incheckning av alster SENAST 11.30 på lördagen och hämtas TIDIGAST 15.00 på söndagen.

Byggda modeller
1. Modellen ska vara av Heller-ursprung men vem den aktuella modellen är gjuten av spelar ingen roll likaså om den konverterats, använt orginaldekaler eller ej.
2. Endast föranmälda alster kommer att deltaga i utställningen, anmälan görs till svenpersson@hotmail.com senast onsdag 23/10, detta för att kunna sammanställa vad som visas. Anmälan ska innehålla : modellnamn, skala, kategori och naturligtvis ditt eget namn (såvida du inte vill vara anonym).
3. För att utställningen ska kunna vara intakt under så lång tid som möjligt under helgen sker incheckning av alster SENAST 11.30 på lördagen och hämtas TIDIGAST 15.00 på söndagen.

Kataloger, färger etc
Allt av intresse, meddela gärna i förväg vad som finns. Onödigt att släpa med massor av dubbletter.

Mvh Sven "Antenn"

ElLobo
10/10/13, 11:38 PM
#5

Avatar för strv103c  . strv103c . 2013-10-10 23:07

C4 open

Hej

Jag anmälde mig till C4 open, utökad bedömning men jag är inte så erfaren med det här med modellbygge, kan man bli diskad om modellen är för ful? Den är inte jätteful, ser okej ut på håll men är ändå långt ifrån dom modellerna jag sett av dom som ställt ut tidigare.

ElLobo
10/10/13, 11:41 PM
#6

Jag tror inte att du behöver oroa dig för att bli diskad. Jag har aldrig hört talas om att någon har blivit diskad för att en modell är ful. Man kan få dåliga poäng och dålig placering, men diskad, nej det tror jag inte. 😃

Annons:
ElLobo
10/21/13, 9:38 AM
#7

Dags för en påminnelse.

ElLobo
10/22/13, 2:31 PM
#8

50-talet byggen är nu anmälda till SIG-Viggen. Tillsammans med ett otal anmälda objekt till SIG-Heller.

ElLobo
10/22/13, 2:33 PM
#9

Prisbordet som det såg ut i fredags (och då är det mesta ändå inte med ännu):

Bild

Foto: Öken-Erik

[Hayabusa]
10/22/13, 9:26 PM
#10

Trevligt, ser fram emot helgen 👍

FunkyFiat
10/26/13, 2:33 PM
#11

Var på C4 idag. Ställde själv ut lite bilar (civila fordon). Som vanligt en helt otrolig uppslupning och fantastiska modeller samt dioramor i alla kategorier! :)

---
Soliga hälsningar!
//FunkyFiat

MiniPainterV
10/26/13, 7:41 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#12

Har tagit lite bilder idag

MiniPainterV
10/26/13, 7:42 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#13

.

Annons:
MiniPainterV
10/26/13, 7:43 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#14

.

MiniPainterV
10/26/13, 7:44 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#15

.

MiniPainterV
10/26/13, 7:45 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#16

.

MiniPainterV
10/26/13, 7:46 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#17

.

MiniPainterV
10/26/13, 7:47 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#18

.

MiniPainterV
10/26/13, 7:48 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#19

.

MiniPainterV
10/26/13, 7:49 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#20

.

Annons:
MiniPainterV
10/26/13, 7:50 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#21

.

MiniPainterV
10/26/13, 7:50 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#22

.

MiniPainterV
10/26/13, 7:52 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#23

.

MiniPainterV
10/26/13, 7:52 PM
#24

Ops sry för fel håll :/

MiniPainterV
10/26/13, 7:54 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#25

.

MiniPainterV
10/26/13, 7:54 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#26

.

MiniPainterV
10/26/13, 7:55 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#27

.

Annons:
MiniPainterV
10/26/13, 7:56 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#28

.

MiniPainterV
10/26/13, 7:57 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#29

.

MiniPainterV
10/26/13, 7:57 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#30

.

MiniPainterV
10/26/13, 7:58 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#31

.

MiniPainterV
10/26/13, 7:59 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#32

.

MiniPainterV
10/26/13, 8:00 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#33

.

MiniPainterV
10/26/13, 8:01 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#34

.

Annons:
MiniPainterV
10/26/13, 8:01 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#35

.

MiniPainterV
10/26/13, 8:02 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#36

.

MiniPainterV
10/26/13, 8:04 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#37

.

MiniPainterV
10/26/13, 8:05 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#38

Sista, har fler bilder men orkar inte lägga upp alla

ElLobo
10/26/13, 8:41 PM
#39

#24: Fixat!

Decaius
10/27/13, 10:59 AM
#40

Kul med lite bilder för oss som inte kunde komma ner! Den där mekaniska verkstaden är ju helt fantastisk! Kul också att se ett bidrag från IPMS-västra mälardalen (#34)!

[Hayabusa]
10/27/13, 5:36 PM
#41

Mycket trevlig tillställning 👍 Tack för alla fina bilder, MiniPainterV. Tycker att det, rent spontant, fanns en hel del nytt att titta på. Ska se om jag har några bilder att lägga till i denna tråd.

Annons:
[Hayabusa]
10/27/13, 5:48 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#42

*

[Hayabusa]
10/27/13, 5:48 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#43

*

[Hayabusa]
10/27/13, 5:49 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#44

*

[Hayabusa]
10/27/13, 5:49 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#45

*

[Hayabusa]
10/27/13, 5:51 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#46

*

[Hayabusa]
10/27/13, 5:52 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#47

*

[Hayabusa]
10/27/13, 5:53 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#48

*

Annons:
[Hayabusa]
10/27/13, 5:55 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#49

*

[Hayabusa]
10/27/13, 5:55 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#50

*

[Hayabusa]
10/27/13, 10:42 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#51

Ett 1/72-dio

[Hayabusa]
10/27/13, 10:44 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#52

Leopard 1A5 i skala 1/35

[Hayabusa]
10/27/13, 10:46 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#53

*

[Hayabusa]
10/27/13, 10:47 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#54

*

[Hayabusa]
10/27/13, 10:48 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#55

*

Annons:
[Hayabusa]
10/27/13, 10:50 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#56

*

[Hayabusa]
10/28/13, 7:45 AM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#57

*

[Hayabusa]
10/28/13, 7:46 AM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#58

*

[Hayabusa]
10/28/13, 7:47 AM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#59

*

[Hayabusa]
10/28/13, 7:48 AM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#60

*

[Hayabusa]
10/28/13, 7:48 AM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#61

*

[Hayabusa]
10/28/13, 7:49 AM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#62

*

Annons:
[Hayabusa]
10/28/13, 7:50 AM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#63

*

[Hayabusa]
10/28/13, 7:52 AM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#64

*

ElLobo
10/28/13, 9:30 AM
#65

Fortsättning i del 2; länk.

Inlägget är låst för nya kommentarer
Upp till toppen
Annons: