Annons:
Etikettfartyg-båtar
Läst 6487 ggr
petzon
7/29/10, 10:51 PM

Ny på forumet

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Hej på er!

Har smugit omkring på forumet och läst en hel del inlägg den senaste tiden. Ikväll bestämde jag mig för att kliva fram i ljuset och bli medlem.

Jag är 37 år gift och har två grabbar som är fem respekteiv två år. Bor strax utanför Norrköping. Har tidigare pysslat med modellflyg, plastmodeller och framförallt modelljärnväg. Just nu är det dock fartygsmodeller som lockar mest. I våras byggde jag äntligen klat min Airfix Wasa som påbörjades för fem år sedan.  Var inte helt nöjde med modellen tycket att passformen mellan skrov och däck var väldigt dålig och det var väldigt mycket skägg på många delar, främst de tunnaste delarna som var svårast att skägga av.

Besikelsen på plasten ledde in mig på trä, min första träbåt blev Corels Sloup. Trevlig byggsats, men den levde inte riktigt upp till Corels rykte om museiklass. Det var fel segel med i byggsatsen och sömmarna på seglen hade börjat löpa. Reklamationen gick dock smidigt och jag fick nya segel på en vecka.  Virket till bommen var väligt krokigt och fick basas för att bli rakt.

Men trots bristerna i byggsatsen var det ett riktigt trevligt bygge som gav mig massor av erfarenhet. Är nöjd med slutresultatet även om jag gjort några missar under bygget. cirka 200 timmar gick åt till bygget. Färgsättningen är ett mellatning mellan de två färgscheman som var beskrivna och kartongbilden. Tyckte jag kunde a mig vissa friheter eftersom beskrivningen angav att båtar av denna typ kunde ha stora variationer i färgsättningen och varje båt var individuellt fägsatt. Valde således det som jag tyckte var snyggast. Seglen är färgade med Herdins vinröda textilfärg. Skulle nog blandat vinröd och brun färg fär att inte få det så skrikigt.

Nu är jag sugen på nästa båtbygge. Har bestämt mig för Billing Boats Oseberg

Annons:
petzon
7/29/10, 10:51 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#1

Detaljbild på Sloup

petzon
7/29/10, 10:52 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#2

Ytterligare detlajbild

ROBBAN68
7/29/10, 10:59 PM
#3

Vad skoj, jag är också ny på den här sidan, och håller också på med båtar! Bor i Söderköping så vi kan ju nästan kalla oss grannar!

SKREV OBELIX

Jonssonligan
7/29/10, 11:01 PM
#4

Kanske inte jag som ska säga detta (det kanske hör sitevärden till,…)Men strunt samma

Hjärtligt välkommen!

Trevligt med en båtbyggare till. Jag är visserligen inte så aktiv just nu, men lite trä har jag visat här på forumet i alla fall. Faktiskt samma båt som du är på väg att bygga, dvs Oseberg. Mycket trevlig båt. Finns en del byggen att ta del av där ute. En del amatörer (typ mig då) till rena museiföremål.

Hoppas att du ska trivas, och att du visar det du bygger, precis som ovan. Jag tycker det ser bra ut. Den sista bilden visar att du i alla fall ligger hästlängder före mig…

//Magnus

stickanw
7/29/10, 11:02 PM
#5

Någon gång skall väl jag få vara först! Välkommen till forummet och härliga bilder på ditt bygge.

Stickanw

stickanw
7/29/10, 11:04 PM
#6

Attans han inte.Tungan ute

Annons:
[Timtso]
7/29/10, 11:13 PM
#7

Välkommen! Fint bygge!

StefanW
7/29/10, 11:14 PM
#8

Välkommen hit säger jag med, och tack för en trevlig presentation av dig själv! Det är roligt att se mera träbyggen ibland all plast. Har själv gjort en del försök i trä (inte visningsbart !) utan själv så blir det mest i plast. Passade på att lägga in bilderna åt dig i inläggen.

Stefan - Modellbyggare

ROBBAN68
7/29/10, 11:16 PM
#9

Vilket fint träarbete! Och det säger jag med ganska stor erfarenhet av träarbete. 7 st nyckelharpor, och två på byggbordet i nuläget skvallrar om att lite kan jag om trä!

Vill se mer av dina byggen.

SKREV OBELIX

ElLobo
7/30/10, 12:31 AM
#10

Jag stämmer in i kören och hälsar dig välkommen hit! Glad

Joppo
7/30/10, 12:45 AM
#11

Tjusigt Petzon! Och välkommen hit Glad

widen76
7/30/10, 3:53 AM
#12

Mycket fin båt petzon! Välkommen hit! Cool

JaguarMkVII
7/30/10, 11:57 AM
#13

Välkommen! Trevligt med mer fartygsbyggare…

Annons:
denstore
7/30/10, 1:00 PM
#14

Välkommen, och som sagt, kul med fartygsbyggare.

Ifall du skulle vilja prova plast igen, så ska du nog inte se Wasa-modellen som representativ för vad som finns i genren. Det kommer inte ut mycket nu längre, men det finns en hel del gamla, men fina modeller på marknaden. Och många av dem är mångdubbelt bättre än Airfix Wasa. Visst, en bra bit dyrare också, men med tanke på att byggtiden kanske ligger på runt året även om man är flitig, så är det ju inte ett problem för det mesta.

Både Heller och Revell har segelfartyg i ganska stor skala, som blir mycket imponerande modeller. Visst är det så att man kan behöva byta ut och fixa till vissa saker, men överlag så är de fina modeller.

petzon
7/31/10, 10:34 PM
#15

Tacl för välkomnandet och alla vänliga kommentarer.

#3 Jag jobbar i Sörping.

Jag lovar att lägga upp bilder på kommande byggen. Har dock lovat mig själv att inte köpa byggsatsen till Oseberg förrän i september, behöver fixa lite med trädgård och annat och om jag köper byggsatsen nu kommer jag att börja bygga direkt och då hinns inte trädgården med

ROBBAN68
8/1/10, 3:49 AM
#16

Jag känner igen det, sommartid har jag väldigt kort om tid också. Jag och mina vänner i garaget försöker komma iväg p åså många offroadträffar som möjligt, och däremellan måste man ju reparera bilarna. Och som den folkmusiker jag är så vill man ju komma iväg på några stämmor också. Så när hösten kommer så kan man dra igång på allvar med modelbåten. Och det kommer bilder på det då också naturligtvis.

Jag jobbar på BE-GROUP, därav min fina tillgång på material till Smedjan på ett bra sätt.

SKREV OBELIX

berfrund
8/1/10, 3:52 PM
#17

Japp välkommen!

debbie04
11/23/10, 5:21 PM
#18

jag bor också i söderköping och har byggt en hel del båtar ett par stycken BB men mest av corels de är bättre kvalitetsmässigt,.

ROBBAN68
11/23/10, 11:59 PM
#19

Å fanken! Vad kul med ytterligare en Söderköpingsbo! Det måste vara nåt med kanalen som påverkar oss till den marina delen av hobbyn! Fast jag har ju så förbaskat dåligt med till till att få ro till att bygga på min båt. Det är offroadhobbyn, folkmusiken och indtrumentbyggandet som stjäl tid….

Men nån dag ska väl den tuffa fram på kanalen som det en gång var tänkt för många år sen!

SKREV OBELIX

debbie04
11/25/10, 10:31 AM
#20

Hej robban68. vad kul att du bygger instrument också, det är väl betydligt mer avancerat än modellbåtsbyggeri. måste vara kul att hålla på med både ock. Hoppas få se dina båtar på kanalen någon gång.

Annons:
Upp till toppen
Annons: