Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

1. Airbrush och färg Allmänt Dekaler Die-Cast (färdiga modeller) Diorama Evenemang / Tävlingar / Utställningar Fartyg Figurer Figurspel, Warhammer, Flames Of War, The Lord... Flyg Fordon Fotogalleri Föreningar i Sverige Gissa vad...?! Gruppbyggen Köp / Sälj och Byt MJ - Modelljärnväg Månadens bygge Nyheter OT - Off Topic Om sajten och iFokus Pansar Pågående projekt RC - radiostyrt Recensioner Reseskildringar Rymd Science Fiction Tidskrifter / Referenslitteratur Tips & Råd Veckans bild What if
Recensioner

Månadens boktips, mars

2010-03-01 22:25 #0 av: JaguarMkVII

Stridsvagn 103 Photo guide

 

Mars månads boktips handlar om en bok utgiven av Svensk Pansarhistorisk Förening. För några år sen gav man ut "Strv 103 Photo guide" som är i princip en ren fotobok om stridsvagn 103. Författarna har helt inriktat sig på att få in så mycket bilder som möjligt utan att göra avkall på kvalitén på dem. Man börjar med några sidor om utvecklingsarbetet för att sen gå över till hur vagnen användes i armén. Det berättas även om specialvarianter och hur vagnen användes operativt utomlands.  I senare delen av boken finns ett kapitel med close-ups som känns riktat till modellbyggarna.  Bildmaterialet är genomgående av hög klass och får i alla fall mig att bli sugen på några olika dioramor med 103:or.

Rekommenderas varmt för alla med ett intresse av Strv 103. Kan köpas bland annat hos SPHF, Svensk Pansarhistorisk Förening, http://www.sphf.se/sphf2.htm  

Anmäl
2010-03-01 23:36 #1 av: Raldor

Kan enbart instämma. Mycket bra.

Anmäl
2010-03-01 23:49 #2 av: StefanW

Har läst den och även om man inte är pansarbyggare, så uppskattade jag den. Det kan ju också bero på att man varit på P4 några gånger!

Stefan - Modellbyggare

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.