Annons:
Etiketterpågående-projektartiklar
Läst 5709 ggr
StefanW
12/31/06, 4:23 PM

Dioramabygge i skala 1:72 för nybörjare, del 1.

Min son Mikael (9år) börjar att vilja bygga lite annat än bilar och flygplan, vilket jag tycker är kul! Han har varit nere och sett ut en del modeller som låg på hyllan i hobbyrummet. Det var ett Costal Defence Fort med figurer och fordon som LCM MkIII, Sherman MkII, White Half-Track M3AI, DUKW, Buffalo Amphiban och AEC Matador +5,5 ince GUN.

Modellkartongerna som kommer att användas.

Sedan köpte vi Revells (03150) Sd.Kfz..II, Pak 40, BMW R 75. Det kommer att bli åtminstone 3 olika dioraman, det är mycket små detaljer så jag får bistå honom under bygget. Han har blivit väldigt duktig på att läsa instruktionerna, det får man väl tacka Lego för! Han bygger fortfarande gärna med Lego, men närmar sig mer och mer modellbygget. Det som han tycker är störst problem med så är det ihop smådelarna. Där har jag valt att sitta bredvid hela tiden och se till att det flyter på (och inte för mycket lim som flyter ut!) Han följer med i instruktionen och letar fram delen på gjutramen, sedan torrpassar vi innan delen monteras på plats. Detta tror jag hjälper honom att komma framåt i sitt byggande!

Delar på bordet, för att se vad alla kartongerna innehöll.

Montering pågår

Figurer börjar få färg

Dioramat snart klart för målning

"liten" BMW klar för målning.

Han är ivrig att få komma igång på allvar med målningen, eftersom alla modellerna är i skala 1.72 så är det många små delar, men jag är övertygad om att det kommer att gå bra för honom. Vi började med ett litet diorama med anknytning från norra Afrika 1943, målningsalternativet blir 15:e Panzerdivision och med det dioramat (del av ett bombat hus och en väg del) som följde med i paketet ( Revells (03150) Sd.Kfz..II, Pak 40, BMW R 75) Målsättningen blir att få det klart till den 3 mars 2007 då det är utställning (ej tävling) på Modellhuset Liden i Mariestad, jag tror att det kan vara nyttigt att få ställa ut och få omdömen och kommentarer samt att se vad andra har gjort och hur långt man kan komma med övning.

Fortsättning följer…

//Stefan    

Relaterade länkar

Av: StefanW

Datum för publicering

  • 2006-12-31

Stefan - Modellbyggare

Annons:
Annette
12/31/06, 4:54 PM
#1

Bra jobbat Mikael!

Mikael
12/31/06, 8:38 PM
#2

Jag har sett på alla andra som har byggt diorama, så jag tyckte att det verkade intressant så då ville jag ocks prova på att bygga. Jag tycker det är hemskt kul att måla modeller. Pappa kommer att skriva hur det går med fortsättningen av bygget.

Upp till toppen
Annons: