Annons:
Etikettergruppbyggenartiklar
Läst 10589 ggr
karlrobert78
10/15/09, 5:15 PM

GB 20: SAAB SK 37 Viggen - 1:48

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

n/a

Här kommer en första rapport om mitt bygge av en SK 37. Byggsatsen är från Airfix, men kommer ursprungligen från ESCI. Ur lådan kan man bygga en AJ eller JA. Dekalerna som medföljer gör att du kan bygga Petter Blå från F 16 eller en grå kärra från F 17, dock är dekalerna urusla med dålig centrering och fel färger. Nu ska jag dock konvertera denna till en SK 37, så de ska andå inte användas!

viggen.jpg

Ena kroppshalvan färdig. Jag har sågat ur ryggåsen för att få plats med resinsatsen. Jag har också dragit nya panellinjer då satsen hade upphöjda.

Vingen

Vingarna också färdigdragna och grovslipade från panellinjer. Som ni ser är det inte alltid lätt att inte slinta när man ristar, men det finns ju spackel som tur är!

cockpit.jpg

Här är resin klumpen som ska in i ryggåsen. Mycket väldetaljerad och jag grämer mig nu att jag inte köpt cockpiten i resin fram också. Dock följer det med fotoets som gör att man nog kan få den hyffsad, så jag nöjer mig med det!

motor.jpg

Bild av utblåser. I satsen ska man bygga utblåset med stängda reverseringsklaffar. Detta tänker jag inte göra för det ser B ut, det ska ju inte se ut att den landar och bromsar järnet!!! Jag har sågat lite och hittade en fläkt i skrotlådan som får duga, det finns nog motor i resin också - men det har jag faktiskt inte råd med Gråter

resin.jpg

Om någon är sugen att göra samma modell som jag, har ni bild på boxarten här. Den kommer från Maestro models/Rebell hobby och kostar endast 525 kronor - å vad min fru var glad när jag köpte den…

Mer info kommer senare allt eftersom bygget fortskrider! Har inte bestämt färg och märkning ännu. Är sugen på en F 7 maskin eftersom jag är född där och det ligger mig varmt om hjärtat, men jag vill nog ha den i "lövhögs" färgerna och det vet jag inte om de hade när de var på Såtenäs - någon som vet?

//Marcus

Annons:
StefanW
10/15/09, 5:33 PM
#1

Kul att sitta "på andra sidan" byggbordet och följa detta projekt! Om du är osäker på F7s märkning så kan jag föreslå F6 istället, jag är övertygad om att det skulle bli väldigt snyggt!Skrattande (F6 omg 852)

Resinsatsen såg mycket trevlig ut!

Stefan - Modellbyggare

karlrobert78
10/15/09, 5:44 PM
#2

Malaj-Stefan du som nu gjorde rekryten på F 6, så du borde veta att SK 37 aldrig varit stationerad på F 6, som för övrigt alltid hade sämre kärror än elitförbanden på F 7….

//Marcus

karlrobert78
10/15/09, 5:47 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#3

Hittade denna på Airliners.net och titta - en kärra från Sveriges spjutspetsförband F 7!!!!

[Henke29]
10/15/09, 5:59 PM
#4

Vilket härligit bygge Skrattande
Ska bli kul att följa detta..

AndersE
10/15/09, 6:28 PM
#5

Kul! Jag har åkt ett pass SK! Det var på F7, med en F7-förare men flygplanet var F15-märkt.

Ett kort pass men vi hann med zon-3-start, nästan ljudfart på lågan, raketanfall på Hattefuran, ava i fyrgrupp över Dalsland samt kortlandning med reversering.

Skrattande

Azgaron
10/15/09, 6:47 PM
#6

Intressant bygge Marcus!

Håkan, medarbetare på Modellbygge iFokus!

 

Annons:
Alvhult03
10/15/09, 6:51 PM
#7

Blir skoj att få se ditt byggprojekt, visst är det skoj att rista  alla panellinjer HA! Men värt besväret i slutänden.

Kul att det byggs så mycket Viggar,trots alla Draken kärror som rosat marknaden.

Jag väntar på hjulen till min SH,sen skall den färdigställas.

Lycka till/Lennart

karlrobert78
10/15/09, 6:59 PM
#8

Satt och läste din artikel i Scala för ett tag sedan, kan man fortfarande kontakta dig för mer info ang. cockpiten? Har ett gäng Viggar som ska i hop, 6 st inkl denna.

Värt att säga är att med minisågar och ett ordentligt ritsverktyg går det ganska fort. Jag brukar som regel aldrig slipa bort de upphöjda, utan utgår i från dem och sen slipar. Jag använder mig av Bare metal tool och är hyffsat nöjd, jag tycker dock att spåren med den kan bli ganska grova jmft med mina minisågar, dock är risken med dem att linjerna blir för djupa!

//Marcus

Alvhult03
10/15/09, 8:32 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#9

OH! Ska du bygga 6 st ,jisses vad du har att göra!

Har faktiskt gjort likadant med min modell,sparat de medföljande och haft som utgångs punkt. Jag kör med ett ritsverktyg som ser ut som en vass penna,funkar mycket bra. Men det blir mycke slipa på den där modellen i vilket fall.Skall du bygga om fronten vid rutan också? Så måste du ju införskaffa nya ställ från Maestro Flört

blev själv mycket nöjd med dem,men det kräver ju en del modifiering. Hjul skall vara på väg snart enligt Max, och det ser vi ju fram emot. För tillfället ser min ut så här just nu.

Hör av dig om cockpit detaljerna om du har lust.

Du kan maila mig på lalvhult@telia.com

/Lennart

StefanW
10/15/09, 8:49 PM
#10

#8 Känns det tungt med 6st så kan jag hjälpa dig!Flört

Stefan - Modellbyggare

widen76
10/15/09, 9:35 PM
#11

Härligt! Viggenbyggen gillar vi!

karlrobert78
10/15/09, 11:34 PM
#12

#9 Den "rätta" huven är faktiskt med i satsen - 2 ex! Jag har kikat på ställen och en del andra tillbehör - vill ha en del, men plånboken styr (eller grabben vill väl ha julklappar…) Jag tror att i första hand kommer att satsa på cockpiten till efterföljande projekt, modellens är ingen höjdare! Ställen borde inte vara allt för svåra att schratchbygga(stavas det så?) Nosen vet jag inte om jag kommer göra något åt…

//Marcus

j29tunnan
10/20/09, 3:05 PM
#13

Häftigt projekt Marcus. Jag har själv för ett tag sedan gett mig på Maestro Models Sk 35C-konvertering i 1/48.

/MVH Per-Erik "Pekka" Hedberg

Annons:
Upp till toppen
Annons: