Annons:
Etiketterpågående-projektartiklar
Läst 3598 ggr
StefanW
9/16/07, 4:42 PM

Snappen!

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

När jag kom hem på Fredagen kom där ett till paket med en snapper, denna gång talar jag om på en gång att det var en Imperial Shuttle. Efter lite funderande satte jag igång att sätta ihop den, det gick väl på en halvtimme ungefär och här är resultatet:

Rätt bra om jag får säga det själv

Och här sitter den och vilar sig i bokhyllan

Egentligen skall den ha ställen på i den andra bilden, men när jag ursprungligen monterade den med ställen ute gick det inte att fälla ner vingarna hela vägen, så jag satte dit dom stängda luckorna istället och dom passade så perfekt att jag antagligen inte får bort dom utan att ha sönder dom så den får ägna sig åt buklandning i fortsättningen. Den kommer antagligen hamna på väggen med utfällda vingar i alla fall.

Så över till huvudattraktionen:

Okey det är en Enterprise med det finns ingen Klingon ombord, och ingen Picard heller för det här är Kapten Kirks Enterprise refit, det i mitt tycke snyggaste av Enterprisarna.

En lite närmare titt i lådan

Här kommer en lite närmare studie av delarna: 

 

Så här ser dom ut på utsidan

 

Och så här ser dom ut på insidan

Som synes är dom verkligen målade på hela utsidan, och snyggt dessutom. gjutstammarna är konstruerade för att ansluta till modellens insida för att inte färgen skall skadas när man nyper av dom, det finns t o m en instruktion om hur man nyper av dom på varligast sätt, men eftersom dom sitter alldeles vid kanten så lyckas det inte helt att rädda all färg. Varför är den gjuten i svart plast då? Svaret kommer här:

  

Dom sex lamporna, med kablaget kapat till rätt längd

Vid provsammansättning av warpnacellerna visade det sig emellertid att dessa kablar är en akilleshäl dom har en speciell förkärlek för att placera sig i springorna så det kommer att ta en del tid att plocka ihop den här, dessutom så kniper inte pinnar och hål åt lika hårt i denna som i Skytteln.

Jag lovade visst en kvalitetsutvärdering på Skytteln, jag gör en jämförelse istället.

Enterprise är färdigmålad utan tvekan, allt är målat även namn och beteckningar, skytteln är endast målad där färgen avviker från grundfärgen som är plastens färg, som den är gjuten i.

Passningen på skytteln är bäst, den lämnar inte mycket i form av springor och fäster ordentligt, om man inte är petig så funkar den utan lim, men man kan utan vidare limma, spackla och måla den om man vill, besättningen och inredningen är bra målad så där behöver man inte göra något.

Enterprise verkar också passa bra, men sladdarna är ett problem och det fäster inte riktigt ordentligt överallt i skarvarna, denna modell kräver nog lim, men spackla den vågar man inte, man riskerar definitivt att förstöra delar av den underbara dekoreringen, när man väl fått ihop delarna uppstår det ibland svarta prickar i skarvarna men dom bör man kunna måla över om man hittar rätt kulör.

Text och foto av Starhawk

Av: Starhawk

Datum för publicering

  • 2007-09-16

Stefan - Modellbyggare

Annons:
Proosen
9/16/07, 7:32 PM
#1

Jädrar va fränt!

Lova att du tar lite bilder där belysningen syns ordentligt, ser fram emot det här bygget. Var väl inte helt ute och cyklade då när jag gissade på något för en Trekkie tidigare.

Skytteln ser ju inte helt äcklig ut den heller, pryder sin plats på hyllan.

Själv har jag gått som katten kring het gröt och funderat och funderat på om man inte borde sätta tänderna i Fine Molds fina Star Wars-prylar.

Niclas

starhawk
9/16/07, 7:48 PM
#2

Ja skytteln var fin, men Enterprise kommer ta ett tag, det ligger en Vulcan ivägen på byggbordet så jag får väl se till att bygga färdigt den först även om jag skulle vilja sätta igång men Enterprisen redan nu.

Skytteln kom förresten från Revell, den serie som Amazon säljer

Värd för Knivtillverkning  & Slöjd iFokus

Proosen
9/17/07, 1:53 AM
#3

Är det Spock som ligger i vägen? Fast han var ju iofs. bara halv-vulcan.

Niclas

StefanW
9/17/07, 2:19 AM
#4

#3 Skrattande

//Stefan

Stefan - Modellbyggare

starhawk
9/17/07, 10:17 AM
#5

#3:Skrattande mycket fyndigt, men så är det inte, det är en Avro Vulcan och jag behöver det bordet för att få dom där sladdarna på plats så dom inte lägger sig i skarvarna igen, skyttleln satte jag ihop sittande i TV-soffan det gick hur lätt som helst

Värd för Knivtillverkning  & Slöjd iFokus

StefanW
10/1/07, 6:43 PM
#6

Har fixat till bilderna, som varit på vift!

//Stefan

Stefan - Modellbyggare

Annons:
Azgaron
10/1/07, 7:09 PM
#7

Va dom det då?

Azgaron

Håkan, medarbetare på Modellbygge iFokus!

 

StefanW
10/1/07, 7:23 PM
#8

Ja, det jag hittade var att de första fem bilderna hade bytt plats mellan din artikel och starhawks artikel. Sitter nu och letar efter fler buggar eller vad det kan vara!

//Stefan

Stefan - Modellbyggare

Azgaron
10/1/07, 8:02 PM
#9

Ok, då var det inte bara här då. Hoppas du hittar eventuellt fel.

Azgaron

Håkan, medarbetare på Modellbygge iFokus!

 

starhawk
10/2/07, 2:22 PM
#10

#6: Och jag som inte ens märkt det!

Värd för Knivtillverkning  & Slöjd iFokus

Azgaron
10/2/07, 2:40 PM
#11

#10 Det hade nog inte jag heller om jag inte behövt länka till min artikel Glad

Azgaron

Håkan, medarbetare på Modellbygge iFokus!

 

Upp till toppen
Annons: